Netflix Datamine kan een samenwerking met PlayStation voorstellen

Netflix schuwt het niet om in de videogameruimte te willen springen, aangezien het onlangs heeft aangekondigd dat de streaminggigant zal uitbreiden om zowel game-inhoud als films en tv voor zijn platform aan te bieden. Maar recente datamin suggereert dat er ook een samenwerking met PlayStation zou kunnen worden gevormd om enkele van de grootste PlayStation-merken in een of andere vorm naar Netflix te brengen.

aangegeven door VGCData-operator Steve Moser lijkt echter PlayStation-merkafbeeldingen en -inhoud in de Netflix-app-code te hebben onthuld. Moser deelde de informatie via een tweeten, inclusief afbeeldingen van zowel Ghost of Tsushima-boxart als sommige PS5-consoles. Het is niet precies duidelijk wat dit betekent voor Netflix, maar als er een ontluikende samenwerking is tussen Netflix en PlayStation, zou je Ghost of Tsushima-content in een of andere vorm naar de streamingdienst kunnen zien komen.

Moser suggereert dat de gaming-sectie van Netflix momenteel de codenaam “Shark” heeft en dat het plaatsen van het PlayStation-IP hierin duidt op een gezamenlijke aanpak. Dit zou niet de eerste grote deal zijn tussen Sony en Netflix, aangezien de twee bedrijven eerder dit jaar een deal sloten, wat betekent dat films van Sony Pictures Entertainment als eerste naar Netflix zullen komen na hun bioscooprelease.

READ  Beste Blu-ray-speler voor 2020

Netflix streeft er al een tijdje naar om meer in de gaming-ruimte te springen. Eerder dit jaar werd gemeld dat het bedrijf op zoek was naar een expert op het gebied van gaming-inhoud om zijn gaming-divisie te leiden, en heeft onlangs EA en Facebook Gaming Executive Mike Verdu aangesteld om dit te doen.

Het bedrijf heeft eerder ook geëxperimenteerd met interactieve verhalen met producties zoals Black Mirror: Bandersnatch die een soort kies-je-eigen-avontuurlijke vertelstijl hebben aangenomen. Het bedrijf heeft echter nog geen volledige inhoud van videogames vrijgegeven en het blijft onbekend wat Verdu precies met het bedrijf zal doen, aangezien Netflix nog geen commentaar heeft gegeven op de rol.

Sony is ook zeer uitgesproken over zijn wens om meer te doen met zijn franchises buiten games. We weten al dat The Last of Us met Pedro Pascal in ontwikkeling is met HBO, en dat een van de Ghost of Tsushima-films groen licht heeft gekregen. Aangezien veel van de first-party PlayStation-games verhaalgedreven avonturengames zijn met een focus op filmische verhalen, is het logisch om te proberen games als Ghost of Tsushima en The Last of Us in films en tv te gebruiken. Hoewel PlayStation al een gamestreamingservice heeft, PlayStation Now, wil het waarschijnlijk ook gamecontent buiten het PlayStation-ecosysteem pushen, zoals Microsoft deed met Xbox Game Pass.

Netflix heeft een lijst met aankomende videogame-inhoud, met de nieuwste release van Resident Evil: Infinite Darkness, en shows zoals The Witcher: Seizoen 2, een Assassin’s Creed-aanpassing en Sonic Prime. Zou je PlayStation-content in die rij willen zien? En wil je zien dat echte games aan de service worden toegevoegd, of alleen nieuwe content op basis van je bestaande PlayStation-IP? Laat het ons weten in de reacties hieronder.

READ  Google Pixel 5a bereikt FCC in drie varianten

Liam Wiseman is een freelance nieuwsschrijver voor IGN. Je kunt hem volgen op Twitter Tweet insluiten

Written By
More from Lesley Curry

Met de nieuwste iOS- en iPadOS 15-bèta’s kunnen apps toegang vragen tot meer RAM

Apple zet een grote stap waarmee ontwikkelaars de prestaties van hun apps...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *