Nationaal onderwijsbeleid 2020 verwelkomd door de VS; hier is wat er verwacht wordt

India

Nieuw onderwijsbeleid van India 2020Twitter

Het Union Cabinet keurde vorige week het nieuwe National Education Policy (NEP) goed, zodat ’s werelds beste 200 universiteiten campussen in het land kunnen opzetten, een beweging die de aandacht van de VS heeft getrokken. Hierdoor kunnen buitenlandse universiteiten campussen in India opzetten om het onderwijssysteem van het land een boost te geven met verschillende hervormingen die gericht zijn op het creëren van meer werkaanbieders dan werkzoekenden.

De nieuwe NEP biedt verlichting voor veel studenten die buitenlands onderwijs kunnen zoeken zonder de hoogste dollar te hoeven uitgeven. De stap werd door de VS verwelkomd toen het ministerie van Buitenlandse Zaken tweette uit waardering voor het beleid, dat de eerste in 34 jaar is.

“Welkom nieuws dat buitenlandse universiteiten campussen in India kunnen vestigen en dat Indiase universiteiten hetzelfde in het buitenland kunnen doen. We kijken uit naar kansen voor Amerikaanse en Indiase universiteiten om samen te werken en samen te werken aan onderzoek om ons begrip van de wereld te vergroten,” aldus het Amerikaanse ministerie van Staat tweette dinsdag.

college

Nieuw nationaal onderwijsbeleid

Het nieuwe nationale onderwijsbeleid vervangt het 34-jarige nationale onderwijsbeleid (NPE), 1986. Het nieuwe beleid heeft tot doel niet-schoolgaande kinderen van 2 crore terug in het systeem te brengen en 100 procent geletterdheid onder jongeren en volwassenen te bereiken.

De belangrijkste hervormingen in het schoolonderwijs zijn onder meer de universalisering van onderwijs voor jonge kinderen, het opzetten van een nationale missie op het gebied van basisgeletterdheid en rekenvaardigheid, 5 + 3 + 3 + 4 circulaire en pedologische structuur en geen rigide scheiding tussen kunst en wetenschappen.

READ  UAlbany-softbal wint de eerste wedstrijd van UMBC

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *