PCI-apparaatstuurprogramma ontbreekt; Waar kan ik het downloaden?

Per definitie is een PCI (Perifere Component Interconnect) Een apparaatstuurprogramma is de software waarmee een PCI-apparaat (dat wil zeggen een stuk computerhardware dat rechtstreeks in een PCI-slot op het moederbord van een computer wordt gestoken) kan functioneren zoals bedoeld. Dit bericht geeft je wat je kunt doen en waar je een PCI-apparaatstuurprogramma kunt downloaden als het ontbreekt op je Windows 11- of Windows 10-pc.

Wat is een PCI-apparaat?

Verschillende PCI-apparaten gebruiken verschillende stuurprogramma’s. Als het stuurprogramma voor uw PCI-apparaat beschadigd is of ontbreekt, hoeft u alleen maar de hardwarefabrikant te selecteren en vervolgens de website van het bedrijf te bezoeken om het stuurprogramma te verkrijgen. Voorbeelden van typische PCI-hardware of -kaarten die in computers worden gebruikt, zijn: netwerkkaarten, geluidskaarten, modems, extra poorten zoals Universal Serial Bus (USB) of serieel, tv-tunerkaarten en hostadapters voor harde schijven.

Wat betekent een PCI-apparaat zonder stuurprogramma?

De manier waarop een computer als een systeem functioneert, omvat een combinatie van hardware en software. Een voorbeeld van deze combinatie is een PCI-apparaat dat, net als elk ander apparaat dat op een Windows-computer is aangesloten, een stuurprogramma nodig heeft om te functioneren – zonder dit stuurprogramma werkt het apparaat niet.

PCI-apparaatstuurprogramma ontbreekt op Windows-computer

Als een PCI-apparaatstuurprogramma ontbreekt op uw Windows 11/10-computer, ziet u een geel uitroepteken naast een van de PCI-stuurprogramma’s die worden vermeld onder Andere apparaten of Onbekende apparaten sectie in Apparaatbeheer (weergegeven in de afbeelding hierboven). Dit verwijst naar het stuk hardware dat is aangesloten op uw MOBO op uw computer, zoals: Eenvoudige PCI-communicatiecontrollers En PCI data-acquisitie en signaalverwerking controle.

READ  Wil je Windows 11 downloaden? Hier is de volledige lijst van alle Windows 11-compatibele CPU's

Als er een PCI-apparaatstuurprogramma ontbreekt op uw Windows 11/10-computer, kunt u het stuurprogramma op een van de volgende drie manieren downloaden – we zullen de drie methoden als volgt in afzonderlijke subkoppen bespreken:

1]Handmatig PCI-apparaatstuurprogramma downloaden en installeren

Om handmatig een PCI-apparaatstuurprogramma te downloaden en te installeren op uw pc met Windows 11/10, kunt u de instructies in deze handleiding volgen voor het zoeken, downloaden en installeren van stuurprogramma’s voor onbekende apparaten of apparaten.

2]Download en installeer het PCI-apparaatstuurprogramma via Apparaatbeheer

Om een ​​PCI-apparaatstuurprogramma te downloaden en te installeren via Apparaatbeheer, kunt u de instructies in deze handleiding volgen over het bijwerken van stuurprogramma’s in Windows 11/10.

3]Download en installeer het PCI-apparaatstuurprogramma via de website van de fabrikant

Om PCI-apparaatstuurprogramma’s te downloaden en te installeren via de website van de fabrikant van het PCI-apparaat(en), kunt u de instructies in onze handleiding volgen over waar u stuurprogramma’s voor Windows 11/10 kunt downloaden.

Dat is het!

Hoe vind ik een ontbrekend stuurprogramma?

Om verborgen apparaatstuurprogramma’s op uw pc met Windows 11/10 te zien, opent u Apparaatbeheer en klikt u op Mening in de menubalk en vink vervolgens Verborgen apparaten weergeven Selectie. Als je klaar bent, zie je een nieuwe categorie met de naam Niet-plug-en-play-stuurprogramma’s.

Wat zijn onbekende apparaten in Apparaatbeheer?

Kortom, onbekende apparaten die worden vermeld in Apparaatbeheer op uw pc met Windows 11/10, zijn wanneer Windows een stuk hardware en het bijbehorende stuurprogramma niet kan identificeren. “Onbekend apparaat” is niet alleen “Onbekend”, het betekent gewoon dat het aangesloten apparaat niet werkt totdat het juiste stuurprogramma voor het apparaat is geïnstalleerd/bijgewerkt. Standaard kan Windows de meeste apparaten identificeren en automatisch stuurprogramma’s downloaden.

READ  De releasedatum van Crash Bandicoot voor mobiel is later dan u denkt

Verwant bericht: PCI-stuurprogramma voor seriële poort is niet geïnstalleerd op Windows 11/10.

Written By
More from Eda Greene
Nvidia Shield stopt Nintendo Wii-gamedownloads in China
Foto: Nintendo In 2017 werden de geruchten waar toen werd bevestigd dat...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *