Knicks huurt Kentucky’s Kenny Payne in als assistent-coach

Knicks huurt Kentucky’s Kenny Payne in als assistent-coach

De Knicks bevestigden dat Kenny Payne de eerste toevoeging was aan de nieuwe technische staf van Tom Thibodeau, waarmee hij John Calipari’s oude rechterhand wegwrikte en hem van Kentucky naar de Tuin bracht.

“Ik ben heel blij dat Kenny bij mijn staf is gekomen als assistent-coach. Hij heeft een uitstekend vermogen om relaties met spelers aan te gaan en hun vaardigheden te verbeteren, ”zei Thibodeau in een verklaring. “Hij weet wat er nodig is om te winnen en heeft geleerd van een van de beste coaches die er is in John Calipari. Kenny zal een geweldige aanwinst zijn voor onze organisatie. “

Payne had het afgelopen decennium gewerkt onder – en gewonnen met – Calipari, was gepromoveerd tot hoofdcoach in 2014 en hielp de Wildcats aan het eerste 38-0-seizoen in de basketbalgeschiedenis van de universiteit, slechts een jaar later.

Maar de 53-jarige heeft ook langdurige relaties met niet alleen Knicks-president Leon Rose, maar ook senior vice-president William Wesley.

Rose was Calipari’s agent geweest bij CAA, waar Wesley ook werkte. En Payne’s banden met “World Wide Wes” gaan decennia terug, helemaal tot aan zijn dagen spelen voor Louisville.

“Ik zet nu de volgende stap in mijn basketbalreis en vervul mijn droom van coaching in de NBA”, zei Payne in een verklaring. “Ik ben ontzettend dankbaar en opgewonden voor de kans om voor zo’n prestigieuze organisatie als de New York Knicks te werken onder leiding van Leon Rose, Scott Perry, William Wesley en Tom Thibodeau, voor wie ik zo’n grote bewondering en respect heb.

READ  De Atlanta Falcons doen het goed in nauwe wedstrijden onder Arthur Smith

“Deze beslissing was niet gemakkelijk voor mij. Ik heb een geweldige baan in Kentucky, en nadenken over vertrek is een van de moeilijkste dingen die ik ooit heb gedaan. Maar ik heb ook een ongelooflijke kans gekregen bij de New York Knicks en een kans om te helpen herstellen wat volgens mij de belangrijkste organisatie in de NBA zou moeten zijn. “

Dien hier uw Knicks-vragen in om beantwoord te worden in een aankomende Post-postzak

Tijdens zijn tijd in Kentucky heeft Payne negen grote mannen geholpen om loterijkeuzes te worden, waaronder topkeuze Anthony Davis en Karl-Anthony Towns.

Hij coachte Knicks Julius Randle en Kevin Knox, en zal met hen worden herenigd in de Garden. Calipari gutste over zijn voormalige bondscoach en zei dat Payne de sleutel zal zijn bij het ontwikkelen van alle Knicks en een aanwinst voor het personeel van Thibodeau.

Knicks Kenny Payne Kentucky Kevin Knox
Knicks forward Kevin Knox praat met Kenny Payne tijdens een Kentucky-wedstrijd in 2018.Getty-afbeeldingen

“Dit is een bitterzoete dag voor ons in Kentucky,” zei Calipari. “Kenny is een buitengewoon belangrijk onderdeel van ons succes hier. Zijn relatie met onze spelers is ongeëvenaard. Hij coacht ze en daagt ze uit, zo hard als iedereen, maar ze respecteren hem, ze luisteren naar hem en ze leren van hem omdat ze weten dat hij om hen geeft. Als basketbalcoach en leraar kon hij elk programma in het land leiden. Hij is gewoon zo goed als ze kunnen.

“Ik was teleurgesteld dat Kenny die kans niet kreeg, maar dit is een van die kansen waar Kenny naar moest kijken, en ik sta volledig achter zijn beslissing om de staf van Tom Thibodeau te vervoegen. Kenny’s aanpak met zijn spelers, zijn kennis van en zijn ervaring in het spel en zijn arbeidsethos zullen hem op professioneel niveau goed van pas komen. Ik heb hoge verwachtingen van hem in de NBA. Voor Julius Randle en Kevin Knox zal het onmiddellijk zijn, maar als andere spelers hem leren kennen en vertrouwen, zullen ze weten dat hij over één ding gaat: hun verbetering en hun succes. Ik twijfel er niet aan dat Kenny een geweldige aanwinst zal zijn om de staf van Thibodeau te coachen. “

READ  Ziekenhuiseigenaar in Bangladesh zou duizenden Covid-19-tests hebben vervalst

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *