Voormalige ministers van Wet Kapil Sibal Salman Khurshid Ashwani Kumar Schrijf naar gouverneur van Rajasthan, citeer rulebook

Voormalige ministers van Wet Kapil Sibal Salman Khurshid Ashwani Kumar Schrijf naar gouverneur van Rajasthan, citeer rulebook

Ashwani Kumar, Kapil Sibal en Salman Khurshid hebben geschreven aan de gouverneur van Rajasthan, Kalraj Mishra

New Delhi:

Drie voormalige ministers van Wet – Kapil Sibal, Salman Khurshid en Ashwani Kumar – hebben een brief gestuurd aan de gouverneur van Rajasthan, Kalraj Mishra, waarin hij hem adviseert zich te houden aan de regels over het voorstel van Chief Minister Ashok Gehlot om een ​​assemblagesessie te beginnen. De heer Mishra, die het eerste voorstel van de regering om de assemblagesessie te beginnen, verwierp, stuurde vanochtend zijn tweede voorstel terug, wat een opzegtermijn van drie weken suggereert vanwege de uitbraak van het coronavirus.

De heer Gehlot – belemmerd in zijn pogingen om de assemblagesessie te hervatten – heeft een brief geschreven aan president Ram Nath Kovind en gesproken met premier Narendra Modi over het “gedrag” van gouverneur Kalraj Mishra.

‘Een gouverneur moet de hulp en het advies van de Raad van Ministers inroepen bij het bijeenroepen van de vergadering. Elke afwijking van de vastgestelde constitutionele positie zou een vermijdbare ontkenning van uw ambtseed zijn en een constitutionele crisis veroorzaken’, luidt de brief van de voormalige ministers van Wet – die allemaal tot het congres behoren – lezen.

De heer Gehlot – die gisteren met premier Narendra Modi sprak over het gedrag van de gouverneur – schreef vandaag aan president Ram Nath Kovind. In zijn brief verzocht hij de president om tussenbeide te komen in de situatie en ervoor te zorgen dat de vergadering wordt aangekondigd.

Later op de dag zei de gouverneur dat hij in principe niet tegen een assemblagesessie was, maar noemde hij drie voorwaarden, waaronder een opzegtermijn van drie weken als gevolg van de uitbraak van het coronavirus.

READ  NFL Week 3 Fantasy Football Recap: Takeaways van de wedstrijd van maandag | Fantasy voetbal nieuws, standen en voorspellingen

In zijn nota aan de eerste minister zei de gouverneur dat de voorgestelde datum van 31 juli een te korte termijn zal zijn en vroeg hij de heer Gehlot of de MLA’s drie weken kunnen worden gegeven. Zijn andere voorwaarden waren veiligheidsmaatregelen voor het coronavirus, met name sociale afstand.

Hij vroeg de Chief Minister ook of hij een truststem wilde. Wil je een motie van vertrouwen inbrengen? Aangezien het niet in het voorstel wordt genoemd, maar in het openbaar legt u (de heer Gehlot) verklaringen af ​​dat u een motie van vertrouwen wilt indienen, ‘vroeg de heer Mishra.

De heer Mishra had de eerste oproep voor een assemblagesessie vorige week afgewezen, onder vermelding van zes redenen, waaronder het ontbreken van een datum en agenda voor de sessie. De genoemde redenen vermeldden ook dat de kwestie van de opstand van de voormalige plaatsvervanger van Sachlot, de heer Gehlot, en de MLA’s die hem steunden, nu voor de rechter lag. Om het argument te ontkennen, trok het congres vanmorgen zijn verzoekschrift van het Hooggerechtshof in.

Het congres had de Rajasthan High Court-beschikking aangevochten en partijopstandige Sachin Pilot en zijn MLA’s bevrijd van de diskwalificatieprocedures in de Vergadering na hun openlijke opstand.

Maar donderdag weigerde het Hooggerechtshof het Hooggerechtshof ervan te weerhouden uitspraak te doen over het verzoek van de rebellen, door te zeggen dat de “stem van afwijkende mening niet kan worden onderdrukt in een democratie”.

De heer Gehlot had de heer Pilot eerder beschuldigd van betrokkenheid bij de vermeende paardenhandel en BJP-mechanisatie om zijn regering omver te werpen. Hij zei ook dat de gouverneur onder druk stond van de BJP.

READ  Jamal Adams 'nieuwste rip-job op Jets leidt nog steeds waarschijnlijk niet tot handel

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *