Op Nintendo Game & Watch kan Doom nauwelijks worden uitgevoerd

Intrepid-ontwikkelaars hebben het verwachte gedaan en noodzakelijk: Doom draait nu op Nintendo’s onlangs uitgebrachte draagbare Game & Watch. Het spel en horloge: Super Mario Bros. is ontworpen om drie games uit te voeren, maar met succes porten Doom laat zien dat het anderen aankan als je veel geduld hebt (via Hackaday).

Deze versie van Doom is natuurlijk niet perfect. Om het spel zelfs op de lagere snelheid te laten werken zoals in de onderstaande video wordt getoond, moest het geluid worden uitgeschakeld en moesten de texturen worden vereenvoudigd om het spel op de kleine draagbare computer te passen. En zo ver komen was niet eenvoudig: programmeurs stacksmashing en Konrad Beckmann moest de Game & Watch misleiden om zijn firmware te offloaden door code te injecteren in de externe opslag waartoe de kleine microcontroller van de Game & Watch toegang had.

Een versie van Doom klein genoeg om op de magere opslagruimte van de Game & Watch te passen, was een apart probleem. De hackers kozen voor een pakket genaamd “Minimal Doom IWAD ”, dat de originele texturen van de game vervangt door vereenvoudigde versies, maar ze moesten nog verdere aanpassingen maken, zoals het uitschakelen van geluid om te werken binnen de 1.1 MB bruikbare opslag van Game & Watch.

Het spel en horloge: Super Mario Bros. is ontworpen om de originele Game & Watch-handhelds van Nintendo op te roepen, terwijl een versie van de NES-klassieker van Nintendo draait, Super Mario Bros., net zoals Super Mario Bros. 2 (in het Westen bekend als De verloren niveaus). (Er wordt ook een versie met Mario-thema van de Game & Watch-game uitgevoerd Bal). DoomDe demonenmoordende actie werd niet geport naar een Nintendo-console totdat de krachtigere SNES werd uitgebracht, dus verschijnen op een klein apparaatje dat is ontworpen om NES-games uit te voeren, is even ongebruikelijk als indrukwekkend.

READ  Genshin Impact Hacker moet een gestolen account behouden omdat ze geld hebben uitgegeven

Doom is een oude stand-by voor programmeurs die experimenteren met homebrew-games. De game is op allerlei plaatsen verschenen: van een Samsung-koelkast met xCloud, naar een Windows-pc ingebouwd Minecraft, en zelfs de Touch Bar van een MacBook Pro. Dankzij dit werk, Doom lijkt meteen thuis op een Game & Watch, en binnenkort kunnen andere homebrew-games dat ook zijn.

More from Madison Garrett

De aanval van Dodgers worstelt met Mariners terwijl de winning streak van zeven wedstrijden snapt

Tony Gonsolin, misschien wel de Dodgers‘beste werper van dit seizoen, maakte dinsdagavond...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *