Netflix test nu de mogelijkheid om games te streamen

Netflix test nu de mogelijkheid om games te streamen

Streamingdienst Netflix breidt zich langzaam maar zeker uit tot een gamingbedrijf, al lijkt het er niet op dat ze veel interesse hebben in dit plaatje, maar om het harde werk te doen. Het stelt mensen nu ook in staat games naar hun tv te streamen. Dit is nog een test en het gaat maar om een ​​handjevol mensen, maar nu zijn Netflix Games straks wat we in eerste instantie verwachtten.

Netflix-spellen

Netflix zegt dat het een beperkte bètatest uitvoert in Canada en het VK, maar dat daar slechts een selecte groep aan de test kan deelnemen. Het gaat ook om een ​​beperkt aantal tv’s die dit kunnen, al kan het ook op pc’s en Macs via de website van de streamingdienst. Er zijn twee soorten spellen: Molehew’s Mining Adventure en Oxenfree (waarvan het tweede deel vrij recent is uitgebracht). Het idee van gamestreaming is dat je de game niet hoeft te downloaden naar een apparaat: het gaat allemaal via je internetverbinding.

Omdat je geen game hoeft te downloaden, worden games meer platformonafhankelijk. In dit geval zou uw tv immers alleen op het scherm moeten laten zien hoe, wat en wat u op de console drukt, door internet moet worden gescrolld, zodat wat u wilt in de game gebeurt. Deze informatie wordt verwerkt door de server waar je de game vanaf streamt, en op deze manier kun je games online streamen. Het werkt net als het streamen van series en films op Netflix, maar dan komt er input van je console. Netflix heeft onlangs een app uitgebracht die van je iPhone een console maakt.

READ  Samsung Galaxy Z Fold 3's eerste echte update uitgerold: september-patch

Speel met je telefoon

Netflix schreef over de nieuwe test: “Om onze games op tv te spelen, bieden we een console aan die we het grootste deel van de dag al in handen hebben. Onze telefoons. Leden op pc en Mac kunnen op Netflix.com spelen met een toetsenbord en muis.” Fire TV, Chromecast met Google TV, LG TV’s, Nvidia Shield TV’s, Roku, Samsung Smart TV’s, Walmart ONN. Later komen er nog meer apparaten bij, laat de streamingdienst weten. We hopen ook dat meer landen het binnenkort mogen testen, aangezien we erg geïnteresseerd zijn in de prestaties en of het een soepele ervaring is, zoals het starten van een film of serie.

uitgezonden spellen

Toen Xbox zijn cloudgamingplannen en het nieuwe Xbox Game Pass-abonnement lanceerde, werd het vaak Netflix voor gaming genoemd. Toen we echter hoorden dat Netflix ook bij de games betrokken zou worden, dachten we al snel aan streaming. Dat bleek echter niet het geval te zijn: als je nu bent overgeschakeld naar Netflix op je telefoon, kun je apps downloaden vanuit het gedeelte Games. Het is niet zo dat je meteen games kunt streamen. Nu lijkt het er echter op dat Netflix bewijst dat ze hun streamingexpertise echt willen inzetten voor games en dat is natuurlijk een heel logische keuze.

Er zijn maar weinig streamingdiensten die zo stabiel zijn als Netflix als het gaat om technische prestaties en games hebben die stabiliteit nodig. Je moet immers niet denken dat je niet verder komt dan je input (de knoppen die je indrukt of aanraakt) of dat het steeds vastloopt, waardoor je delen van de actie mist.

READ  Samsung Galaxy S21 FE, Note 20 (Ultra)

Laura Jenny

Als ze niet klikt, reist ze door de wondere wereld van entertainment of een prachtige plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven…

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *