PlayStation heeft mogelijk eerder gewerkt aan remakes van Uncharted en God of War

In de afgelopen paar jaar heeft PlayStation misschien ooit het idee gehad om enkele van zijn meest geliefde eigendommen opnieuw te creëren in nieuwe, moderne iteraties die de technologie van vandaag zouden gebruiken. Deze informatie komt van een voormalige Sony-medewerker die onlangs een beetje begon te praten over een deel van het geheime werk dat hij deed in zijn tijd bij een PlayStation-studio.

Ik sprak met David Jaffe, de vorige regisseur van titels zoals God van de oorlog en Gedraaid metaalMichael Mumbauer, een voormalig hoofd van Sony San Diego Studio, sprak een beetje over zijn rol bij de ontwikkelaar terwijl hij daar was. Aanvankelijk was Mumbauer het leiden van een beeldende kunstgroep die ondersteuning zou bieden aan andere Sony-studio’s, maar na verloop van tijd begon dit te veranderen.

Mumbauer legde dat uit tijdens Shawn Layden’s ambtstermijn als hoofd van SIE Worldwide Studioswas de voormalige baas erg geïnteresseerd in het verkennen van remakes en remasters voor huidige hardware. Mumbauer wees specifiek op de Crash Bandicoot N.Sane Trilogy als voorbeeld van zo’n project dat Layden blijkbaar hielp om de bal aan het rollen te krijgen. Omdat dit initiatief meer grip kreeg binnen Sony als geheel, legde Mumbauer uit dat er vervolgens een nieuw ontwikkelingsteam bij Sony San Diego werd samengesteld om deze onderneming schijnbaar voort te zetten.

“Remakes en remasters waren de dingen waar ik naar op zoek was. Dus daarom is het ontwikkelteam gebouwd, ”zei Mumbauer in het gesprek. “Wat ik je wel kan vertellen, is dat ik daar op jacht was, omdat ik geloofde dat het waardevol was om zoiets als een remake van God van de oorlog bij de visuele getrouwheid van vandaag. Of een remake van Uncharted 1 met de visuele getrouwheid van vandaag. “

READ  Ashok Gehlot ontmoet gouverneur, BJP, klaar om vertrouwen te zoeken

Het is vermeldenswaard dat Mumbauer nooit ronduit zei dat zijn team bij Sony San Diego Studio echt begon te werken aan een PlayStation-remake van welke soort dan ook. In plaats daarvan merkt hij gewoon op dat het iets was waar hij op een gegeven moment erg naar op zoek was. Het is ook onzeker of Mumbauer net gebruikte God van de oorlog en Niet in kaart gebracht als algemene voorbeelden van mogelijke remakes of als het eigenschappen waren die hij mogelijk actief heeft onderzocht om opnieuw te creëren.

Als dit op een gegeven moment iets was dat zich afspeelde in Sony San Diego, lijkt het niet langer het geval te zijn. Hoewel Mumbauer niet langer bij de studio is, wordt er gezegd dat dit geheime dev-team, dat nog steeds bestaat en in totaal ongeveer 200 mensen telt, aan een onbekende nieuwe titel werkt. Sommigen hebben theoretiseerde dat dit project zou kunnen zijn Uncharted 5, maar dit moet nog worden bewezen.

Al met al is het behoorlijk fascinerend om te weten dat PlayStation een paar jaar geleden serieus naar een aantal grote remakes als deze heeft gekeken. Terwijl titels zoals MediEvil, Schaduw van de Colossus, en Parappa de Rapper werden opnieuw gemaakt of geremasterd, zou het interessant zijn geweest om te zien dat deze zelfde behandeling werd gegeven aan enkele meer prominente titels.

Dus wat denk je ervan? Zou je meer remakes en remasters van enkele van de meest populaire PlayStation-games van weleer zien terugkomen op PS5? Zoals gewoonlijk kun je me je mening geven in de comments of op Twitter op @ Jeroen1988.

READ  Hagia Sophia: paus Franciscus "zeer bedroefd" als Turkije museum in moskee verandert

More from Madison Garrett

Meer dan 200 Ultra HD-films downloaden in één seconde? We zijn een stap dichterbij!

Britse wetenschappers hebben een recordsnelheid van gegevensoverdracht bereikt: 222 Ultra HD Blu-ray-downloads...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *