Politieagenten uit Portland zeggen dat ze werden bekogeld met kogellagers, golfballen

Politieagenten uit Portland zeggen dat ze werden bekogeld met kogellagers, golfballen

Politieagenten uit Portland werden bekogeld met “gevaarlijke voorwerpen” – waaronder kogellagers, golfballen en aardappelen – tijdens een nieuwe nacht van rellen op maandag, aldus de politie.

Demonstranten marcheerden net voor 22.00 uur van een park naar de North Precinct en gingen op weg met de politie zodra ze aankwamen, KOIN meldde.

Politieagenten uit Portland en soldaten van de staat Oregon bewaakten de omtrek van het gebouw, dat eerder het doelwit was van demonstranten.

De politie waarschuwde voor arrestatie via een luide spreker – waarbij demonstranten ‘felle stroboscooplichten’ in de ogen van agenten schenen en voorwerpen zoals eieren en waterflessen naar hen loog, zei de politie in een persbericht.

De groep zong en trommelde een uur lang en hield schilden en paraplu’s voor de rij agenten omhoog.

Rond 23.00 uur verklaarden de politie een onwettige vergadering en probeerden ze de menigte uit elkaar te halen – die Star Wars ‘”Imperial March” via een luidspreker liet horen, zei KOIN.

Portland demonstranten
Getty-afbeeldingen

Een officier die een gelaatsscherm droeg, werd met een kogellager in het gezicht geslagen en een ander liep tijdens een handgemeen een hypergestrekte elleboog op. Ze werd in een ziekenhuis behandeld en vrijgelaten.

Andere agenten hadden golfballen, stenen en aardappelen naar zich toe gegooid, zei de politie.

Negen mensen werden gearresteerd op beschuldigingen van onder meer het mishandelen van een officier van openbare veiligheid, het verzet tegen arrestatie en het bemoeien met een politieagent.

Politieagenten uit Portland zeiden dat ze golfballen, stenen en aardappelen op hen lieten schieten.
Politieagenten uit Portland zeiden dat ze golfballen, stenen en aardappelen op hen hadden afgevuurd.Politiebureau van Portland

Portland is gedurende meer dan 70 opeenvolgende nachten het toneel geweest van gewelddadige demonstraties na de door de politie betrokken dood van George Floyd in Minneapolis eind mei.

READ  Eid-tip van Shah Rukh Khan: 'Geef jezelf een knuffel'

Written By
More from Aubrey Mason
Achterwaartse compatibiliteit van Xbox-serie verbetert games
Er zijn nieuwe details over de Xbox-serie en de achterwaartse compatibiliteitsfuncties worden...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *