Pourakarmika Suvidha-hutten die 10 keer de kosten hebben verworven, schokken de burgers; BBMP op de rand van een andere zwendel

Pourakarmika Suvidha-hutten die 10 keer de kosten hebben verworven, schokken de burgers; BBMP op de rand van een andere zwendel

Twitter

Een week geleden stond het Suvidha-cabinesinitiatief van BBMP voor sanitairwerkers onder de scanner vanwege de hoge productiekosten.

Naarmate de pandemie in Bengaluru verergert, nemen de ellende van de BBMP alleen maar toe omdat ze zowel door burgers, de regering als de rechtbank worden afgelast vanwege beschuldigingen van corruptie en onjuist functioneren. Nu is de BBMP van plan om 250 Suvidha-hutten rond Bengaluru te bouwen.

Suvidha-hutten: waar zijn ze voor?

Vorige maand heeft de regering Suvidha-hutten ingewijd voor de pourakarmika’s of sanitaire werkers. Deze Suvidha-hutten zijn bedoeld om te worden gebruikt als kleedkamers en toiletten in de stad voor sanitairwerkers en hun gemak.

Het idee achter deze hutten is precies het soort ontwikkeling dat we nodig hebben om diegenen te beschermen die het zwaarste werk in de stad doen. Bovendien zal dit hun arbeidsomstandigheden aanzienlijk verbeteren. Afgevaardigde CM Ashwathnarayan had vorige maand een Suvidha-hut in Jakkur ingewijd. Er werd aangekondigd dat elke eenheid zou worden gekocht bij Rs 5,5 lakhs.

Inhuldiging van Suvidha Cabin

@BBMPCOMM op Twitter

De kosten zijn echter naar verluidt vastgesteld op Rs 8 lakhs volgens Bangalore Mirror. De afmeting van één eenheid wordt geschat op elk 20 L X 8 W X 8,6 H. Elk van deze 250 hutten is bedoeld voor toiletten, kleedkamers, oplaadpunten, EHBO-koffers, ventilatoren, enz. Deze hutten worden ontworpen en uitgevoerd door Agrya Infratech. Hoewel het initiatief welkom is en niet als een verkeerde zet kan worden besproken, gaat het de burgers om de kosten die ermee gemoeid zijn.

Het kostendebat over Suvidha-hutten

De kosten van deze hutten worden door de BBMP in Bengaluru uitgegeven en burgers maken zich zorgen over de gerapporteerde kosten. Velen uitten hun bezorgdheid na het BIEC-debacle dat de BBMP bijna 24 crores per maand kostte als het niet openbaar zou zijn geworden.

READ  Random: Smash Fan viert het kostuum van een Shantae Mii-jager met een aangepast bakenpodium

Nu vragen de burgers of de goedbedoelde Suvidha-hut hetzelfde zou gaan. Een punt om op te merken is dat op sites als India Mart een lege metalen container kan worden gekocht voor Rs 80.000 per eenheid. Dit is natuurlijk zonder de toiletten en andere voorzieningen, voor een container van 30 ton. En voor een container van 40 voet kost het overal tussen Rs 1,2 tot 1,5 lakhs.

indiamart containerprijs

indiamart.com

De voormalige commissaris van BBMP, BH Anil Kumar, had er eerder op aangedrongen dat dit nodig was. Sindsdien is het leiderschap veranderd. Burgers vragen zich momenteel echter af waarom de pourakarmika’s de basics zoals PPE-kits of bescherming niet op tijd hebben gekregen waar ze tijdens de pandemie om hebben gevraagd. Tot nu toe zijn 4 pourakarmika’s gestorven als gevolg van het virus in de stad.

IBTimes nam contact op met BBMP voor commentaar op de zaak en wacht op hun reactie.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *