Outriders Dev weet niet hoeveel exemplaren er zijn verkocht en heeft geen royalty’s gekregen

Outriders-ontwikkelaar People Can Fly zegt dat het niet weet hoeveel exemplaren van het spel zijn verkocht en dat het geen inkomsten heeft verdiend met het spel, wat aangeeft dat het nog niet winstgevend was voor uitgever Square Enix.

Adverteer in Investeerders website, legde People Can Fly uit dat de overeenkomst met Square Enix betekent dat ze tegen 16 augustus 2021 eventuele royalty’s voor het eerste kwartaal van de game zullen ontvangen. Er is geen geld overgemaakt, wat People Can Fly suggereert dat, “volgens de uitgever, de inkomsten uit de verkoop van het spel zijn lager dan de totale kosten van de productie (inclusief kwaliteitsborging), distributie en promotie.”

Sebastian Wojciechowski, CEO van People Can Fly (per machinevertaling), voegde toe dat het bedrijf geen bevestigde gegevens had over verkochte exemplaren: “We hebben geen verkoopcijfers voor Outriders – we schatten ze tussen de 2 en 3 miljoen eenheden en we gingen ervan uit dit was een resultaat dat de winstgevendheid voor dit project in het eerste kwartaal van de verkoop zou garanderen. Misschien betekent het uitblijven van betaling door de uitgever dat dit volgens Square Enix niet het geval is.”

Wojciechowski suggereert ook dat de uitgever misschien verantwoordelijk is voor een gebrek aan winstgevendheid, inclusief distributiepartnerschappen (de game gelanceerd op Xbox Game Pass, bijvoorbeeld), of dat Square Enix meer dan verwacht heeft uitgegeven om de game te lanceren. De situatie zou niet uniek zijn voor Square Enix – vorig jaar kondigde de uitgever aan dat Marvel’s Avengers de ontwikkelingskosten een paar maanden na de lancering niet had terugverdiend.

READ  Mary Trump: Donald Trump's nicht roept hem op om af te treden

Wojciechowski voegde eraan toe dat de game nog steeds in uitvoering is, dat People Can Fly meer promotiewerk van Square Enix verwacht en dat “The Outriders-gameverkoopstaart in het verschiet ligt.” Als gevolg hiervan verwacht het bedrijf dat de royalty’s later dit jaar zullen beginnen. We hebben contact opgenomen met Square Enix voor commentaar.

People Can Fly werkt momenteel aan nieuwe games voor Square Enix en Take-Two, maar Wojciechowski zegt dat er een derde nieuwe game in de planning staat en dat de ontwikkelaar van plan is deze zelf te publiceren. Dit lijkt deels te wijten te zijn aan situaties zoals die van Outriders:

Wojciechowski legde uit dat “werken met een uitgever veel voordelen heeft, maar ook nadelen, waaronder de lage impact van [People Can Fly] betreffende verkoopactiviteiten en onvolledigheid of – zoals in dit geval – het ontbreken van gegevens die in dit verband van de uitgever zijn verkregen. Dit is een van de redenen waarom we, samen met de samenwerking met uitgevers, hebben besloten om projecten te ontwikkelen waarvan het intellectuele eigendom eigendom blijft van het bedrijf en dat het bedrijf zal publiceren.”

Outriders werd gelanceerd in april en we gaven het een 7/10-recensie en zeiden dat “de combinatie van sinistere sci-fi-afbeelding en plundering de moeite waard is met zijn matte verhaallijn en gekartelde randen.” In de eerste maand overschreed het aantal spelers 3,5 miljoen, maar het is niet bekend hoeveel van deze spelers de game via een Game Pass-abonnement hebben gekregen, in tegenstelling tot een reguliere verkoop.

READ  Nightslink review: een vreemd stukje old-school horror

Joe Scripps is de uitvoerend nieuwsredacteur bij IGN. Volg hem Twitter. Heb je een tip voor ons? Een mogelijk verhaal bespreken? Stuur dan een e-mail naar [email protected].

More from Madison Garrett

iOS 14.5 uit: download het voor deze nieuwe functies!

Apple heeft zojuist iOS 14.5 voor de iPhone uitgebracht. Voor iPad werd...
Read More

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *