PSA: PWM-flikkergevoelig? U wilt het OLED-schakelscherm mooi en helder houden

Foto: Nintendo Live

Nintendo’s nieuwste Switch-release gelanceerd op 8 oktober, en hoewel het verre van de lang geruchte ‘Switch Pro’ is, is het OLED-achtige display van de nieuwe Switch mooi ding En het leidde tot de ontvangst van de nieuwe Switch SKU Over het algemeen positieve beoordelingen. Het doet geen pijn die coole games zoals Metroid-dread En Tetris-effect: online Het werd samen met de console gelanceerd en brengt het rijke contrast en de kleuren van het prachtige nieuwe OLED-scherm naar voren.

Er is echter één relatief onbekend probleem dat een probleem lijkt te veroorzaken voor een minderheid van gamers: PWM-flikkering. Het heeft te maken met de manier waarop de nieuwe monitor omgaat met helderheid via Pulse Width Modulation, en bij lagere helderheidsinstellingen kan dit resulteren in een flikkerend effect waar maar weinig gamers gevoelig voor zijn.

Voordat we het probleem onderzoeken, moeten we dit artikel beginnen met het feit dat dit geen wijdverbreid of zorgwekkend probleem is en geen invloed zal hebben op de overgrote meerderheid van gamers die Switch OLED gebruiken. Een aantal Nintendo Life-medewerkers hebben het scherm getest en hoewel we het PWM-effect kunnen weergeven met onze smartphones die video opnemen met 120/240 frames per seconde, kan niemand van ons de flikkering met het blote oog waarnemen.

Echter, voor spelers die zijn Gevoelig voor PWM-flikkering (we komen zo te weten wat het is), het gebruik van lagere helderheidsinstellingen met de Switch OLED kan voldoende afleidend zijn om een ​​probleem te veroorzaken en na verloop van tijd tot vermoeide ogen te leiden.

READ  7 Dood in brand in hotel dat wordt gebruikt als zorgcentrum voor Covid in Andhra

Dus, wat is “PWM” precies en hoe wordt het gebruikt in een Switch OLED-display?

Pulsbreedtemodulatie is een methode om een ​​verandering in helderheid te simuleren zonder de aan het display geleverde spanning te veranderen.

In wezen, wanneer de gebruiker de helderheidsinstelling verlaagt, worden PWM-monitoren snel in- en uitgeschakeld met een snelheid waarvan wordt aangenomen dat deze de menselijke gezichtsscherpte overschrijdt. Kijkers nemen de algehele afname van de lichtopbrengst in de loop van de tijd waar (inclusief zeer korte perioden waarin pixels op het scherm verschijnen het is niet verlicht) als lagere helderheid.

Het probleem doet zich voor bij mensen die gevoelig zijn voor deze snelle wisseling van scherm en het “knipperen” kunnen waarnemen.

De onderstaande video demonstreert dit fenomeen door het OLED-scherm van Switch te fotograferen met een opnamecamera met 120 fps en 240 fps. Veel telefoons zijn hier nu toe in staat en we hebben zelf vergelijkbare tests uitgevoerd – je kunt het effect ook zien door op dezelfde manier een Switch OLED-scherm (of een ander PWM-scherm) via je telefoon te bekijken.

Nogmaals, we benadrukken dat de overgrote meerderheid van de gebruikers deze flikkering alleen zal kunnen waarnemen bij het bekijken via een ander apparaat dat het scherm met een hoge framesnelheid vastlegt. Voor een paar mensen die hier gevoelig voor zijn, kun je een vaag idee krijgen van hoe afleidend en rafelend PWM-schermen kunnen zijn.

Voor de context, hoewel deze schrijver bij geen enkele helderheidsinstelling flikkering op het OLED-scherm van Switch kan zien, zou ik zeggen dat ik vatbaar ben voor andere vormen van flikkerend elektrisch licht, met name bepaalde soorten gloeilampen. Het gebeurt niet vaak, maar ik zet me in bepaalde kamers – vaak met stripverlichting – en ik zal meteen kijken naar andere passagiers die zich afvragen hoe ze het zich kunnen veroorloven om op de grond te spenderen op elk moment In zulke eindeloze omstandigheden. Het is niet iets waar ik lang onderzoek naar heb gedaan; Ik ga gewoon zo snel als ik kan het kantoor of de lift uit of waar dan ook.

READ  Ik heb Super Mario Bros. Op het nieuwe NES-wereldrecord "onmogelijk"

Wat moet ik doen als ik PWM zie knipperen op Switch OLED bij lage helderheidsniveaus?

Is er een oplossing voor mensen die gevoelig zijn voor PWM bij het gebruik van Switch OLED of een andere monitor die PWM gebruikt? hmm, nogal. Het is zelfs eenvoudig – houd de helderheidsinstelling mooi hoog.

PWM-flikkering is gemakkelijk waar te nemen bij lagere helderheidsinstellingen (wanneer de monitor zichzelf met langere tussenpozen uitschakelt om het gewenste effect bij weinig licht te produceren), dus als u de monitor te allen tijde boven de 50% houdt, wordt dit effect verminderd.

Een scherm met volledige helderheid verhoogt natuurlijk de kans op “inbranden” – Een onderwerp dat we eerder ontdekten Maar de waarheid is dat moderne OLED-panelen veel beter zijn in het verminderen van risico’s op het voortbestaan ​​van afbeeldingen dan in de afgelopen jaren. Inbranden is een risico, ja, maar je hoeft je er waarschijnlijk geen zorgen over te maken, tenzij je dagen achtereen dezelfde game op volle helderheid speelt en je console nooit dockt.

Helaas, als het scherm altijd bijna op volledige helderheid is, zal de systeembatterij onvermijdelijk sneller leeglopen – iets dat een impact zal hebben op draagbare spelers die door dit fenomeen worden getroffen.

Dus waar laat dat ons dan? Welnu, hoewel moet worden opgemerkt dat dit geen invloed heeft op de meeste Switch OLED-gebruikers, is het ook belangrijk om meer te weten te komen over het potentiële probleem dat gamers kunnen tegenkomen. Immers, als je in het verleden problemen hebt gehad met PWM-schermen of soortgelijke lichtflikkerende problemen, raden we je zeker aan om een ​​Switch OLED-eenheid te testen voordat je er een koopt – gewoon om er 100% zeker van te zijn Het is de schakelaar voor jou.

READ  Twitter-hack: 367 gebruikers verloren meer dan Rs 90 lakh in slechts 2 uur

Heb je een PWM-probleem gehad met Switch OLED? Laat het ons weten in onderstaande enquête.

Diepgaande lezing:

Written By
More from Aubrey Mason

Mensen lopen het meest waarschijnlijk coronavirus op van huis, niet van buitenaf: zegt Study

Representatieve afbeeldingPixabay Uit een nieuwe studie, uitgevoerd door een team van Zuid-Koreaanse...
Read More

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *