MTA-baas Sarah Feinberg ‘gefrustreerd’ door terugtrekking van de NYPD-outreach

MTA-baas Sarah Feinberg 'gefrustreerd' door terugtrekking van de NYPD-outreach

De beslissing van de stad om de rol van de NYPD bij de daklozen te negeren, maakt de MTA “zeer bezorgd” over haar inspanningen aan het einde van de nacht om stations en treinen met zwervers op te ruimen, zei interim-transitvoorzitter Sarah Feinberg maandagochtend.

“Een van de dingen die de afgelopen weken echt teleurstellend waren, is dat de NYPD zich hier echt op heeft teruggetrokken”, vertelde Feinberg in een interview aan FOX 5 New York.

De MTA heeft sinds 6 mei elke nacht vier uur lang de metro gesloten voor grondige reiniging te midden van de pandemie van het coronavirus.

Als onderdeel van de inspanning werkten gezamenlijke teams van MTA-medewerkers, stadsbestuurders en NYPD-officieren aanvankelijk samen om daklozen uit het systeem te verwijderen, terwijl ze de voorbijgangers onderdak en diensten aanboden.

Feinberg zei dat NYPD zich eind mei terugtrok uit het programma tijdens de George Floyd-protesten van de stad, en zijn beperkte rol heeft voortgezet dankzij bezuinigingen door burgemeester Bill de Blasio en de gemeenteraad eerder deze maand.

‘Ze begonnen mensen te verplaatsen [during the protests] om ervoor te zorgen dat ze overal konden reageren waar ze moesten zijn, ‘vertelde ze het station.

“Ik denk dat we met bezuinigingen die mensen niet terug zien komen.”

Het budget elimineerde de daklozen-outreach-eenheid van de NYPD, Gothamist meldde vrijdag, samen met het een jaar oude ‘omleidingsprogramma voor metro’s’ van De Blasio, waardoor onhandelbare zwervers in de metro sociale diensten konden accepteren in plaats van gearresteerd te worden.

“Ze waren een enorme hulp voor ons toen we begonnen met het uitvoeren van onze eindelijninspanningen, wanneer we het systeem van de ene op de andere dag moeten afsluiten”, vertelde Feinberg maandagmorgen tijdens een persconferentie in Manhattan aan verslaggevers.

READ  "My Supporters Hurt", zegt Sachin Pilot, Crisis uitleggend

“Die inspanning is niet zo succesvol als het kan zijn, tenzij we een gezonde beveiligingsaanwezigheid hebben,” voegde ze eraan toe. “Het is gewoon tijdrovend en het is veel efficiënter als we het hebben [police] bij alle eindstations. ”

“Elke terugval van NYPD, we voelen ons onmiddellijk in ons systeem.”

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *