Mobiele spelers geven ruim $7 miljard uit aan Roblox, met downloads die de $1 miljard naderen

Mobiele spelers geven ruim $7 miljard uit aan Roblox, met downloads die de $1 miljard naderen

De mobiele versie van Roblox blijft een van de meest winstgevende apps ter wereld. Hier volgen de belangrijkste statistieken van het gameplatform, inclusief downloads en toplanden op basis van omzet.

*Het is vermeldenswaard dat AppMagic de inkomsten uit in-app-aankopen laat zien met korting vanwege platformkosten en algemene belastingen. De in-app-aankoopopbrengsten van Roblox bedragen meer dan $ 4,2 miljard. Om de spelersuitgaven te berekenen, hebben analisten de kortingen en belastingen van 30% opgeteld die winkels aan sommige landen betalen voordat ze hun betalingen aan de uitgever doen.

  • De Verenigde Staten zijn het nummer 1 land wat betreft mobiele inkomsten, goed voor 58% van het totaal. Gevolgd door het Verenigd Koninkrijk (7%), Canada (4%), Zuid-Korea (4%) en Australië (3%).

  • Roblox heeft ook wereldwijd 995 miljoen downloads gegenereerd. De Verenigde Staten zijn koploper op het gebied van installaties, met een aandeel van 20%, gevolgd door Brazilië (12%), Mexico (6%), Indonesië (5,6%) en Rusland (5,5%).

  • Houd er rekening mee dat AppMagic ook geen andere inkomstenbronnen bijhoudt, zoals licentieovereenkomsten, advertentie-inkomsten en royalty’s. De totale winst van Roblox, inclusief pc en consoles, is dus hoger.
  • De omzet uit in-app-aankopen bedroeg in 2022 bijvoorbeeld ongeveer $ 800 miljoen, een daling van 13% op jaarbasis. Maar volgens het bedrijf Jaarverslagbedroeg de totale omzet voor het jaar $2,2 miljard op alle platforms, een stijging van 16% op jaarbasis.
  • Tot nu toe is Roblox de beste gratis te spelen mobiele game ter wereld, met meer dan 190 miljoen downloads. Gevolgd door Subway Surfers, Ludo King, Candy Crush Saga en Royal Match.
  • Roblox is ook de vijfde game met de hoogste opbrengst dit jaar, met een IAP-omzet van meer dan $753 miljoen. Het volgt King’s Candy Crush Saga ($857 miljoen), MiHoYo’s Genshin Impact ($862 miljoen) en de twee populaire games van Tencent, PUBG Mobile ($1 miljard) en Honor of Kings ($1,3 miljard).
READ  Hoe download ik muziek van Spotify naar iOS, Android-apparaten of computer?

Top 10 meest winstgevende mobiele games van 2023, volgens AppMagic

  • AppMagic-gegevens laten ook zien dat de mobiele versie van Roblox wereldwijd een cumulatieve RpD (opbrengst per download) heeft van $ 4,25. Hong Kong is koploper met $20,44, gevolgd door Singapore ($19,5), Noorwegen ($17,12), Zwitserland ($16,84) en Denemarken ($14,38).

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *