Opkomen voor kunst en cultuur

Opkomen voor kunst en cultuur

Naarmate de weken verstrijken en de herfst aanbreekt, maken we graag van de gelegenheid gebruik om deze maand actief te zijn voordat we ons verstoppen achter peperkoek en het kerstdiner. Oktober is dan ook een ideale maand voor de Nationale Wandeling voor musea en citymarketeers. Zij laten ons genieten van alle kunst en cultuur die Nederland te bieden heeft. Dit is gezond, leerzaam en onderhoudend. Zeker omdat oktober zulke aangename temperaturen verwacht, zorgt een bezoek aan de stad en het museum niet alleen voor inspiratie, maar geeft de cultuur ons ook aanleiding om de frisse lucht op te zoeken en geïnspireerd te raken om te verdwalen in de verhalen van toen en nu.

Dat het niet saai hoeft te zijn en dat het iedereen kan aanspreken, dat begrijpen ze in Delft en Hoorn goed. Je kunt daar vooruitgang boeken met de unieke wandeltochten die NSC Cultuur maakt in samenwerking met technologiepartner Vizgu uit Denemarken, met acteur Willem Voogd en cabaretier Edson de Graça.

Kom op voor cultuur

In het kader van meer beweging is wandelen in de stad of een museumbezoek helemaal geen slecht idee. Populaties die in de loop der jaren meer sedentair zijn geworden, zijn onder meer vrouwen, mensen ouder dan 65 jaar, lager opgeleiden (25 jaar en ouder), mensen die minder dan 32 uur betaald werk per week doen, en mensen met overgewicht en obesitas. En mensen die niet wekelijks sporten. Van alle Nederlanders zitten hoogopgeleide jongeren (12 tot 24 jaar) het meest, gemiddeld 11,5 uur per dag. Dat meldde het RIVM afgelopen zomer. Een wandeling door de stad en/of een museumbezoek is een makkelijke manier om op pad te gaan en de interesse in kunst en cultuur te stimuleren.

READ  Mediatonic heeft morgen een "grote aankondiging" voor Fall Guys

De Podwalk is in opkomst

In steden als Delft en Hoorn kun je lopend vooruit tijdens unieke wandeltochten gemaakt door NSC Cultuur in samenwerking met technologiepartner Vizgu uit Denemarken. De capsulewandelingen zijn ‘cool and happening’ en bij uitstek geschikt voor deze tijd van het jaar. Als bezoeker bewijs je Nederland een cultureel plezier als je komt wandelen en kijken, want alle steden in Nederland hebben een missie om in 2030 digitaler en duurzamer te worden (Bron: NBTC). Sinds dit jaar bieden wij wandeltochten in Delft en Hoorn aan voor de culturele sector. De gratis Vizgu-app, die u kunt downloaden, linkt naar het Vizgu-dataplatform en is te downloaden op zowel iPhone als Android. De Vizgu app is een musthave voor iedereen die het komende jaar cultureel Nederland wil ontdekken en de steden wil bezoeken waar het als bezoeker van A tot Z bediend wordt.

Ontdek het verhaal van Hoorn en Delft

In Delft wandel je in de capsule met Johannes Vermeer (acteur Willem Vogd) en in Horn kun je rondhangen met nieuwsgierige Edson (komiek Edson de Graça) die dwaalt door de historische ‘Ontdek het Verhaal van Horn’ uit het Westfries Museum . Wandelen door de stad. Want: het museum wordt verbouwd, dus wat heeft directeur Ad Geerdenke gedaan: het museum sluiten? De stad is geopend! Bij de beroemde monumenten van Horn vertelt zwerver Edson de verhalen van de mensen die er woonden, werkten en overleefden, waarbij hij verschillende kanten van de medaille belicht. Ondertussen krijgt hij les van Chloe, de stem van de Hoornse geschiedenis, want in Horn is de geschiedenis soms wat controversieel, letterlijk op straat. In twee wandelingen, de 1 uur durende stadsroute en de 1,5 uur durende havenroute, zie je de mooiste plekjes van de stad en beleef je een rijkere totaalervaring. De capsule is ontwikkeld in samenwerking met organisaties en eigenaren van diverse monumenten in de kuststad.

READ  Het volledige programma tijdens de open herdenkingsdagen - DordtCentraal

Digitale cultuurreis met Johannes en Pearl

Na het downloaden van de Vizgu bezoekersapp maak je kennis met Johannes en zijn muze Pearl in Delft. Delft onthult de stemmen van vroeger en nu in een reis van een uur door het leven van Vermeer. De “brutale” Pearl (stemactrice Tamara Bock) maakt van de geschiedenis jouw focus. Meesterschilder Vermeer en Parel leiden je samen door de historische binnenstad onder het motto: “Geef elkaar licht in de ogen.” Enige “bemiddeling” tussen de twee is nodig omdat Johannes graag vasthoudt aan het verleden en Pearl erg nieuwsgierig is naar het heden. Ze vindt dat ze 400 jaar te vroeg geboren is en dat de nieuwe tijd volkomen krankzinnig is. Johannes romantiseert liever wat was en vraagt ​​zich af waarom Pearl zich zo zorgen maakt. Gelukkig is er de stem van de geschiedenis (stemactrice Carolina Mott) die het gekibbel regisseert en de mars van de stad tot een goed einde brengt. Het gaat tenslotte niet alleen om Johannes en Pearl…

Deel de stad digitaal

Vizgu is een platform voor citymarketing en cultuur. De bijbehorende Vizgu-app is geheel eigentijds en geeft musea, restaurants en andere stadspartners de mogelijkheid om bezoekers via de app te verwelkomen met leuke aanbiedingen en eigen inhoud. Doordat de app gekoppeld is aan het dataplatform, leert de stad of het museum elke dag meer over wat de bezoeker ‘doet’. Dit, gecombineerd met de levendige karakters van de stad, maakt Delft en Hoorn de eerste echte film in Nederland met Vizgu.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *