Rusland 1e natie die menselijke proeven voor het Covid-19-vaccin heeft afgerond

Russia might beat US to a COVID vaccine; University completes trails

Representatief beeldReuters

Rusland is de eerste natie geworden die klinische proeven met het Covid-19-vaccin op mensen heeft voltooid, en de resultaten hebben de effectiviteit van de medicatie bewezen, meldden de media zondag.

Hoofdonderzoeker Elena Smolyarchuk, hoofd van het Center for Clinical Research on Medications aan de Sechenov University, vertelde zondag aan het Russische persbureau TASS dat de proeven met mensen voor het vaccin aan de universiteit zijn voltooid en dat ze binnenkort zullen worden ontslagen.

“Het onderzoek is afgerond en het heeft bewezen dat het vaccin veilig is. De vrijwilligers worden op 15 juli en 20 juli ontslagen”, zei Smolyarchuk in het rapport.

Er was echter geen verdere informatie over wanneer dit vaccin in de commerciële productiefase zou komen. Rusland had op 18 juni klinische proeven toegestaan ​​met twee vormen van een potentieel Covid-19-vaccin, ontwikkeld door het Gamaleya National Research Centre for Epidemiology and Microbiology.

Het eerste vaccin werd uitgevoerd in het Burdenko Military Hospital

coronavaccin

Representatieve afbeeldingPixabay

Het eerste vaccin, in de vorm van een oplossing voor intramusculaire toediening, werd uitgevoerd in het Burdenko Military Hospital. Een ander vaccin, in de vorm van een poeder voor de bereiding van een oplossing voor intramusculaire toediening, werd uitgevoerd aan de Sechenov First Moscow State Medical University.

Bij de eerste fase van onderzoek naar het vaccin aan de Sechenov Universiteit waren 18 vrijwilligers betrokken en bij de tweede groep 20 vrijwilligers.

Na vaccinatie werd van alle vrijwilligers verwacht dat ze gedurende 28 dagen in een ziekenhuis in isolatie zouden blijven. Eerder lieten de resultaten van de COVID-19-vaccintests die bij een groep vrijwilligers in Rusland werden uitgevoerd, zien dat ze immuniteit tegen het coronavirus ontwikkelden.

READ  Blizzard Lead onthult wereldwijde releasetijden voor Diablo IV

“De gegevens verkregen door het Gamalei National Research Center for Epidemiology and Microbiology, bewijzen dat vrijwilligers van de eerste en tweede groep een immuunrespons vormen na injecties van het vaccin tegen het coronavirus”, aldus een eerdere verklaring van het Russische Ministerie van Defensie.

Rusland heeft tot nu toe 719.449 gevallen en 11.188 sterfgevallen gemeld

coronavirus

coronavaccin. representatief.

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) zijn er momenteel ten minste 21 vaccins die worden getest. Het totale aantal gevallen van COVID-19 wereldwijd bedroeg bijna 12,7 miljoen, terwijl het aantal sterfgevallen is gestegen tot meer dan 564.000, volgens de Johns Hopkins University in de Verenigde Staten.

Op zondagochtend bedroeg het totaal aantal gevallen 12.681.472, terwijl het aantal doden toenam tot 564.420. De Verenigde Staten waren verantwoordelijk voor ’s werelds hoogste aantal infecties en dodelijke slachtoffers met 3.245.158 en 134.764. Brazilië kwam op de tweede plaats met 1.839.850 infecties en 71.469 doden.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *