Rajasthan Congress Crisis: Als Team Gehlot sterk is, waarom zit het dan opgesloten in het hotel: Team Pilot Member

NDTV News

Ashok Gehlot flitste het overwinningsteken na een vergadering van wetgevers

Jaipur:

Congresleider Hema Ram Choudhary, die de opstandige chef van de Rajasthan-eenheid, Sachin Pilot, steunt in de aanhoudende machtsstrijd, heeft een verandering in het leiderschap van de deelstaatregering geëist. In een interview met NDTV uitte hij zijn twijfels over de bewering van steun van 106 MLA’s van Chief Minister Ashok Gehlot. ‘Als ze 106 MLA’s hebben, hebben ze de meerderheid. Waarom moesten ze de MLA’s dan opsluiten in een hotel?’ hij vroeg.

Het congres heeft maandag ten minste 100 MLA’s naar een hotel gebracht om mogelijke aansporingen te voorkomen om lid te worden van de Sachin Pilot-groep, die ook kampeert in een luxe hotel in de nationale hoofdstad. De heer Gehlot flitste het overwinningsteken na een bijeenkomst van wetgevers, in een blijk van kracht.

De heer Pilot, die in 2018 werd gedwongen zijn stelling voor de functie van eerste minister op te geven, claimt steun van 30 MLA’s, maar de bronnen van het Congres zeggen dat hij er niet meer dan 16 heeft. “We zijn met Sachin Pilot. 30 mensen steunen ons”, Zei meneer Choudhury.

De leider waarschuwde het congres dat het zelfs moeite zal doen om elf zetels te winnen als het leiderschap niet wordt gewijzigd, wat inhoudt dat de heer Pilot de ervaren eerste minister moet vervangen.

“De Rajasthan Vidhan Sabha-verkiezing 2013 werd betwist onder leiding van Ashok Gehlot; het congres kreeg toen slechts 21 zetels, de eerste keer in de geschiedenis van Rajasthan … als we doorgaan met het huidige leiderschap, krijgen we niet meer dan 11 zetels in de volgende verkiezingen – we willen de centrale leiding van de partij waarschuwen “, zei hij, en voegde eraan toe:” Verander leiderschap, red Congres “.

READ  Saskatchewan minor hockey krijgt groen licht om spelletjes te spelen

Hij wees erop dat ondanks het feit dat de heer Pilot een cruciale rol speelde in de heropleving van het congres na een rampzalige show bij de nationale verkiezingen van 2014, hij werd genegeerd voor de belangrijkste ministeriële positie.

“Deze verkiezingen werden betwist onder leiding van Sachin Pilot, die het congres versterkte door gedurende vijf jaar huizen te bezoeken en contact te leggen met mensen. Door zijn inspanningen wonnen de congres-cao’s en kon de partij de regering vormen. (Maar) toen het kwam tot de benoeming van de Chief Minister, hij werd buitenspel gezet. Omdat het de beslissing van het opperbevel was, dronken we dat gif, maar nu is het water boven ons hoofd gekomen, “zei hij.

Hij beweerde dat de regering van de heer Gehlot de beloften die in het congresmanifest zijn gedaan, niet is nagekomen.

“We moeten onszelf redden. We hadden enkele beloften gedaan aan de massa in ruil voor stemmen en ze hebben een aantal verwachtingen van ons. We hebben besloten dat er heel weinig tijd overblijft … We zijn geen positie om de mensen het hoofd te bieden,” voegde hij eraan toe.

Op de vraag of hij overweegt lid te worden van de BJP als niet aan zijn eisen wordt voldaan, zei hij: “We hebben bij de verkiezingen tegen de BJP gevochten. We hebben niets met de BJP te maken. Maar het is onze plicht om het congres te redden.”

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *