Samsung Galaxy A70 update: One UI 2.5 (en Tab S5e: november patch)

Samsung rolt vandaag in Nederland de update uit die de Galaxy A70 voorziet van One UI 2.5. Verder krijgt de Galaxy Tab S5e ook de laatste beveiligingsupdate: de november-patch.

Galaxy A70 update november 2020: One UI 2.5

Vanaf nu krijgt de Galaxy A70 in Nederland de upgrade naar One UI 2.5. Net als de Galaxy A51 en Galaxy A71 heeft Samsung de upgrade voor de A70 niet officieel aangekondigd, maar deze komt nu aan.

Meer dan 1400 MB download brengt firmwareversie A705FNXXU5CTK4 naar Galaxy A70. Hierin zijn hoofdzakelijk twee veranderingen. De eerste is de beveiligingspatch van november. Wat natuurlijk een leuke bonus is – de telefoon had tot nu toe nog de september-patch.

Interessanter is natuurlijk het feit dat de Galaxy A70 veel van de functies van One UI 2.5 krijgt. In de eigen wijzigingslijst van Samsung worden de volgende punten genoemd:

Wifi
– Als kwaliteitsinformatie van Wi-Fi-routers in de buurt kan worden gemeten, wordt deze informatie weergegeven als Zeer snel, Snel, Normaal of Langzaam.
* Deze functie kan worden in- of uitgeschakeld in de instellingen voor “Netwerkkwaliteit informatiedisplay”.
– Bij een poging om toegang te krijgen tot een Wi-Fi-router met een wachtwoord, stelt een nieuw toegevoegde functie de gebruiker nu in staat om het Wi-Fi-routerwachtwoord op te vragen bij iemand in de buurt die is opgeslagen in zijn contactenlijst en al verbonden is met die router.
* De knop “Request Password” verschijnt op het Wi-Fi-wachtwoordinvoerscherm wanneer u een wachtwoord kunt aanvragen.

Altijd te zien
– Bitmoji-stickers worden ondersteund in Always On Display. (Klokstijl)

Samsung-tts.bord
– Er is een nieuwe functie toegevoegd aan de toetsenbordzoekfunctie waarmee de gebruiker op YouTube kan zoeken.
– Gesplitst toetsenbord wordt ondersteund in liggende modus.
– De zoekfunctie van het scherm “Invoertalen beheren” op de pagina Toetsenbordinstellingen is onlangs bijgewerkt om het gemakkelijker te maken om toetsenbordinvoertalen te vinden die de gebruiker wil toevoegen of verwijderen.

Berichten
– Er is een functie toegevoegd waarmee de gebruiker een persoon kan bellen die is opgeslagen als een vooraf geconfigureerd contact voor noodberichten.
– Een functie toegevoegd waarmee de gebruiker 24 uur lang elke 30 minuten een noodbericht met zijn locatie kan delen.

Houd er rekening mee dat het energieverbruik na installatie tijdelijk hoger is dan u gewend bent. Nadat het besturingssysteem zichzelf opnieuw heeft geoptimaliseerd, moet het na een paar uur of uiterlijk dagen weer normaal worden.

beschikbaarheid

U kunt nu de One UI 2.5-upgrade installeren op het merkloos Galaxy A70 in Nederland en België. Wie zijn of haar gebrandmerkt apparaat gekocht bij Vodafone heeft nog wat geduld nodig.

Overigens: hoewel de A70 nu de upgrade krijgt, is het allerminst zeker of de Galaxy A50 dezelfde update krijgt. Het zou logisch zijn, maar er zijn geen tekenen dat dit binnenkort zal gebeuren.

Galaxy Tab S5e update november 2020

De Galaxy Tab S5e heeft een tijdje geleden de One UI 2.5 upgrade gekregen. Nu staat alleen de november-patch op het programma. Een download van meer dan 280 MB bevat firmwareversie T720XXU1CTK1.

Galaxy Tab S5e update november 2020

Ondanks het grote formaat bevat deze eigenlijk alleen de november-patch. Dat is tenminste wat de changelog vermeldt. Maar onder de generieke punten zijn er ‘Stabiliteitsverbeteringen ‘, ‘Bugreparaties‘, in ‘Prestatieverbeteringen’ waarschijnlijk zijn er nog enkele verbeteringen verborgen die One UI 2.5 verder optimaliseren.

beschikbaarheid

De update van november is al beschikbaar op alle Tab S5e-modellen die in Nederland en België worden verkocht – Wi-Fi (SM-T720) en 4G (SM-T725).

Op de Tab S5e en de A70 geldt: vroeg of laat krijg je een melding dat de nieuwe update klaar is om gedownload te worden. Door Instellingen -> Software-update -> Downloaden en installeren u kunt de beschikbaarheid ook handmatig controleren.

(Bedankt, Will en Alex!)

READ  5 vragen over de opvolger van Android Auto beantwoord
More from Madison Garrett

Fans van Displaced No Man’s Sky gebruiken nu een galactische Zillow

James L. had uren en uren de sterren afgezocht, op talloze planeten...
Read More

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *