Gesprekken moeten Row oplossen, kan niet garanderen

NDTV News

Stand-by India-China: Rajnath Singh staat in Ladakh en Jammu en Kasjmir voor een tweedaagse impasse.

Leh / New Delhi:

Gesprekken tussen India en China zouden het grensgeschil moeten oplossen, zei minister van Defensie Rajnath Singh vanmiddag tijdens zijn interactie met de troepen in Ladakh, en voegde eraan toe dat de omvang van het succes “niet kan worden gegarandeerd”. De minister van Defensie landde vanmorgen in Ladakh, ruim een ​​maand na de botsing van 15 juni met China, waarbij 20 soldaten tijdens de dienst werden gedood.

“Welke gesprekken er tot nu toe ook zijn geweest, de zaak moet worden opgelost … maar in hoeverre deze zou worden opgelost, kan ik niet garanderen. Ik wil u echter verzekeren dat geen centimeter van ons land door welke macht dan ook kan worden ingenomen de wereld, ‘vertelde Rajnath Singh de troepen toen hij de Lukung-post bij het Pangong-meer bezocht.

De Lukung-post ligt aan de noordwestelijke kant van het meer, 43 km over de weg van het Finger 4-gebied, waar de troepen van India en China bezig zijn zich terug te trekken. Lukung is een gecombineerde post, waar het Indiase leger en de Indo-Tibetaanse grenspolitie zijn gestationeerd.

De minister van Defensie brengt een tweedaags bezoek aan Ladakh en Jammu en Kasjmir. In beelden werden hem vergezeld door chef-staf-generaal Bipin Rawat en generaal-majoor MM Naravane.

‘India is het enige land ter wereld dat de wereld een vredesboodschap heeft gegeven. We hebben nog nooit een natie aangevallen en hebben nooit aanspraak gemaakt op het land van een land. India gelooft in de boodschap -‘Vasudhaiva Kutumbakam‘(wereld is één familie)’, zei de minister van Defensie vandaag tijdens zijn toespraak.

READ  De nauwkeurigheid van Meta Quest 2 per oog is lager dan eerder gemeld

“We willen geen onrust, we willen vrede. Het is niet onze aard geweest om de trots van een land te schaden. Als er een poging wordt gedaan om de trots van India te kwetsen, wordt dat niet getolereerd … we zullen een passend antwoord geven” Zei meneer Singh.

“We zijn trots op ons leger. Ik voel me trots als ik tussen onze jawans sta. Onze jawans hebben hun leven gegeven voor het land. Alle 130 crore indianen zijn bedroefd over het verlies,” voegde hij eraan toe.

Een paar foto’s die vanmorgen door het kantoor van Rajanth Singh waren getweet, toonden hem getuige van de “para-dropping en andere militaire oefeningen” bij de voorpost van Stakna.

Een video, getweet door persbureau ANI, toonde legertanks die militaire oefeningen uitvoerden in aanwezigheid van de minister van Defensie.

Singh was eerder gepland om Ladakh op 3 juli te bezoeken, maar zijn bezoek werd uitgesteld. Na het bekijken van de operationele paraatheid op de Line of Actual Control – de de facto grens tussen India en China – vloog de heer Singh naar Srinagar om de situatie op Line of Control te bekijken.

READ  Electronic Arts publiceert het "volgende geweldige jachtspel" van Omega Force-studio Koei Tecmo

Donderdag zei het leger dat India en China vooruitgang boeken bij het beëindigen van de maandenlange militaire confrontatie, maar het is een gecompliceerd proces dat ter plaatse moet worden geverifieerd.

“De hoge commandanten hebben de voortgang bij de uitvoering van de eerste fase van de terugtrekking beoordeeld en verdere stappen besproken om volledige terugtrekking te verzekeren”, aldus de legerwoordvoerder kolonel Aman Anand. “De twee partijen blijven zich inzetten voor de doelstelling van volledige uittreding. Dit proces is ingewikkeld en vereist constante verificatie”, zei hij.

Vorige maand brak er een botsing uit in de hooggelegen Galwan-vallei in de regio Ladakh, waarbij 20 Indiase soldaten werden gedood en China een onbepaald aantal slachtoffers maakte, wat leidde tot diplomatieke en militaire gesprekken op hoog niveau.

China beweerde woensdag dat er vooruitgang was geboekt bij het onschadelijk maken van de grenscrisis, meldde persbureau Reuters.

Op 3 juli bracht premier Narendra Modi een verrassingsbezoek aan een voorwaartse post in Nimu, Ladakh, en had interactie met de troepen op een hoogte van 11.000 voet. Op foto’s zat premier Modi in een camouflagetent terwijl hij sprak met honderden soldaten die op een afstand van elkaar zaten.

‘Het tijdperk van het expansionisme is voorbij, dit is het tijdperk van ontwikkeling. De geschiedenis weet dat de expansionistische krachten hebben verloren of gedwongen werden om terug te keren’, zei hij, terwijl hij soldaten toesprak tijdens het bezoek dat diende als een morele aanjager voor de strijdkrachten en een krachtige boodschap aan China.

‘De zwakken kunnen nooit vrede bereiken, de dapperen’, had de premier gezegd.

READ  Tim Sweeney, een miljardair in videogames, werd in de rechtbank gevraagd of hij een verwijzing naar de PlayStation 5 mocht maken

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *