Orkaan Hanna bedreigt het door coronavirus getroffen Zuid-Texas met golfslag en winden

Hurricane Joaquin

Orkaan JoaquinTwitter

Storm Hanna, de eerste orkaan van het Atlantische seizoen van 2020, zou naar verwachting aan land komen op de kust van Texas op zaterdag, en een van de COVID-19-hotspots van het land bedreigen met stormvloed en overstromingen.

Hanna lag ongeveer 120 kilometer ten noordoosten van Port Mansfield, Texas, met een maximale aanhoudende wind van 80 mijl per uur, zei het Amerikaanse National Hurricane Center zaterdagochtend.

“Er wordt nog meer versterking verwacht voordat Hanna later op de dag aan land komt”, zei de in Miami gevestigde voorspeller, eraan toevoegend dat de orkaan snel zal verzwakken nadat hij landinwaarts is getrokken.

Videobeelden op Twitter van Port Aransas in Nueces County, Texas vertoonden grijze luchten en sjokkende golven die al een strand voor de aanlanding van de storm hadden overspoeld.

De storm zou de kust tussen Corpus Christi en Brownsville raken, een regio die de afgelopen weken moeite heeft gehad om uitbraken van COVID-19 in te dammen. Gevallen langs de kust van de staat zijn tot tienduizenden gestegen en meer dan 400 mensen in Corpus Christi’s stad van 325.000 werden vrijdag opgenomen in het ziekenhuis met het nieuwe coronavirus, volgens stadsgegevens.

Op vrijdag werden inwoners van verschillende Texas-gemeenschappen in Kleberg County, ten zuiden van Corpus Christi, aangespoord om hun huizen te evacueren voordat Hanna arriveerde.

Burgemeester van Corpus Christi, Joe McComb, waarschuwde de bewoners

Burgemeester van Corpus Christi, Joe McComb, waarschuwde inwoners die in overstromingsgevoelige gebieden wonen om de voorzorgsmaatregelen van het coronavirus in acht te nemen bij hun beslissing om te evacueren, meldde de Texas Tribune.

READ  Yankees voegen extra veiligheid toe aan het spel na de rotzooi van zwerfvuil

‘Neem meerdere maskers mee, want misschien ben je er een paar dagen als je in een overstromingsgebied bent,’ zei McComb volgens de Tribune. ‘We willen niemand blootstellen tijdens deze storm. … Zelfs als je in huis bent, raad ik aan een masker te dragen als je het druk hebt.’

Hanna zal de tweede benoemde storm zijn die dit seizoen landt langs de Amerikaanse Golf van Mexico, na de tropische storm Cristobal, die Louisiana begin juni trof. Hanna zou een levensbedreigende stormvloed en plotselinge overstromingen kunnen veroorzaken, met tot 15 inch regen in de zakken van Zuid-Texas en het noordoosten van Mexico.

De storm zal naar verwachting geen gevolgen hebben voor de offshore olie- en gasproductie. Energiebedrijven hebben vanwege Hanna geen arbeiders geëvacueerd of de productie van hun platforms in de Golf van Mexico stopgezet.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *