Samsung's Galaxy Watch 7 en Ultra krijgen prioriteitstoegang tot Wear OS 5

Samsung's Galaxy Watch 7 en Ultra krijgen prioriteitstoegang tot Wear OS 5

Samsung's Galaxy Watch 7 en Watch Ultra zullen de eerste smartwatches zijn die toegang krijgen tot Wear OS 5, Google's nieuwste besturingssysteem voor draagbare apparaten. Dit werd onthuld tijdens het Unpacked-evenement van vandaag, samen met . Deze productaankondigingen kwamen ook voor in .

Dit betekent dat de onlangs aangekondigde toestellen van Samsung de eerste smartwatches zijn die Wear OS 5 krijgen, nog vóór Google's eigen producten. Dit zal later dit jaar veranderen, wanneer de Pixel Watch 3 waarschijnlijk wordt gelanceerd. Interessant genoeg is dit precies wat er gebeurde met Wear OS 4. Het besturingssysteem kwam voor het eerst naar de Galaxy Watch 6 voordat het werd opgenomen in de Pixel Watch 2.

Google heeft officieel de lancering van de nieuwe smartwatch aangekondigd op I/O 2024, en deze zit boordevol nuttige updates. De gebruikersinterface is grotendeels hetzelfde als in Wear OS 4, maar de software is verbeterd om de levensduur van de batterij tot 30 procent te verbeteren. Er zijn enkele nieuwe functies voor gezondheidsmonitoring, waaronder analyse van de paslengte tijdens het lopen of rennen.

Het besturingssysteem bevat enkele efficiëntie-upgrades, waarbij Google bijvoorbeeld zegt dat 20 procent lager energieverbruik op Wear OS 5 vergeleken met OS 4. Daar Extra opties voor wijzerplaten. Met deze software-update wordt het wiel niet opnieuw uitgevonden, maar deze extra efficiëntie zal voor veel consumenten zeker een zegen zijn.

Er is overigens geen informatie over wanneer het besturingssysteem wordt geport naar oudere Samsung smartwatches. We zullen moeten wachten en het ontdekken. Op dit moment moet je $ 300 betalen voor de Galaxy Watch 7 of $ 650 voor de Ultra om toegang te krijgen tot het besturingssysteem.

READ  Sonic Frontiers is officieel tot goud gekroond en wordt op 8 november gelanceerd

Volg al het nieuws van Samsung onthult hier zijn nieuwe Galaxy Unpacked 2024-telefoon!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *