Netflix kan voorkomen dat Windows-gebruikers inhoud downloaden om deze offline te bekijken

Netflix kan voorkomen dat Windows-gebruikers inhoud downloaden om deze offline te bekijken
Netflix is ​​naar verluidt van plan om de downloadoptie op zijn Windows-app uit te schakelen. Met deze functie kunnen gebruikers inhoud downloaden en openen zonder een gegevensverbinding wanneer ze maar willen. Volgens een rapport van Android Authority is de in de VS gevestigde streaminggigant van plan een update voor zijn Windows-app uit te rollen. Met deze update kan het bedrijf Windows-gebruikers de mogelijkheid ontnemen om inhoud te downloaden voor offline weergave. Als de geruchten waar zijn, zal het een aanzienlijke korting zijn voor abonnees die inhoud bekijken op hun Windows-pc's en laptops.

Netflix test nieuwe berichten op de Windows-app
In een bericht gedeeld op het sociale mediaplatform

Het bericht luidt: “Binnenkort beschikbaar: een nieuwe ervaring voor Windows-apps. De update omvat toegang tot live-evenementen, compatibiliteit met door advertenties ondersteunde abonnementen en meer! Downloads worden niet langer ondersteund, maar je kunt offline tv-programma's en films blijven kijken op een ondersteund mobiel apparaat.”


Een andere X-gebruiker deelde echter een tegenstrijdig rapport waarin werd gesuggereerd dat Netflix downloads op Windows mogelijk niet uitschakelt. Een andere gebruiker met de naam Trevor62271128 plaatste een soortgelijke waarschuwing van de Netflix-app waarin taal werd overgeslagen over downloads die niet langer worden ondersteund:


Het rapport kon niet bevestigen of Netflix van plan is de downloadoptie uit de Windows-app te verwijderen. Volgens het rapport kan de door Russakovskii gedeelde waarschuwing een vergissing zijn en kan het streamingplatform besluiten de downloadondersteuning niet van zijn Windows-client te verwijderen. Het is echter ook mogelijk dat het tegendeel waar is en dat deze tweede screenshot onjuist is.

Netflix toont deze waarschuwingen mogelijk ook alleen aan mensen die de downloadfunctie gebruiken. In een reactie op het bericht zei de tweede gebruiker dat ze geen downloads gebruiken, dus Netflix kan dat deel van de waarschuwing voor die gebruikers overslaan. In het rapport wordt opgemerkt dat Netflix waarschijnlijk A/B-tests zal uitvoeren om de online reacties op de mogelijke verandering te begrijpen.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *