Na melding in CoronaMelder testen zonder klachten

Na melding in CoronaMelder testen zonder klachten


Iedereen die een melding in de CoronaMelder-app ontvangt, kan zich voortaan ook zonder klachten laten testen. Dit kan vanaf de vijfde dag na het laatste risicovolle contact met iemand met corona. Als de test negatief is, hoeft u niet langer in quarantaine te blijven. Hierdoor wordt de quarantaineperiode na een melding in CoronaMelder aanzienlijk verkort.

Gebruikers van CoronaMelder krijgen gemiddeld drie tot vijf dagen een melding na contact met iemand die later corona blijkt te hebben. Dit betekent dat je na een melding vrij snel een coronatest kunt doen. De melding bevat een telefoonnummer om een ​​testafspraak te maken. U ontvangt het testresultaat binnen 48 uur. In de praktijk gebeurt dit vaak binnen een dag.

Ook mensen die uit het bron- en contactonderzoek van de GGD komen, kunnen zich vijf dagen na contact met iemand met corona laten testen. Ook als ze geen klachten hebben.

Hulp in bibliotheken
Al meer dan 4 miljoen Nederlanders hebben CoronaMelder gedownload. Heeft u de app nog niet? Ga naar de App Store en de Google Play Store om CoronaMelder te downloaden. Als u het installeren van de app moeilijk vindt, kunt u hulp krijgen van de meeste bibliotheken. Op de website van uw plaatselijke bibliotheek kunt u zien welke filialen deelnemen. Het gebruik van de app is altijd vrijwillig.

Hulplijnen
Voor meer informatie over CoronaMelder, bijvoorbeeld over privacy, techniek of beveiliging kunt u terecht op www.coronamelder.nl. Voor vragen over de app zelf kun je ook gratis bellen met de medewerkers van de Helpdesk CoronaMelder op 0800-1280. Deze helpdesk is elke dag geopend van 8.00 tot 20.00 uur.

READ  NIPER JEE 2021 resultaat aangekondigd op niperhyd.ac.in website; Download hier de rangkaart van de meester

Vind je het lastig om de app te installeren, maar kun je geen bibliotheek bezoeken? U kunt ook bellen met de DigiHulplijn op 0800-1508. De DigiHulpline is elke werkdag bereikbaar van 9.00 uur tot 17.00 uur. De ervaren vrijwilligers helpen u graag en geduldig stap voor stap bij het installeren van de app. Ze kunnen u ook helpen bij het gebruik van uw computer, laptop, smartphone of tablet. Bijvoorbeeld bij het voeren van videogesprekken, een onbekende melding op je scherm of het aanmaken van een e-mailadres.

3 dingen die goed zijn om te weten
CoronaMelder vraagt ​​niet om persoonlijke gegevens. De app kent geen namen, e-mailadressen en telefoonnummers.
CoronaMelder werkt met bluetooth en niet met locatiegegevens (gps). De app weet dus niet wie of waar iemand is en kan niemand volgen.
Het downloaden van de app is altijd vrijwillig. Niemand hoeft de app te gebruiken of te tonen om toegang te krijgen.

«Vorig artikel Sint en de pieten, bakkerij Van Dijk en Jodan Boys slaan de handen ineen

Volgend artikel »Fauve Kok stelt alles in het werk om de winnaar van de Oudejaarstrekking 2019 in Gouda te vinden

More from Madison Garrett

iBench: laat uw hond wachten in een ultramoderne pen terwijl u winkelt

Winkelen met de hond? In Budel hoef je je trouwe viervoeter niet...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *