Organisatoren Olympische Spelen in Tokio komen terug op fans

TOKIO – Het hoofd van het Olympische organisatiecomité van Tokio zei vrijdag dat ‘spelen zonder toeschouwers’ een optie blijft voor de Olympische Spelen in Tokio, die over slechts vier weken officieel van start gaan.

De acceptatie van Seiko Hashimoto komt slechts vier dagen nadat het op maandag werd aangekondigd Maximaal 10.000 lokale fans mogen de zalen betreden – Met nummers die 50% van de capaciteit van de plaats niet overschrijden, ongeacht interne of externe evenementen.

De organisatoren stelden de beslissing over binnenlandse fans enkele maanden uit en fans uit het buitenland werden maanden geleden geschorst. De verhuizing kwam om fans toe te laten tegen verschillende medische experts die hebben gezegd dat de veiligste Olympische Spelen zonder fans zullen zijn vanwege het coronavirus.

“Wat ik voel is dat kijken voor ons geen optie moet blijven terwijl we naar de dingen kijken”, vertelde Hashimoto op een persconferentie. “De situatie verandert van tijd tot tijd, daarom moeten we flexibel zijn en snel reageren op elke verandering. Spelen zonder toeschouwers is een van onze opties.”

De organisatoren leken fans een beetje tegen te houden nadat de COVID-19-commissie van de grootstedelijke regering van Tokio donderdag zei dat “er een teken is van een heropleving” van infecties in Tokio.

De commissie zei dat het aantal infecties de afgelopen week met 11% is gestegen – op basis van het zevendaagse gemiddelde – naarmate er meer delta-achtige infectieuze gevallen werden ontdekt. De organisatoren zeggen dat ze de fans nog een keer zullen bekijken nadat de huidige “noodtoestand” op 11 juli is afgelopen.

READ  Kerala regent: IMD geeft rood alarm in delen van de staat, nog 3 levens opgeëist door zware regenval

Olympisch minister Tamayo Marukawa maakte vrijdag opnieuw een wake-up call toen ze bevestigde dat een Oegandees teamlid dat vorige week bij binnenkomst in Japan positief testte op coronavirus, het deltavirus had opgelopen.

Later op de dag zei de gouverneur van Osaka, Hirofumi Yoshimura, dat een tweede Oegandees positief had getest op de deltavariant.

Ondanks uitgebreide tests voor en na binnenkomst, lijkt het erop dat dergelijke gevallen zich zeker zullen voordoen met de instroom van 11.000 Olympische en 4.400 Paralympische atleten in Tokio, samen met tienduizenden extra medewerkers, coaches, juryleden, federatiefunctionarissen en het Internationaal Olympisch Comité.

Het eerste Oegandese lid, een coach, is afgelopen zaterdag besmet geconstateerd op Narita Airport bij Tokio en is in quarantaine geplaatst. Maar de Japanse autoriteiten lieten de rest van het negenkoppige team meer dan 500 kilometer (300 mijl) reizen in een gecharterde bus naar hun pre-matchkamp in Izumisano, in het westen van de prefectuur Osaka.

“Ze droegen allemaal certificaten met daarop hun negatieve testresultaten”, zei de burgemeester van Izumisano, Hiroyasu Chiomatsu. “We hadden nooit gedacht dat ze besmet zouden raken.”

Teamleden zaten daar in quarantaine in een hotel.

“Het Olympisch organisatiecomité is erg geïnteresseerd om meer te weten te komen over dit (Oeganda) voorbeeld”, zei Hashimoto. “We zullen gedetailleerde aandacht besteden aan het verkrijgen van zoveel mogelijk informatie uit dit experiment”, terwijl we de operaties dienovereenkomstig optimaliseren.

Ze voegde eraan toe: “We kunnen niet zeggen dat alles 100% is. We zullen een bubbel maken die zo dicht mogelijk bij 100% komt.”

Het hoofd van het Imperial Palace Agency zei donderdag dat keizer Naruhito “uiterst bezorgd” is over de gezondheidsrisico’s van de Olympische Spelen. Het was een zeldzame zet voor de beroemdheid om weg te blijven van de politiek.

READ  De broodnodige overwinning van Mets omvat verschillende schrikverwondingen

Hij was niet verplicht om over de Olympische Spelen te praten, en het feit dat hij dat deed, is belangrijker dan wat hij zei.

Hashimoto werd minstens drie keer gevraagd naar de opmerkingen van de keizer, maar hij noemde zijn naam niet en gaf vage antwoorden.

“We moeten angst en angst van alle Japanners wegnemen”, zei ze. “We moeten echt zorgen voor een veilige en beveiligde werking van games. Dus we zullen meer moeten doen om dat te doen.”

Het IOC gaat door met de Olympische Spelen, mede omdat het ongeveer 75% van zijn inkomsten haalt uit de verkoop van uitzendrechten. Naar schatting staat er in Tokio tussen de $ 3 miljard en $ 4 miljard op het spel.

De officiële kosten van de Olympische Spelen bedragen $ 15,4 miljard, hoewel veel overheidsrecensies zeggen dat het veel hoger is. Alle publieke middelen behalve $ 6,7 miljard. Het IOC draagt ​​ongeveer $ 1,5 miljard bij.

Japan heeft ongeveer 780.000 gevallen van het coronavirus gemeld en ongeveer 14.500 doden toegeschreven aan COVID-19. Ongeveer 9% van de Japanners is volledig gevaccineerd terwijl de regering de vaccinatiecampagne opvoert.

More from Madison Garrett

Je kunt de verbeterde Mako Handling in Mass Effect Legendary Edition uitschakelen als je van de pijn houdt

Terwijl Legendarische versie van Mass Effect Het is eigenlijk een geremasterde game,...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *