Sachin-piloot ontmoet waarschijnlijk BJP-chef JP Nadda vandaag: bronnen

NDTV News

Sachin Pilot zal na de ontmoeting met BJP-chef JP Nadda over een toekomstige koers beslissen, aldus bronnen.

New Delhi:

Rajasthan vice-premier Sachin Pilot, die een openlijke opstand tegen het congres heeft aangekondigd en de steun claimt van 30 MLA’s die de regering van Ashok Gehlot zouden kunnen neerhalen, zal waarschijnlijk maandag BJP-chef JP Nadda ontmoeten, aldus bronnen.

Pilot, die kampeert in Delhi nadat hij zijn partij had opgezet voor een nieuwe ineenstorting van de staat, slechts drie maanden nadat Madhya Pradesh aan de BJP was verloren, heeft geweigerd om maandag een door de heer Gehlot belegde vergadering van congresvergaderingen bij te wonen.

In plaats daarvan zal hij waarschijnlijk een ontmoeting hebben met JP Nadda en zal in de toekomst na de vergadering een besluit worden genomen – als dat zo is, zeiden bronnen, wat aangeeft dat de heer Pilot op het punt staat over te steken.

De BJP is in afwachting geweest van de zich ontvouwende crisis in het congres in Rajasthan en zal wachten op de uitkomst van de krachtmeting tussen Chief Minister Ashok Gehlot en zijn plaatsvervanger Sachin Pilot alvorens te beslissen over zijn volgende handelwijze hadden partijbronnen eerder op zondag gezegd.

De heer Gehlot heeft maandag een bijeenkomst van de MLA’s van het Congres belegd, die waarschijnlijk een duidelijke indicatie zal geven van hoeveel steun hij en Pilot genieten in de wetgevende groep.

De heer Pilot, die ook de president van het Rajasthan-congres is, zou contact hebben met enkele BJP-leiders, maar bronnen in de partij weigerden commentaar te geven op de vraag of zij enige discussie met hem heeft gevoerd.

READ  PlayStation Plus-abonnees eisen wijzigingen in de controversiële functie

De assistenten van de congresleider ontkennen geen dialoog met de BJP, hoewel ze zeggen dat de onderhandelingen niet actief zijn.

Een BJP-leider zei dat de rebellenleider van het Congres “een besluit heeft genomen” en niet in de stemming is om zich te verzoenen met het leiderschap van de heer Gehlot.

Een verklaring over het team van de heer Pilot beweerde dat de door Ashok Gehlot geleide congresregering in Rajasthan nu in de minderheid is.

In het afgelopen jaar is de BJP aan de macht gekomen in staten als Madhya Pradesh en Karnataka door overloop door MLA’s van het congres en andere rivaliserende partijen.

Voormalig congresleider Jyotiraditya Scindia speelde een belangrijke rol bij het omverwerpen van de congresregering in Madhya Pradesh en hij voegde zich later bij de BJP met zijn aanhangers.

De heer Scindia en de heer Pilot delen al lang een warm persoonlijk rapport, en de eerste tweette zondag ter ondersteuning van de leider van Rajasthan met een uithaal op het congres.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *