Nieuw: Gratis iconen voor gemeenten

Nieuw: Gratis iconen voor gemeenten


Pictogrammen voor alle onderdelen van de kerkdienst: je kunt ze nu gratis downloaden op de website van de Protestantse Kerk. pastoor. Robin den Hertog werkt al met haar samen in de gezinsdiensten: “De plaatjes zorgen voor herkenning, en de plaatjes zijn voor de kinderen erg handig bij het chatten.”

Voor alle onderdelen van de mis in de kerkdienst zijn iconen gemaakt. Van bijeenkomst tot preek, van bidden voor de wereld tot zegening, met alle elementen is rekening gehouden. Pictogrammen zijn geschikt voor gebruik op het display naast de servicewoorden.

Herkenbare beelden

Het idee om pictogrammen te maken die alle gemeenten konden gebruiken ontstond na een oproep van pastoor Harmke Hofer van de protestantse gemeente Lexmond in een Facebookgroep voor predikanten. Ze vroeg of de foto’s er waren Online serie over bestelservice Ze kunnen ook in plaatselijke kerken worden gebruikt. Als resultaat hiervan is een reeks zwart-witillustraties ontstaan ​​die nu voor alle gemeenten beschikbaar is. De afbeeldingen komen overeen met die in de online serie. Een voordeel, aldus dominee Den Hertog. “HHet beeld versterkt wat er gezegd wordt en het gebruik van dezelfde beelden vergroot de herkenbaarheid. Dit is belangrijk voor het godsdienstonderwijs in de Kerk.

plakkerig vel

Den Hertog exIk bezoek de protestantse gemeenschap van Forden en gebruik de iconen in gezinsdiensten. De feedback is positief: “Congreganten vinden dit een geweldige manier om kinderen bij de bediening te betrekken. Ze weten nu precies wat het volgende deel van de service is.
Om de illustraties in zijn gemeente te presenteren, maakte pastoor Den Hertog een sticky note. Tijdens een familiedienst deelde hij het stickervel uit met alle symbolen erop. Toen de afbeelding tijdens de dienst op de projector verscheen, konden kinderen het betreffende icoontje op hun kaartje plakken. “Toen de kaart vol was, kregen ze een prijsje. Het was een leuke manier om iconen te introduceren.”

READ  Natuur vandaag | Vlinderontwikkeling op Marker Waden

Visueel instellen

Kerkleden van de protestantse gemeenschap in Vorden waren inmiddels volledig bekend met de pictogrammen. pastoor. den Hertog kan foto’s aanbevelen aan andere gemeenten. “De samenleving wordt steeds visueler. Foto’s en beelden spelen een steeds belangrijkere rol, vooral onder kinderen en jongeren. Met deze symbolen kun je in één oogopslag meer informatie geven dan met gesproken woorden. Ook dit verdiept het godsdienstonderwijs.”

Gratis download

Wilt u de illustraties ook gebruiken in uw kerkelijke bediening? Je kunt het gratis downloaden.

Pictogrammen downloaden

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *