MTA brengt de voordeur terug na 5 maanden gratis bussen

MTA brengt de voordeur terug na 5 maanden gratis bussen

Er zullen geen gratis ritten meer zijn in de Big Apple.

De bussen van New York City hervatten het instappen voor de voordeur – en dus het ophalen van de tarieven – eind augustus, zei de MTA dinsdag.

Doorvoerfunctionarissen zeiden dat ze geen andere keus hadden dan het innen van de tarieven te midden van de “fiscale tsunami” van $ 10 miljard, veroorzaakt door de COVID-19-pandemie.

“De realiteit is dat we terug moeten naar het innen van de tarieven, omdat we moeten overleven als transitbureau”, zei Sarah Feinberg, voorzitter van de Interim Transit, tegen verslaggevers van het Michael J. Quill Bus Depot in Manhattan.

Lokale bussen zijn sinds 20 maart alleen voor de achterdeur en zonder tarief – onderdeel van een poging om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen, waarbij ook een groot deel van de voorkant van elke bus werd afgesloten.

In de vijf maanden daarna liep de MTA $ 159 miljoen mis aan bustarieven, zei Feinberg. MTA-financiële goeroes zeggen dat het bureau $ 250 miljoen per week verliest als gevolg van een pandemie-uitgeput ridership.

“We bevinden ons in een moment waarop elke dollar telt, en daarom vinden we het nu een geschikt moment om de ritprijs te hervatten”, zei Feinberg.

“Het is een feit dat we niet zoveel gratis diensten aanbieden als we willen.”

Als onderdeel van de terugkeer naar de voordeur, begon de MTA met het installeren van plastic gordijnen rond de stoelen van busbestuurders, een proces dat naar verwachting tegen het einde van de maand zal worden afgerond.

READ  Lucid Games biedt meer informatie over de PS5-startgame Destruction AllStars

Ambtenaren hebben ook de witte lijn die rijders van de voorkant van de bus scheidt, verder van de chauffeur verplaatst, zei MTA-buschef Craig Cipriano.

Cipriano zei dat de civiele officieren van het Eagle Team van de MTA erop uit zijn om tarieven af ​​te dwingen.

“We bevinden ons in een regelrechte financiële crisis, maar het openen van de voordeur en het innen van tarieven gaat niet ten koste van iemands gezondheid”, zei Cipriano.

Express-charterbussen en “Select Bus Service” -routes zijn doorgegaan met het verzamelen van tarieven tijdens de pandemie.

Written By
More from Aubrey Mason

Donald Trump’s enorm onnauwkeurige persconferentie over het coronavirus: de 34 wildste regels

Ik heb de transcriptie van Trumps opmerkingen – en zijn Q&A met...
Read More

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *