Politie Steenwijkerland waarschuwt voor nieuwe vorm van fraude: “Klik niet op de link”

Als je een sms ontvangt van een pakketbezorgster, klik dan niet op de link. Thomas Goet

Een nieuw fenomeen van cybercriminaliteit genaamd “Flubot” is in opkomst. We ontvangen ook rapporten. Daarom willen we mensen waarschuwen ”, zegt Marco Luigis van de politie van Steinweckerland Flubot is het hacken van mobiele telefoons.

Als je een sms ontvangt van een pakketbezorger, klik dan niet op de link om een ​​app te downloaden. Dit is spyware die wordt gebruikt om telefoon- en bankgegevens te hacken. “De malware verspreidt zich snel over Europa. In de praktijk hebben meldingen van DHL, UPS en PostNL altijd een grote kans van slagen.” Omdat iedereen tegenwoordig een pakket verwacht, dus gelooft dat het oké is. Daarom worden ze dankbaar misbruikt. ”

Stappen maken

Natuurlijk zijn er tips voor mensen die op een link hebben geklikt en een nep-app hebben geïnstalleerd. “Informeer de bank en log niet in op een account en voer geen wachtwoorden in.” Daarnaast zou het voor het slachtoffer verstandig zijn om een ​​aantal stappen te zetten. Zet de telefoon terug naar de fabrieksinstellingen. Als u dat doet, kunt u de optie selecteren om te herstellen vanaf een back-up. Als er een back-up is gemaakt na het downloaden van de malware, moet deze worden geweigerd. ”

Als telefoonbezitters de eerste stap niet volgen, is er een andere oplossing. Wijzig vervolgens de wachtwoorden voor de accounts die u hebt gebruikt na het downloaden van de nep-app. Zorg ervoor dat u verschillen met de wachtwoorden. En verander de wachtwoorden die overeenkomen met de wachtwoorden die worden gebruikt nadat de malware op uw smartphone is terechtgekomen. ”

READ  De update met de januari-patch is beschikbaar voor de Samsung Galaxy A41
More from Madison Garrett

Xbox Game Pass-spelers verrast door Stealth-release

Microsoft heeft abonnees van Xbox Game Pass en Xbox Game Pass Ultimate...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *