Rapport onthult hoe Dale Earnhardt Jr., familie ontsnapte aan vliegtuigcrash

Rapport onthult hoe Dale Earnhardt Jr., familie ontsnapte aan vliegtuigcrash

Dale Earnhardt Jr. en zijn piloten hadden moeite om de nooduitgang van een neergestort vliegtuig te openen toen het vliegtuig begon te branden en zich te vullen met rook, en uiteindelijk de deur open schopte zodat de gepensioneerde autocoureur en zijn gezin konden ontsnappen, onthult een nieuw federaal rapport.

De privé-Cessna Citation Latitude van de ex-NASCAR-ster liep van het einde van de landingsbaan op de Elizabethton Municipal Airport in Carter County, Tennessee, en raakte in vlammen opgegaan.

Earnhardt, een gepensioneerde NASCAR-ster en tv-analist, overleefde de crash van 2019 met vrouw Amy, de 15 maanden oude dochter Isla, twee piloten en de gezinshond.

Een zojuist vrijgegeven rapport van de National Transportation Safety Board zegt dat Earnhardt en de piloten de nooduitgangdeur boven de vleugel niet konden openen nadat het vliegtuig de grond had geraakt – op slechts enkele meters van een snelweg.

Zoals het vliegtuig gevuld met rook en vlammen, een piloot schopte open de voordeur van de cabine is breed genoeg zodat iedereen kan vluchten, zegt het rapport.

Dale Earnhardt Jr. vliegtuigcrash
Het vliegtuig dat neerstortte met Dale Earnhardt Jr. en zijn familie erin, wordt gezien na het ongeval.AP

De NTSB ontdekte dat een deel van het landingsgestel was ingestort en een deel van de rechtervleugel de landingsbaan raakte toen het vliegtuig twee keer stuiterde voordat het een derde keer landde met nog 1000 voet oppervlakte over.

Het vliegtuig ging door een hek met kettingschakels voordat het op de rand van Tennessee Highway 91 neerstortte.

Piloot Richard Pope vertelde de NTSB dat hij op de nadering van de landingsbaan met extra snelheid reed omdat het vliegtuig ‘zo langzaam vertraagt’.

READ  Wiley: de politie beoordeelt rapporten van antisemitische berichten van de Britse rapper

Earnhardt zei later dat hij “werkelijk gezegend” was dat hij en zijn gezin ongedeerd waren weggelopen.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *