PlayStadia October Recap: het belangrijkste nieuws, games en recensies

Er is weer een maand voorbij gevlogen en dat betekent weer een PlayStadia-samenvatting. Deze keer nemen we de maand oktober onder de loep om het grootste nieuws, onze recensies, nieuwe Stadia-games en de nieuwe aankondigingen te bekijken.

Oktober was zeker een bewogen maand op Stadia. Met een aantal grote en langverwachte releases was het qua games misschien niet veel, maar kwalitatief mogen we zeker niet klagen. Daarnaast waren er veel hoogtepunten, maar ook een aantal dieptepunten en teleurstellingen. Al met al mogen we deze maand zeker niet klagen.

Het grootste nieuws

Lancering Baldur’s Gate 3: Eindelijk was het zover. De dag waarop velen hebben gewacht sinds de aankondiging van Stadia. Baldur’s Gate 3 is uitgebracht, maar in Early Access. De absolute toptitel bleek volgens Larian Studios erg succesvol en goed verkocht. De game werd al snel een hit met streamers, omdat de Crowd Choice-functie streamers in staat stelde hun publiek te laten stemmen over de uitkomsten.

Cyberpunk 2077 met release op dag 1 op Stadions en uitstel: Net voordat Google’s reeks ‘Good Days’-aankondigingen begon, was uit het niets misschien wel de grootste aankondiging van de maand. Cyberpunk 2077 komt vanaf dag 1 naar Stadia. Toen in november … En twee weken later hoorden we dat de release werd uitgesteld tot december, waardoor Stadia de helft van het internet kreeg. Nu bleken de huidige consoles, de PS4 en Xbox One, de boosdoeners te zijn. Oeps?

Groot aantal Ubisoft-games aangekondigd: Een dag na de aankondiging van Cyberpunk 2077 en vóór de aankondigingen van ‘Good Days’ kwam het volgende grote nieuws. Ubisoft kondigde plotseling 8 games aan van de bekendste franchises, die ook naar Stadia komen. Het betreft wat oudere spellen zoals de spellen Assassin’s Creed, Watch Dogs en Far Cry. Een duidelijke hint dat ze zich voorbereiden op Ubisoft +

‘Good Days’ en demo’s: Nadat we de twee bovengenoemde aankondigingen een week eerder hadden ontvangen, dachten veel mensen dat er heel groot nieuws zou komen tijdens de ‘Good Days’. Immers, als ze niet konden wachten tot een week later, moest alles worden gepland. De hoge verwachtingen bleken niet uit te komen. Het bleef bij een aantal nieuwe games en drie demo’s. Dat was zeker goed nieuws, maar timing en verwachtingsmanagement is iets waar de marketingafdeling van Stadia nog hard aan moet werken.

Creatief directeur van een Google-gamestudio is negatief in het nieuws: Nadat een deel van de Stadia-gemeenschap gedesillusioneerd was door de aankondigingen van ‘Good Days’, kwam het hoogtepunt. Alex Hutchinson, Creative Director van Stadia Games & Entertainment Montreal, plaatste een tweet waarin hij zei dat streamers uitgevers zouden moeten betalen voor games die ze spelen. Dit trok woede van streamers, ontwikkelaars, uitgevers en gamers over de hele wereld. Google distantieerde zich snel van zijn uitspraken, maar de opmerking nam de wind een beetje uit de zeilen van Stadia. Pijnlijk moment.

PlayStadia October Recap: het belangrijkste nieuws, games en recensies

PlayStadia beoordelingen

Ook deze maand hebben we twee games voor je besproken. We gingen aan de slag met Spiritfarer en Super Bomberman R Online. We werken nu ook aan nieuwe games en de recensies daarvan vind je de komende weken. Lees ze snel.

Spiritfarer door Robin Steffens
Super Bomberman R Online door Jerry Frederik

Alle uitgebrachte spellen

Het aantal games dat deze maand op Stadia is uitgebracht was misschien klein, maar qua kwaliteit zijn er zeker pareltjes. Het statement kwaliteit boven kwantiteit is hier zeker waar. Hier is de volledige lijst:

Dood bij daglicht (Pro-game) – 1 oktober – € 19,99
Menselijke val plat (Pro-game) – 1 oktober – € 14,99
Baldurs Gate 3 – 6 oktober – € 59,99, –
Cake Bash – 15 oktober – € 19,99, –
Sekiro: Shadows Die Twice – 28 oktober – € 59,99, –
Watch Dogs: Legion – 29 oktober – € 69,99, –

PlayStadia October Recap: het belangrijkste nieuws, games en recensies

Nieuwe aankomende games

Hoewel de lijst met uitgebrachte games deze maand niet erg groot was, kan hetzelfde niet gezegd worden over de nieuw aangekondigde games. De lijst is niet alleen groot, maar er zijn zeker toppers onder. Hoe zit het met Ark: Survival Evolved en de verschillende Ubisoft-games? En er komen eindelijk strategiespellen aan, met Humankind en Phoenix Point. Opmerking: de cursief gedrukte titels in de lijst zijn niet officieel bevestigd, maar hebben een ESRB- of PEGI-beoordeling gekregen. Vaak is het vrijwel zeker dat de game op het betreffende platform zal worden uitgebracht, daarom hebben we deze toegevoegd!

The Gardens tussen – 1 november 2020

Orks moeten sterven 3! Drastische stappen – 6 november 2020

Family Feud – 12 november 2020

Pac-Man Mega Tunnel Battle – 17 november 2020

Watch Dogs – Vakantie 2020

Watch Dogs 2 – Vakantie 2020

Assassin’s Creed Origins – Vakantie 2020

Assassin’s Creed Syndicate – Vakantie 2020

Assassin’s Creed Unity – Vakantie 2020

Far Cry 5 – Vakantie 2020

Far Cry: New Dawn – Vakantie 2020

Ghost Recon: Wildlands – Vakantie 2020

Phoenix Point – Q1 2021

De mensheid – april 2021

Hallo ingenieur – 2021

Ark: Survival Evolved – 2021

Young Souls – 2021

SpongeBob SquarePants – releasedatum onbekend

Saints Row: The Third – releasedatum onbekend

Secret Neighbor – releasedatum onbekend

Outward – releasedatum onbekend

Cosmic Star Heroine – releasedatum onbekend

Murder by Numbers – releasedatum onbekend

Dit was de maand oktober als een samenvatting. We gaan dan november in en dat is zeker een maand om naar uit te kijken. Met de eerste verjaardag van Stadia zijn we erg benieuwd of er iets gaat gebeuren. En niet te vergeten de absolute toppers die eraan komen, zoals Assassin’s Creed Valhalla en Star Wars Jedi: Fallen Order bijvoorbeeld.

READ  Best Buy Memorial Day Sale 2021: hoge kortingen op televisies, friteuses, speelgoed en meer
Written By
More from Aubrey Mason

Gamen gewoon slecht? 5 redenen om uw kind te laten spelen

Het idee dat gamen een slechte zaak is en altijd negatieve gevolgen...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *