Nieuwkomer Google Chrome in iOS (en zo ziet het eruit)

Google werkt aan een nieuwe versie van Google Chrome in iOS, die veel beter is dan het huidige Google Chrome. We hebben de eerste foto’s.

Lees verder na de aankondiging.

Google werkt aan het nieuwe Google Chrome

Google Chrome is al jaren beschikbaar om te downloaden in de App Store, maar de app is altijd een afgezwakte versie van de originele browser geweest. Dit heeft te maken met Apple-beleid. Alle webbrowsers in de winkel moeten op WebKit draaien. Dit is dezelfde software die Safari uitvoert, waardoor elke iOS-webbrowser zich op de achtergrond als Safari gedraagt.

Lees ook: Google Chrome krijgt twee nieuwe functies – en dat is goed nieuws

Google Chrome draait al op Blink, dus Google moest de browser aanpassen om op WebKit te draaien. Apple staat nog geen alternatieve browsers toe in de App Store als deze geen gebruik maken van WebKit. Achter de schermen werkt Google aan een nieuwe versie van Google Chrome op Blink voor iOS. De eerste afbeeldingen van deze Chrome-app zijn inmiddels uitgelekt.

Links ziet u de oude versie van Google Chrome op iOS en rechts de nieuwe versie.

Zo ziet de nieuwe Google Chrome eruit

De eerste screenshots laten zien hoe het nieuwe Google Chrome eruit ziet in iOS. Het verschil dat direct opvalt is het design van de browser. Bovenaan het scherm is een blauwe balk toegevoegd. Daarnaast is de zoekbalk weer bovenaan het scherm te vinden. De browser verschilt dus meer van Safari dan de Google Chrome-app die nu kan worden gedownload.

In de balk bovenaan het scherm vind je ook een aantal andere browserfuncties, zoals een pagina verversen, teruggaan naar de vorige pagina of doorgaan naar een webpagina. De verschillen zijn niet zo groot, maar achter de schermen werkt het nieuwe Google Chrome op een heel andere manier.

READ  WhatsApp Plus 17.50: hoe download je de nieuwste APK en wat is er nieuw?

Het grootste kenmerk van het nieuwe Google Chrome in iOS is dat de webbrowser niet langer op WebKit draait. De versie van Google Chrome die we nu gebruiken is een afgezwakte versie van de browser en dat is bij de nieuwe versie niet meer het geval. Hierdoor werkt de nieuwe versie van Google Chrome vlotter en heeft de browser meer functionaliteit.

Apple dwong een nieuw beleid af in de App Store

Niet voor niets worden nu de eerste screenshots van de nieuwe Google Chrome-browser gedeeld. Apple wordt al jaren bekritiseerd vanwege zijn App Store-beleid. De Europese Unie heeft onderzoek gedaan en bereidt nu stappen voor om Apple te dwingen dit beleid te wijzigen.

Lees ook: Zo beveilig je je incognitotabbladen in Google Chrome met Face ID

Deze nieuwe wetgeving wordt waarschijnlijk in 2024 aangenomen. Apple komt dan met een nieuwe regeling voor het downloaden van apps. Deze wetgeving geeft Apple twee opties: apps moeten van internet kunnen worden gedownload of er moeten meer app-stores worden toegevoegd. Hierdoor kan Google dus de nieuwe versie van Google Chrome in iOS lanceren.

Geen google chrome? Lees hier onze beste Safari-tips

Gebruik je liever Safari van Apple dan Google Chrome? We hebben eerder uitgelegd hoe u webapps uit Safari kunt downloaden en hoe u eenvoudig websites kunt vertalen met Safari op uw iPhone. Kijk ook hoe je een andere zoekmachine instelt in Safari of Google Chrome.

Op de hoogte blijven van het laatste Apple nieuws? Houd dan de site in de gaten en download onze gratis site iPhone-app. U kunt zich ook aanmelden voor onze nieuwsbrief.

READ  Alles over bètaversies van deze Apple Watch-update
More from Madison Garrett
Gorter Luiken BV | Gorter WAG glazen vloerluik
De daglichtopbrengst in een kelder of wijnkelder is vele malen groter met...
Read More
Leave a comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *