Samsung Galaxy S21 Ultra krijgt Pro-Mode-ondersteuning voor telecamera’s [download]

Samsung heeft vandaag ondersteuning aangekondigd voor Pro-Mode voor de zoomcamera’s van de Samsung Galaxy S21 Ultra. Om de pro-functies te gebruiken, moet je echter een aparte app gebruiken.

Wat kun je doen met de professionele modus?

In de Pro-modus kun je naast het aanpassen van bijvoorbeeld witbalans, sluitertijd, scherpstelling en ISO ook contrast, tint en verzadiging aanpassen. Op dit moment wordt Pro-Mode alleen ondersteund voor de hoofdcamera en de ultragroothoekcamera van de S21 Ultra en dat zal in principe zo blijven. Samsung heeft echter ook een app uitgebracht waar je veel Pro-Mode functies in terug kunt vinden. Deze app, Expert RAW Camera genaamd, werkt ook met de S21 Ultra telecamera’s.

rauw

De app ondersteunt ook HDR en kan afbeeldingen opslaan in DNG-RAW. RAW betekent dat de afbeeldingen “rauw” worden opgeslagen, wat op zijn beurt betekent dat alle afbeeldingsinformatie wordt opgeslagen. Het betekent dus niet dat de smartphone de afbeelding aan het bewerken is en de beste voor jou kiest. Je hebt alle opties om de afbeelding te bewerken zoals jij dat wilt.

Samsung Galaxy S21 Ultra krijgt Pro-Mode-ondersteuning voor telecamera's [download]

Adobe heeft een speciaal bestandsformaat voor RAW-bestanden gemaakt, DNG-RAW genaamd. U kunt DNG-RAW-bestanden converteren en bewerken in een apart Adobe-programma. U kunt afbeeldingen die in DNG-RAW zijn gemaakt bijvoorbeeld direct openen in Adobe Lightroom en ze daar naar wens aanpassen.

Beschikbaarheid

Samsung heeft de app momenteel alleen in de Galaxy Store in Zuid-Korea uitgebracht, maar Sammobile heeft het apk-bestand al weten te bemachtigen en je kunt Download hier. Expert RAW is momenteel nog in b├Ęta en kan alleen worden gebruikt op een S21 Ultra die (minimaal) Android 12 met One UI 4.0 heeft. Samsung heeft gemeld dat de app binnenkort officieel wordt gelanceerd in een stabiele versie. De app zou op dat moment ook beschikbaar moeten zijn voor de Samsung Galaxy S21 (+). Voor de “tabletfotografen” onder ons zou de Tab S5e ook Expert RAW moeten ondersteunen.

Ga jij aan de slag met Samsungs Expert RAW camera op de Galaxy S21 Ultra? Laat het ons weten in de reacties onder dit artikel.

Samsung Galaxy S21 Ultra

Adobe Photoshop Lightroom CC

Adobe Photoshop Lightroom CC

Met Adobe Lightroom Mobile voor Android kunt u foto’s synchroniseren met de desktopversie, maar vooral RAW-foto’s op uw Android-apparaat bewerken. ..

Meer informatie

READ  Installeer Unraid op uw eigen thuisserver | Netwerk
More from Madison Garrett
Sony heeft nog niet besloten om de PlayStation Plus Collection verder uit te breiden
Met de release van de PlayStation 5 heeft Sony PlayStation Plus verder...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *