Noord-Korea sluit stad af vanwege het eerste vermoedelijke geval van COVID-19: rapporten

Noord-Korea sluit stad af vanwege het eerste vermoedelijke geval van COVID-19: rapporten

Indien bevestigd, zou het de eerste officieel erkende COVID-19-zaak in Noord-Korea zijn.

Seoul, Zuid-Korea:

De Noord-Koreaanse autoriteiten hebben de grensstad Kaesong afgesloten nadat ze hadden ontdekt wat zij het eerste vermoedelijke geval van het land van het nieuwe coronavirus noemden, meldden staatsmedia zondag.

Leider Kim Jong Un heeft zaterdag een spoedvergadering van het politbureau bijeengeroepen om een ​​”maximaal noodsysteem en een waarschuwing van topklasse” in te voeren om het virus te bedwingen, aldus het officiële persbureau KCNA.

Indien bevestigd, zou dit het eerste officieel erkende geval van COVID-19 in het noorden zijn, waar medische infrastructuur als jammerlijk ontoereikend wordt beschouwd om een ​​epidemie het hoofd te bieden.

KCNA zei dat een overloper die drie jaar geleden naar het Zuiden was vertrokken, op 19 juli terugkeerde nadat hij de zwaar versterkte grens tussen de landen “illegaal had overschreden”.

Maar er zijn geen meldingen in het zuiden van iemand die door een van ’s werelds veiligste grenzen vertrekt, vol met mijnenvelden en wachtposten.

Pyongyang heeft er eerder op aangedrongen dat er geen enkel geval van het coronavirus in het noorden is gezien, ondanks het feit dat de ziekte de wereld heeft overspoeld en de landsgrenzen gesloten blijven.

De patiënt werd gevonden in Kaesong City, die aan het zuiden grenst, en ‘werd onder strikte quarantaine geplaatst’, net als iedereen die in nauw contact was gekomen, zeiden staatsmedia.

Het was een “gevaarlijke situatie … die kan leiden tot een dodelijke en destructieve ramp”, voegde de media toe.

Kim werd geciteerd “het vicieuze virus zou het land zijn binnengekomen”, en ambtenaren namen vrijdag de “preventieve maatregel om Kaesong City volledig te blokkeren”.

READ  Badminton: Games zilveren medaillewinnaars Goh en Tan verbreken samenwerking

Het nucleair bewapende noorden sloot eind januari zijn grenzen toen het virus zich verspreidde in het naburige China en strenge beperkingen oplegde die duizenden van zijn mensen in een isolement plaatsten, maar analisten zeggen dat het onwaarschijnlijk is dat het noorden de besmetting heeft voorkomen.

Zuid-Korea registreert momenteel ongeveer 40 tot 60 gevallen per dag.

Eerder deze maand waarschuwde Kim voor elke “overhaaste” versoepeling van de anticoronavirusmaatregelen, wat aangeeft dat het land zijn grenzen in de nabije toekomst gesloten zal houden.

(Behalve de kop, dit verhaal is niet bewerkt door NDTV-medewerkers en wordt gepubliceerd vanuit een syndicated feed.)

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *