Ohio State vs.Noordwestelijke score, afhaalrestaurants: Buckeyes winnen Big Ten achter Trey Sermon’s recordspel

Nr. 4 Ohio State versloeg nummer 14 Northwestern 22-10 in de 2020 Big Ten Championship Game op zaterdag, behaalde zijn vierde opeenvolgende conferentietitel en bereidde zich voor op een potentiële College Football Playoff-ligplaats. Het was geen mooi spel voor de Buckeyes, en het zal de zaken aan de interpretatie overlaten, maar ze hebben de klus toch geklaard toen het erop aankwam.

Ohio State scoorde pas laat in het derde kwartaal zijn eerste touchdown toen het een voorsprong van 13-10 nam. Daarvoor had het het grootste deel van de middag doorgebracht om op zijn eigen manier te spelen. De Buckeyes hadden een indrukwekkende openingsrit maar bleven steken in de rode zone. Justin Fields scoorde wat leek op een touchdown, maar die werd teruggebracht door een wachtende call. Die straf maakte de drive kapot en dwong Ohio State genoegen te nemen met een velddoelpunt. Het was de eerste keer dat de Buckeyes het hele seizoen geen touchdown scoorden tijdens hun openingsrit.

Northwestern reageerde met een eigen touchdown-drive om een ​​7-3-voorsprong te nemen en dat voordeel hield het tot laat in het derde kwartaal vast. De tijd ertussen werd doorgebracht met beide teams die geen gebruik maakten van kansen of de bal omdraaiden.

Het tij keerde voorgoed in het derde kwartaal toen Ohio State net leunde op de ster die Trey Sermon en zijn grondspel terughaalde. Preek nam het spel over en eindigde met een Buckeyes single-game record van 331 yards, meeslepende met twee touchdowns, waarmee Eddie George’s vorige high (314 yards, 1995) werd gebroken. Vergelijk dat eens met Northwestern, dat als team slechts 329 meter overtreding plaatste. Preek brak ook het haastige record van de Big Ten-titelgame.

Hier zijn vier afhaalrestaurants van een andere Big Ten-titel voor de Buckeyes.

READ  Thomas Bach is van plan om een ​​tweede termijn als IOC-president te lopen

1. Het is moeilijk voor te stellen dat Ohio State er niet is

Er zal veel politiek zijn van degenen buiten de top vier – Jimbo Fisher is al begonnen zijn zaak verdedigen – maar deze overwinning sluit het af voor de Buckeyes. Je weet nooit zeker wat de CFP-selectiecommissie gaat doen, maar als we kijken hoe de zaken tot nu toe zijn afgehandeld, is er geen logische reden om de Buckeyes naar beneden te verplaatsen. Als je argument tegen hen was dat ze niet genoeg wedstrijden hadden gespeeld, dan is dat het hele seizoen het geval geweest, en de commissie heeft ze nooit uit de top vier verwijderd. Als uw argument is dat hun overwinningen niet indrukwekkend genoeg waren, en deze overwinning voelde als meer van hetzelfde, nou ja, dat is het hele jaar het geval geweest. De commissie lijkt onder de indruk te zijn.

Het enige aannemelijke scenario dat ik me kan voorstellen dat de omkering van de commissie zou omvatten, zou zijn als Florida Alabama verslaat in de SEC Championship Game. Als dat gebeurt, is het moeilijk voor te stellen dat Alabama uit de top vier valt. Het is ook moeilijk voor te stellen dat een SEC-kampioen wordt weggelaten, maar die SEC-kampioen zou twee keer verloren zijn gegaan, een daarvan voor een slecht LSU-team. Plots zou het debat er een worden of 6-0 beter is dan 9-2 met een overwinning op Alabama. Jongen, zou dat geen debat zijn waar ik niets mee te maken wil hebben.

2. Laat de preek prediken

Je ziet het op elk niveau van voetbal met play-callers. Passeren is sexy en het is meestal veel effectiever dan de bal te laten rennen, vooral als je een goede quarterback hebt. Helaas kan de pass te verleidelijk zijn en ervoor zorgen dat spelers niet meer helder denken. Ryan Day is een coach die hier vatbaar voor is. Vandaag was slechts het laatste voorbeeld van de Ohio State die zijn run-game negeerde terwijl het erop zou moeten vertrouwen.

READ  PM Narendra Modi terug in Ayodhya na 29 jaar, legt zilveren steen voor Ram Temple

De preek eindigde met een rush van 331 yards en twee touchdowns, maar het is niet zo dat al die yards in de tweede helft kwamen. Hij verpletterde het ook in de eerste helft, maar nadat hij een stuk yardage had opgepikt, besloten de Buckeyes om de bal te gooien, en het bleef hen pijn doen. Of het nu de ontvanger was die niet openging, Fields die de bal te lang vasthielden of gewoon een gebrek aan nauwkeurigheid, de passerende aanval van Ohio State doodde drives.

Pas toen Day besloot om de bal aan de preek te blijven geven, werd de aanval van Ohio State niet meer te stoppen. Als ik een Ohio State-fan ben, breng ik de komende weken door in de hoop dat Day dat niet vergeet voor de College Football Playoff (of welke bowl dan ook Ohio State speelt).

3. U moet profiteren van de staat Ohio

Northwestern kwam niet voor niets in dit spel als een belangrijke underdog. Het is de rol die het was geboren om te spelen, maar de Wildcats bleven hun zinnen verzetten. Ohio State maakte veel fouten in de eerste helft, maar hoewel de Buckeyes getalenteerd genoeg zijn om fouten te overwinnen, is Northwestern dat niet. In ieder geval niet tegen de staat Ohio.

Het script is geschreven voor Northwestern om de schokkende streek weg te nemen. Ze lokten de Buckeyes in hun soort lelijk spel en hielden het dichtbij. Maar elke keer dat de Wildcats de kans kregen om de controle over te nemen, maakten ze een fout. Ze openden de tweede helft met de bal en een 10-6-voorsprong en reden zo de rode zone in. Met een kans om met 17-6 te stijgen en alle druk op de Buckeyes uit te oefenen, werd Peyton Ramsey uitgeschakeld in de eindzone. Ramsey zou de bal nog een paar keer omdraaien, en dat is uiteindelijk wat de Cats het spel kostte.

READ  NDRF stationeert 85 teams in 74 gebieden om overstromingen het hoofd te bieden

4. Een indrukwekkend seizoen voor Northwestern

Elk laagseizoen rangschikken we Power Five-coaches hier bij CBS Sports, en elk seizoen heb ik Pat Fitzgerald in mijn top 10. Ik vang er wat luchtafweer van fans buiten de Big Ten-voetafdruk, maar het kan niet genoeg worden benadrukt hoe geweldig een baan Fitzgerald heeft gedaan met dit Noordwestelijke programma. Hij hielp bij het opzetten van een ommekeer van een jaar waarin de Wildcats van de laatste plaats in het Westen naar Indianapolis gingen. Toen ze daar eenmaal waren, hadden ze een legitieme kans om de boosheid weg te nemen.

Elke keer dat je naar Northwestern kijkt, krijg je het gevoel dat het geen kans zou moeten maken om het spel te winnen, maar het is er, meestal het spel winnen. Northwestern heeft zojuist zijn atletische directeur Jim Phillips verloren aan de baan van de ACC-commissaris, maar het eerste dat de vervanger van Phillips doet, zou alles moeten zijn wat nodig is om ervoor te zorgen dat Fitzgerald de rest van zijn carrière in Evanston, Illinois blijft. Het zal hun werk een stuk gemakkelijker maken.

More from Madison Garrett

De politieke poster van de kunstenaar veroorzaakte een sensatie

AMSTERDAM – Een poster met zijn silhouet zorgde de afgelopen dagen voor...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *