PM Modi opent 3 Covid-testeenheden; India de op een na grootste producent van PBM-kits

PM Modi opent 3 Covid-testeenheden; India de op een na grootste producent van PBM-kits

PM Modi heeft vandaag nieuwe COVID-19-testfaciliteiten gelanceerd

New Delhi:

India is ’s werelds op één na grootste fabrikant van persoonlijke beschermingsmiddelen, zei premier Narendra Modi maandag, tijdens een videogesprek met de minister van Volksgezondheid van de Unie, dr. Harsh Vardhan, en de eerste ministers van Maharashtra, UP en Bengalen, om COVID-19-testfaciliteiten met een hoge verwerkingscapaciteit te lanceren op ICMR-centra (Indian Council of Medical Research) in Mumbai, Noida en Kolkata.

De premier prees de prestatie van de natie bij het opschalen van de productie van persoonlijke beschermingsmiddelen, die nodig is voor gezondheidswerkers die de uitbraak van het coronavirus bestrijden, en noemde het een “enorm succesverhaal”.

“Op een gegeven moment produceerde India geen enkele PBM-kit. Nu is het de op één na grootste fabrikant ter wereld. Meer dan 1200 bedrijven maken PBM-kits binnen zes maanden,” zei de premier, eraan toevoegend: “Meer dan drie lakh N95-maskers worden elke dag gemaakt “.

In mei produceerden 600 firma’s 4,5 lakh PBM-sets per dag volgens minister van Vakbondsleider Smriti Irani.

In de eerste weken en maanden van de pandemie importeerde India PPE-kits uit het buitenland. De binnenlandse productie begon pas rond februari, twee maanden nadat het virus in het Chinese Wuhan opdook.

Drie lakh ventilatoren – machines die de ademhalingsfunctie van het lichaam overnemen tijdens geavanceerde ademnood – kunnen nu elk jaar worden geproduceerd, zei de premier ook.

De premier lanceerde de nieuwe testfaciliteiten en zei dat er bijna 1.300 actieve laboratoria waren die meer dan vijf lakh-tests per dag uitvoerden, en dat dit zou worden opgeschaald naar 10 lakh-tests per dag.

READ  No Man's Sky Pirates vernietigt spelers in de Outlaws-update

‘In januari hadden we maar één testcentrum. Nu werken er 1.300 labs. Het was erg belangrijk om een ​​coronavirus-specifieke gezondheidsinfrastructuur te ontwikkelen’, legde de premier uit.

De nieuwe “high throughput” labs zullen naar verluidt meer dan 10.000 monsters per dag kunnen testen.

“Deze laboratoria blijven niet beperkt tot het testen van COVID-19, maar zullen in de toekomst worden uitgebreid voor het testen van vele andere ziekten, waaronder hepatitis B en C, hiv en dengue”, zei hij ook.

PM Modi prees ook eerstelijnswerkers – dokters, verpleegsters, paramedisch personeel en sanitairwerkers, en noemde ze “voetsoldaten” in een oorlog die hij aangaf dat India won vanwege een dalend sterftecijfer en een stijgend herstelpercentage.

“De manier waarop we de juiste beslissingen op het juiste moment hebben genomen … vandaag is het resultaat dat India een veel beter beheersbare positie heeft dan andere in de wereld. Ons sterftecijfer ligt nog steeds in het lagere bereik en ons herstelpercentage verbetert,” hij zei.

India heeft vanmorgen 14 lakh COVID-19-gevallen doorstaan, met de afgelopen 24 uur bijna 50.000 nieuwe infecties gemeld. Sinds 23 juli zijn er elke dag meer dan 40.000 nieuwe gevallen bijgekomen.

Het land is het derde zwaarst getroffen ter wereld, achter de Verenigde Staten (42,34 lakh-gevallen) en Brazilië (24,19 lakh-gevallen).

READ  Roger Stone 'dankbaar' Trump zette zijn gevangenisstraf om

Written By
More from Aubrey Mason
Insectenetende slangensprongen beklimmen een lange ladder
schermafbeelding: Hau5test Ondanks dat het een van de meest iconische momenten in...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *