Rob Williams geblesseerd: Mega-man Celtics verlaat kampioenswedstrijd, status play-off is onzeker

Boston – Toen Brad Stevens vooruit begon te denken aan de top zeven-man playoff met de Brooklyn Nets gepland voor dit weekend, hoopte hij absoluut dat Rob Williams deel zou uitmaken van zijn spelplan.

“We hebben het hele jaar door gezegd dat onze enige kans is om onze gezondheid op tijd te behouden. Dat zijn we niet omdat Jailin (Brown) dat duidelijk is”, aldus Stevens. “Maar als we Rob en een paar dagen in de voorbereiding kunnen krijgen. Het wordt een spannende uitdaging om het op te nemen tegen de besten.”

De aanwezigheid van Williams was een constant vraagteken voor de rest van het seizoen, zelfs voordat het Play-In-kampioenschap dinsdag van start ging. Williams had te maken met een teen van gras. Stevens speculeerde dat de gewenste blessure Williams tot een wedstrijdtijdbeslissing zou maken voor een eventuele resterende wedstrijd met de Celtics dit seizoen.

Maar hij mocht voor de wedstrijd spelen en Stevens plaatste hem in de basisopstelling. Hij was vroeg energiek en efficiënt met vier punten en vier rebounds in 8 minuten in het eerste kwart. Laat in het tweede kwart sprong hij echter om een ​​schot te blokkeren en viel zijn rechtervoet onhandig op de voet van Jason Tatum. Om te voorkomen dat zijn linkervoet zou vallen, werd zijn linkervoet stevig geïmplanteerd waardoor er druk werd uitgeoefend op de voorkant van zijn voet, aangezien zijn gewonde teen een groot gewicht absorbeerde.

Het bleef enkele ogenblikken laag en toen de klok stopte met 40,6 seconden te gaan in de helft, verhuisde hij naar de kleedkamer.

READ  Bucks v Tottenham - speloverzicht - 10 mei 2021

In eerste instantie leek het erop dat de Celtics een kogel hadden ontweken toen Williams uitkwam om het derde kwart te beginnen, maar in de 1:11 minuut in de tweede helft vroeg hij om uit de wedstrijd te komen en kwam niet terug.

Rob strekte zijn teen te veel. Stevens zei: ‘Hij probeerde terug te komen en te spelen. Hij zal gewoon de behandeling krijgen en kijken wat er gebeurt. Het is niet leuk. “

Boston’s 118-100 overwinning nam toe omdat het betekent dat de Celtics donderdag niet hoeven te spelen, waardoor Williams meer rust en tijd heeft om te herstellen.

Williams scoort gemiddeld 8,0 punten, 6,9 rebounds en 1,8 teambreed shots per wedstrijd, gemiddelden die zijn blijven stijgen sinds hij een startspeler werd.

Gerelateerde inhoud:

Jason Tatum scoorde 50 punten toen de Boston Celtics de Washington Wizards 118-100 versloegen om het zevende zaad te bereiken.

De Boston Celtics krijgen de Brooklyn Nets, Keri Irving in de eerste ronde van de NBA-play-offs na het verslaan van de Wizards in het spel.

Celtics Injury Report: Robert Williams is beschikbaar om dinsdag tegen Washington te spelen om de wedstrijd te spelen

More from Madison Garrett

De aanval van Dodgers worstelt met Mariners terwijl de winning streak van zeven wedstrijden snapt

Tony Gonsolin, misschien wel de Dodgers‘beste werper van dit seizoen, maakte dinsdagavond...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *