Ontwikkelaar brengt in het geheim Xbox-app uit die oude games speelt

Dat meldt Ars Technica. Het is een aangepaste versie van de populaire emulatie-app RetroArch, die software bevat om games te spelen voor verschillende oude gameconsoles.

Microsoft staat de distributie van dergelijke emulatie-apps niet toe, aangezien deze doorgaans worden gebruikt om illegaal gedownloade games te spelen. Eerder glipten soortgelijke apps de Microsoft Store binnen, waarna ze snel werden gewist.

‘Privaat’

De maker van de Xbox-versie van RetroArch heeft een privéversie in de Store uitgebracht, die door iedereen die is goedgekeurd via een link kan worden gedownload. Voor privé-apps hoeft Microsoft niets goed te keuren voordat ze op deze manier worden verspreid.

In werkelijkheid is er weinig privé aan de app: de maker heeft inmiddels 1.500 mensen toestemming gegeven om hem te downloaden en werkt nog steeds.

De Xbox-app werkt op consoles van zowel Xbox One als Xbox Series. Op de nieuwste hardware kan de app games voor GameCube, Dreamcast en PlayStation 2 grotendeels soepel spelen.

Speciaal account

Xbox-bezitters kunnen RetroArch al een tijdje op hun consoles installeren, maar dan moeten ze voor rond de 15 euro een speciaal ontwikkelaarsaccount kopen. De console moet ook in een speciale modus worden gezet, die elke keer meer dan vijf minuten duurt.

De nu gedistribueerde app werkt in de reguliere Xbox-omgeving, waardoor hij gemakkelijker te gebruiken is. Microsoft zal deze omweg waarschijnlijk op korte termijn blokkeren.

READ  Gespeeld: Watch Dogs: Legion - Multiplayer
More from Madison Garrett

Afhaalweek KWF in Zoeterwoude Rijndijk dit jaar zonder verzamelbox

Zoeterwoude 31 augustus 2020 ZOETERWOUDE – Tijdens deze landelijke inzamelingsweek van KWF...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *