Rockstar Parent CEO verdient grote bonus voor in-game verkoop

Foto van Strauss Zelnick die op het podium spreekt.

afbeelding: John Phillips (Getty Images)

Microtransacties in games zoals Grand Theft Auto Online Het is een big business geworden voor uitgevers van videogames. En dat zal waarschijnlijk niet snel veranderen. Nieuwe details gespot in een recente contractverlenging voor Take-Two CEO Strauss Zelnick laten zien dat de CEO een grote bonus zal krijgen als meer spelers meer geld uitgeven aan het kopen van in-game items, munten en skins.

Leuk vinden aangegeven door Axiosa Nieuwe contractverlenging voor Zelnick Het betekent dat de 64-jarige CEO Take-Two tot 2029 zal blijven runnen. Het laat ook zien hoe de CEO enorm zou profiteren als games als GTA Online, NBA 2K, En grensgebieden Spelers aansporen om extra geld uit te geven aan in-game items, in het contract aangeduid als “terugkerende consumentenbestedingen” of RCS-items. Deze items worden door het Take-Two-contract gedefinieerd als: Digitale bonusinhoud, in-game items en virtuele valuta.

Zelnick zou miljoenen aan aandelenbonussen kunnen verdienen als het bedrijf en zijn studio’s genoeg RCS-items zouden verkopen om bepaalde in het contract vermelde drempels te halen of te overschrijden. Op basis van financiële gegevens, in 2021 Take-Two verdiende van april tot december meer dan $ 1,65 miljard Alleen voor microtransacties. In dezelfde periode brachten de aankopen van volledige games slechts ongeveer $ 890 miljoen op. Het is dus duidelijk dat Take-Two MTX-aankopen zoals skins en gevechtskaarten ziet als een belangrijke manier om meer inkomsten te genereren.

Lees verder: Ondanks de pandemie verdienden gaming-CEO’s in 2020 een schandalig bedrag

En hoewel dit niet het geval is Het eerste contract van Zelnick om een ​​potentieel grote aandelenbonus toe te kennen Om meer in-game-items te verkopen, worden de prestaties van de CEO nu meer beïnvloed door de aankoop van MTX dan voorheen. Het is een ander teken dat Take-Two zwaar investeert in microtransacties binnen zijn grootste en populairste game.

Kotaku Ik nam contact op met Take-Two om te informeren naar het nieuwe contract en de voordelen ervan.

Opgemerkt moet worden dat de prestatiebonussen en incentives van de CEO Het is een gebruikelijk onderdeel van contracten Voor zulke vooraanstaande en grote bedrijven. De contractverlenging van Zelnick vermeldt ook grotere bonussen als de koers van het NASDAQ-aandeel van Take-Two in de toekomst stijgt. Het is dus niet zo dat zijn enige zorg als CEO is ervoor te zorgen dat jij en je vrienden meer Shark-kaarten kopen. GTA-online. Het is echter nog steeds opmerkelijk dat in-game microtransacties blijven groeien en sindsdien blijkbaar zijn geworden De dominante manier waarop sommige grote uitgevers geld verdienen in 2022.

READ  Stimuluscontroles zullen worden opgenomen in de nieuwe GOP-factuur
Written By
More from Aubrey Mason
De veelgeprezen PS4-game kost slechts $ 0,99 voor een beperkte tijd
Vanaf nu tot 20 januari kunnen PlayStation-fans de veelgeprezen PS4-game kopiëren voor...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *