PS5-systeemsoftware-update van september wordt morgen wereldwijd uitgebracht – PlayStation.Blog

Morgen zijn we verheugd om de tweede grote update van de PS5-systeemsoftware uit te geven aan alle PS5-bezitters wereldwijd. De update bevat een aantal verbeteringen aan de PS5-console-ervaring en ondersteuning voor 3D-audio voor de ingebouwde luidsprekers van de tv. Het beschikt ook over een uitgebreide M.2 SSD-opslag, waarmee PS5-spelers PS5-games, PS4-games en media-applicaties rechtstreeks vanuit de uitgebreide high-speed opslag kunnen opslaan en spelen.

We breiden vanaf morgen ook mobiele functies uit met ondersteuning voor PS Remote Play voor mobiele netwerken, en de mogelijkheid om uitzendingen voor gedeeld scherm te streamen op de PS-app vanaf aanstaande donderdag 23 september.

Bedankt aan iedereen in de gemeenschap die heeft deelgenomen aan de bèta om ons systeem bij te werken – jullie steun en opmerkingen waren waardevol. Hier zijn enkele van de belangrijkste nieuwe functies die beschikbaar zullen zijn op PS5, PS4 en onze mobiele apps:


Functies van september-update voor PS5-systeemsoftware

PS5 UX-verbeteringen

De PS5-update van september bevat nieuwe verbeteringen in de gebruikerservaring die het voor spelers gemakkelijker dan ooit maken om gamecontent en de console-ervaring te bekijken, aan te passen en te beheren:

 • Pas het controlecentrum aan. Spelers kunnen hun Control Center nu vrijer aanpassen door de bedieningselementen te herschikken of te kiezen om ze onder aan het scherm te verbergen of weer te geven.
 • Verbeterde spelbasis. Spelers kunnen nu gemakkelijk berichten naar vrienden en partijen bekijken en schrijven, rechtstreeks vanuit Game Base in het Control Center.

Tijdens het bekijken van Game Base op volledig scherm kunnen spelers ook zien hoeveel van hun vrienden online, bezet of offline zijn, en kunnen ze meerdere vriendschapsverzoeken tegelijk accepteren, weigeren of annuleren.

 • Spelbibliotheek en updates op het startscherm. Als je de PS4- en PS5-versies van dezelfde game hebt geïnstalleerd, verschijnen ze nu afzonderlijk op het tabblad ‘Geïnstalleerd’ in je gamebibliotheek en op je startscherm. De tegel van elk spel geeft nu duidelijk het platform aan.
 • Bedieningselementen voor schermlezers. Spelers kunnen de schermlezer nu pauzeren of hervatten (druk op “PS + Triangle-knoppen”) en laat het herhalen wat het ook leest (druk op “PS + R1-knoppen”).
READ  Ervaar ruimtetechnologie van de volgende generatie in het Kerbal Space Program

Nieuwe aanpassingen voor gaming en sociale ervaring

 • PlayStation Now-resolutiekiezer en ping-tool. PlayStation Now-abonnees kunnen kiezen tussen 720p of 1080p (afhankelijk van de individuele game) om hun favoriete videoresolutie voor gamestreaming mogelijk te maken. Streaming-verbindingstests helpen hen ook eventuele problemen met hun verbinding te identificeren en op te lossen.
 • Een nieuw type onderscheiding: “Leader”. Na een online wedstrijd kunnen spelers anderen een vierde type badge toekennen, de “Leader”, die in spelersprofielen verschijnt.

 • Automatische opname van “persoonlijk beste” video’s. Wanneer spelers strijden in uitdagingen voor een betere tijd of een hogere score en de beste prestatie van een nieuw personage selecteren, wordt er automatisch een actievideo opgenomen. Spelers kunnen clips van hun beste personage ook rechtstreeks vanaf de Challenge Card in het Control Center of vanuit hun mediagalerij delen. Spelers hebben directe controle over deze functie via opname- en uitzendinstellingen.

 • Nieuwe trofee-tracker. We hebben een nieuwe trofee-tracker toegevoegd waarmee spelers Via het Control Center heb je snel toegang tot maximaal vijf prijzen per spel.

3D-audio-ondersteuning voor ingebouwde tv-luidsprekers

De PS5-update van september voegt ondersteuning toe voor gamers om 3D-audio te ervaren via de ingebouwde luidsprekers van de tv. Eenmaal ingeschakeld in het geluidsmenu, zet deze functie het geluid van een standaard tweekanaals tv-luidspreker om in 3D-geluid, wat bijdraagt ​​aan het onderdompelingsgevoel in gaming. * Spelers kunnen de akoestiek van hun kamers meten met behulp van de microfoon op hun DualSense draadloze controller.Geoptimaliseerde 3D-geluidsconfiguratie voor hun kamers. **

3D-audio via compatibele hoofdtelefoons op PS5 is een populaire functie onder fans en ontwikkelaars. We zijn verheugd om deze functie voor gamers tot leven te brengen via de ingebouwde luidsprekers van de tv en de hoofdtelefoonondersteuning die sinds de lancering beschikbaar is.

READ  De terugkerende patch is morgen gearriveerd, waarschuw spelers om te stoppen met automatisch updaten om te blijven wat er actief is

Bovendien hebben gamers die de Pulse 3D Wireless Headset gebruiken nu toegang tot de equalizerinstellingen binnen de audiobediening, zodat ze het audioprofiel kunnen aanpassen aan hun voorkeuren.

M.2 SSD-opslaguitbreiding

Vanaf morgen kunnen PS5-gamers over de hele wereld hun opslag uitbreiden met een M.2 SSD, een type high-speed solid-state drive die kan worden geïnstalleerd in een PS5-console of PS5 Digital Edition-console.

Eenmaal geïnstalleerd in een PS5- of PS5 Digital Edition-console, kan de M.2 SSD-opslag worden gebruikt om PS5- en PS4-games en mediatoepassingen te downloaden, kopiëren en spelen. Je kunt PS5- en PS4-games rechtstreeks vanaf je M.2 SSD-opslag spelen en games vrij verplaatsen tussen opslagopties.

Belang: M.2 SSD’s moeten voldoen aan de minimale grootte en prestatie-eisen beschreven in Deze pagina. Het gebruik van een M.2 SSD vereist ook een efficiënte warmteafvoer met een koelstructuur (zoals een heatsink) die voldoet aan de dimensionele eisen. Lees de bovenstaande gekoppelde pagina zorgvuldig door voordat u een M.2 SSD of koelchassis aanschaft voor gebruik met PS5.

Hier ziet u hoe u een M.2 SSD in uw PS5-console installeert:


PS5-systeemsoftware-update van september wordt morgen wereldwijd uitgebracht

Verbeteringen in PS Remote Play-app en PS-app

 • PS Remote Play-applicatie via mobiele netwerken
  • met de PS Remote-play Met de app hebben gamers genoten van de mogelijkheid om PS4- en PS5-games op afstand te spelen, tussen games te schakelen en door hun consolelijsten te bladeren op elk compatibel apparaat dat is aangesloten op hun breedbandnetwerk. *** Nu gebruiken spelers de mobiele app voor iOS en Android, je hebt de mogelijkheid om je mobiele dataverbinding te gebruiken wanneer wifi niet beschikbaar is.
  • Voor PS-bediening op afstand is minimaal 5 Mbps breedbandinternet vereist. Voor de beste ervaring raden we een snelle verbinding aan met upload- en downloadsnelheden van minimaal 15 Mbps.
  • Om de hoeveelheid data die via een mobiele verbinding wordt gebruikt te helpen beheren, kunnen spelers de videokwaliteit van hun voorkeur selecteren voor mobiele datastreaming.
  • Houd er rekening mee dat de kwaliteit en connectiviteit van uw remote-play-ervaring kan variëren, afhankelijk van het netwerk en de netwerkomgeving van uw provider.
READ  San Francisco Giants overwegen uit protest de wedstrijd van woensdag niet te spelen

 • Bekijk Share Screen-uitzendingen in de PS-app
  • Vanaf aanstaande donderdag 23 september zal de update van de PS-app wereldwijd beginnen en zullen gebruikers de mogelijkheid krijgen om de uitzendingen van hun vrienden op het gedeelde scherm samen te bekijken.
  • Neem om te beginnen deel aan een groepsvoicechat vanaf je mobiele apparaat met een vriend die op een PS5-console speelt. Vraag vervolgens je vriend op PS5 om de uitzending voor het delen van het scherm te starten. Houd er rekening mee dat alleen PS5-spelers kunnen streamen via het deelscherm.
  • De Android-versie van de update is een gefaseerde release en het kan tot een week duren voordat de update beschikbaar is op uw mobiele apparaat.

Verbeteringen aan de PS4-console

We introduceren ook enkele nieuwe functies voor PS4, waaronder de mogelijkheid voor spelers om hun PS5-prijzen te bekijken op hun PS4-profiel en prijzenlijst. Spelers kunnen ook PS5-prijzen voor andere spelers op PS4 bekijken. Op zowel PS4- als PS5-consoles hebben party-eigenaren nu ook de mogelijkheid om een ​​party te ontbinden zonder spelers afzonderlijk te hoeven verwijderen.

Over welke functie ben je het meest enthousiast? Laat het ons weten in de reacties.

* 3D-audio voor de ingebouwde luidsprekers van de tv moet handmatig worden ingeschakeld via het menu Geluid in de systeeminstellingen van de PS5-console (standaard uitgeschakeld).
** Een DualSense Wireless Controller-update is vereist met de PS5 September Update om deze functie te activeren.
*** Ga voor ondersteunde apparaten en compatibiliteitsvereisten naar: https://www.playstation.com/en-us/remote-play/.

More from Madison Garrett

Vertel me waarom gratis download op Xbox en Steam tijdens Pride Month

Vertel me waarom het de hele Pride Month gratis zal zijn, kondigde...
Read More

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *