Recordaantal nieuwe games met een vrouwelijke hoofdrolspeler

De vertegenwoordiging van vrouwen is lang niet overal dezelfde als die van mannen. De gamewereld is daar een goed voorbeeld van: de meeste games hebben al jaren mannelijke hoofdrolspelers. Gelukkig lijkt dat te veranderen. Dit jaar komt er zelfs een recordaantal nieuwe games met een vrouwelijke hoofdrolspeler, zo blijkt uit onderzoek van Feministische frequentie.

Feminist Frequency kijkt jaarlijks naar het aantal games met een vrouwelijke hoofdrolspeler. Hiervoor analyseert het specifiek games die worden aangekondigd tijdens E3: de grootste gamebeurs ter wereld. Maar dit jaar werd E3 afgelast vanwege de coronacrisis. Dat hield echter de aankondiging van nieuwe spellen niet tegen. Dit jaar komen de gegevens uit een iets andere bron, zegt Feminist Frequency Bedrade. Voor de cijfers werden de games die tussen 11 juni en 10 september waren aangekondigd, nu geanalyseerd.

Meer vrouwen, minder mannen

En raad eens? Er zijn relatief veel vrouwelijke hoofdrolspelers in nieuwe games. 18 procent van de nieuw aangekondigde games van dit jaar heeft een vrouw aan de leiding. Dat is aanzienlijk meer dan in 2015, toen was dat nog maar 9 procent. En het is veel meer dan vorig jaar, toen slechts 5 procent van de games een vrouwelijke hoofdrolspeler bevatte.

Het aantal games met alleen een man aan de leiding is daardoor aanzienlijk lager dan in andere jaren. Dit jaar bevat 23 procent van de games een mannelijke hoofdrolspeler. In voorgaande jaren waren er altijd drie keer meer wedstrijden met een man aan de leiding dan met een vrouw. Dit jaar liggen die cijfers een stuk dichter bij elkaar, wat goed nieuws is. We willen tenslotte niet allemaal altijd als mannen spelen.

READ  Speel deze Play Pass-spellen als je een gratis maand neemt

Daarnaast zijn er niet alleen spellen met een vrouwelijke hoofdrolspeler in plaats van een mannetje, er zijn ook spellen waarbij je meerdere opties hebt of waarbij de hoofdpersoon niet-binair is. In 54 procent van de games heb je meerdere opties voor karakters en geslachten. Met 3 procent is de hoofdrolspeler niet-binair.

Written By
More from Aubrey Mason

HC reserveert de bestelling tot 24 juli, weer een uitstel voor Sachin Pilot

Ajay Kumar / Flickr In een ander uitstel voor rebellencongresleider Sachin Pilot...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *