Penthouse 220 Central Park South verkoopt voor $ 102 miljoen

Penthouse 220 Central Park South verkoopt voor $ 102 miljoen

Een onbekende koper heeft $ 101,71 miljoen naar beneden gestort voor een penthouse op de 76e verdieping van 220 Central Park South – het adres van Manhattan waar de duurste verkoop ooit van Amerika plaatsvindt.

De koper, 76CPS LP, betaalde $ 99,9 miljoen voor het appartement in de lucht, plus nog eens $ 1,81 miljoen voor een kleinere eenheid in het gebouw, volgens de stadsadministratie. Het echte werk eerst de aankoop gemeld.

Het penthouse beslaat de gehele 76e verdieping. Het heeft een oppervlakte van 8.200 vierkante meter en wordt geleverd met bijna 850 vierkante meter aan buitenruimte.

Dat was niet eens de enige grote aankoop die de afgelopen week in het gebouw werd geregistreerd: nog eens twee kopers betaalden elk meer dan $ 50 miljoen voor hun nieuwe huizen. De een betaalde $ 55,5 miljoen voor een unit op de 68e verdieping, terwijl een ander $ 53,96 miljoen betaalde voor een appartement op de 64e verdieping, volgens stadsadministratie.

Hoewel de sluitingen plaatsvonden tijdens de COVID-19-pandemie, hebben de aankopen lang op zich laten wachten. Alle drie de onlangs afgesloten deals zijn in de maak sinds ten minste 2017, toen de contracten werden ondertekend.

200 Central Park South schreef geschiedenis over onroerend goed toen miljardair Ken Griffin $ 238 miljoen voor zijn eenheden in het midden van het gebouw, dat in totaal bijna 24.000 vierkante meter groot was, in 2019 besteedde. De chef van de Citadel-hedgefonds hoestte ook nog eens $ 4 miljoen op voor twee aangrenzende appartementen op de 20e verdieping voor gasten of personeel – voor een totaal van $ 242 miljoen aan onroerend goed met uitzicht op het park.

READ  Virginia Military Institute zal Confederate standbeelden niet verwijderen of gebouwen hernoemen

Deze units zijn niet bepaald privé. De nieuwe koper van het penthouse op de 76e verdieping zal bijvoorbeeld waarschijnlijk naar het terras van Griffin kunnen kijken, in het midden van het gebouw, zeggen makelaars. En bewoners van een nieuwer supertall-gebouw, Central Park Tower, kunnen naar beneden kijken naar het penthouse op de 76e verdieping.

“Je zou denken dat voor $ 242 miljoen plus afwerkingen … een schijn van privacy zou kunnen krijgen, maar helaas, echte privacy is vluchtig in de condo-wereld in New York City,” zei topmakelaar Dolly Lenz.

Andere miljardairs in het gebouw zijn onder meer Dan Ochs, die 93 miljoen dollar heeft uitgekeerd voor zijn eenheid op de 73e verdieping, bij een verkoop die eind 2019 werd geregistreerd. Veel eenheden in 220 Central Park South zijn echter in het geheim verhandeld via fluisterlijsten met afgeschermde kopers door LLCs.

Voorzieningen in de Robert A.M. Stern-ontworpen gebouw omvat een restaurant dat alleen voor bewoners is, geleid door Jean-Georges Vongerichten.

Written By
More from Aubrey Mason
Nintendo Insider plaagt de terugkeer van de populaire SNES-serie in 2023
Volgens een insider van Nintendo zal een populaire en slapende serie die...
Read More
Leave a comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *