Schone installatie van Windows 10 op uw laptop of desktop

Schone installatie van Windows 10 op uw laptop of desktop

Welkom bij ons nieuwste blogbericht over hoe u een schone installatie van Windows 10 op uw laptop of desktop uitvoert! We weten allemaal hoe frustrerend het kan zijn als onze computers traag worden of vol ongewenste software zitten. Maar maak je geen zorgen met Deze eenvoudige stappen U kunt uw machine weer als een goed geoliede machine herstarten. Dus pak een kopje koffie en laten we beginnen met een verfrissende computeropruiming!

Stap 1. Download het Windows ISO-bestand

Het begint allemaal met het verkrijgen van het juiste Windows ISO-bestand voor een schone installatie. Een ISO-bestand is als een digitale kopie van een installatieschijf, waarmee u direct de nieuwste versie van Windows kunt downloaden en op een USB-station kunt zetten.

Zorg er voordat u begint voor dat u een vertrouwde bron gebruikt om het ISO-bestand te downloaden. De officiële Microsoft-website is altijd de veiligste optie.

Ga naar de Microsoft-website en zoek de pagina Waar u Windows 10 kunt downloaden. U hebt ook een geldige productsleutel nodig om door te gaan met de installatie, dus zorg ervoor dat u deze overhandigt.

Selecteer vervolgens de Windows 10-editie die u wilt downloaden – Home of Pro – volgens uw behoeften en vereisten. Klik op de juiste optie en start het downloadproces.

Houd er rekening mee dat dit proces enige tijd kan duren, Afhankelijk van de snelheid van je internetverbinding. Zodra het ISO-bestand volledig is gedownload, bent u klaar voor stap 2: een opstartbare USB maken!

Stap 2. Maak een opstartbare USB

Wilt u een schone installatie van Windows 10 op uw laptop of desktop uitvoeren? Dan is het belangrijk om eerst een opstartbare USB aan te maken. Hiermee kunt u de installatie starten en alle benodigde bestanden op de harde schijf plaatsen.

READ  Privégegevens 533 miljoen Facebook-gebruikers op straat

Gelukkig is het maken van een opstartbare USB helemaal niet moeilijk. Het enige wat je nodig hebt is een lege USB-drive met voldoende opslagruimte (minimaal 8 GB). U hebt ook het Windows ISO-bestand nodig dat u in stap 1 hebt gedownload.

Om een ​​opstartbare USB te maken zijn er verschillende programma’s beschikbaar zoals Rufus en WinToUSB. Met deze hulpprogramma’s kunt u alle bestanden naar een USB-station kopiëren en opstartbaar maken.

Nadat u het programma hebt gedownload, opent u het en selecteert u de juiste opties. Kies bijvoorbeeld “ISO-afbeeldingals het bronbestand en selecteer vervolgens de gedownloade Windows ISO die op uw computer staat.

Je moet dan aangeven waar de bestanden naartoe gekopieerd moeten worden, dat wil zeggen naar de lege USB-drive die je eerder hebt aangesloten. Houd er rekening mee dat tijdens dit proces alle gegevens op deze stick worden gewist!

Als alles correct is ingesteld, hoef je alleen maar op “begintofCreëertom het kopieerproces te starten. Afhankelijk van uw computer kan dit even duren, dus wees geduldig.

De derde stap. Eindelijk, laat de installatie beginnen!

Je hebt het Windows ISO-bestand gedownload en een opstartbare USB gemaakt, dus nu is het tijd om met de eigenlijke installatie te beginnen! Dit is waarschijnlijk het meest opwindende moment in het hele proces, want na al die instellingen ben je klaar om je laptop of desktop een nieuwe installatie van Windows 10 te geven.

Sluit eerst de opstartbare USB aan op uw computer en zorg ervoor dat dit de eerste opstartoptie is in de BIOS-instellingen. Start vervolgens uw computer opnieuw op en wacht tot het Windows-installatiescherm verschijnt. Hier kunt u kiezen uit verschillende opties, Zoals taalvoorkeuren en toetsenbordindeling.

READ  Hoe u de Windows 11 23H2-update downloadt en installeert

Selecteer de gewenste instellingen en klik op “de volgendeom door te gaan naar het volgende scherm. Nu krijg je de optie om te kiezen tussen een upgrade of een schone installatie. In dit artikel richten we ons specifiek op een schone installatie, Selecteer dus deze optie.

Op dit punt wordt u gevraagd waar u Windows wilt installeren. Hier moet u ervoor zorgen dat u de juiste harde schijf selecteert om Windows op te installeren. Zorg er ook voor dat u alle bestaande partities verwijdert voordat u doorgaat met de installatie.

Klik nu gewooninstallerenEn laat Windows zijn werk doen! De installatie kan enige tijd duren, afhankelijk van uw systeemspecificaties.

Stap 4. Installeer de stuurprogramma’s

Als je Windows 10 opnieuw installeert, is het belangrijk om de juiste drivers te installeren voor een optimale werking van je laptop of desktop computer. chauffeurs basis programma’s Dat zorgt ervoor dat hardwarecomponenten correct worden herkend en kunnen communiceren met het besturingssysteem.

Het eerste dat u moet doen, is de hardwarecomponenten controleren die u hebt, zoals videokaart, geluidskaart, netwerkkaart, enz. U kunt dit doen door naar Apparaatbeheer in het Configuratiescherm te gaan.

Ga vervolgens naar de website van de fabrikant van uw apparaat en zoek de nieuwste stuurprogramma’s voor uw specifieke model. Download en bewaar deze stuurprogramma’s op een gemakkelijk toegankelijke locatie.

Nu kunt u beginnen met het installeren van de stuurprogramma’s. Ga naar Apparaatbeheer en dubbelklik op een hardwarecomponent waarvan u denkt dat er geen stuurprogramma is geïnstalleerd. Dan klikken “Stuurprogramma-updateEn selecteer het gedownloade stuurprogrammabestand handmatig.

Herhaal dit proces voor alle andere hardwarecomponenten waarop geen stuurprogramma is geïnstalleerd.

READ  Hoe Google Play Store gebruiken op Android TV?

Zorg ervoor dat u altijd vertrouwde bronnen gebruikt bij het downloaden van stuurprogramma’s om malware-infecties of compatibiliteitsproblemen te voorkomen. Daarnaast adviseren wij Voer regelmatig updates uit Zodat al je apparaten optimaal blijven presteren.

Stap 5. Activeer Windows 10

Nu u Windows 10 met succes hebt geïnstalleerd en alle benodigde stuurprogramma’s hebt bijgewerkt, is het tijd om uw besturingssysteem te activeren. Door Windows 10 te activeren, hebt u volledige toegang tot alle beschikbare functies en updates.

Om Windows 10 te activeren, gaat u naar Instellingen op uw pc. Klik “begint“kies dan”instellingenScroll naar beneden en tik op “.Updaten en beveiligenKies in het rechterpaneel “.activering“.

Hier ziet u een optie om uw exemplaar van Windows te activeren met uw productsleutel of licentiesleutel. Als je al U heeft een geldige productcodeVoer het in het daarvoor bestemde veld in.

Als alternatief kunt u er ook voor kiezen om de digitale licentieoptie te gebruiken. Dit betekent dat als uw computer eerder is geactiveerd Met een geldige licentie voor Windows 10Het wordt automatisch gedetecteerd tijdens het installatieproces en er is geen nieuwe sleutel voor nodig.

Zodra de activering is voltooid, kunt u genieten van alle voordelen die Windows 10 te bieden heeft! U bent nu klaar om uw nieuwe laptop of desktop te gaan gebruiken.

De schone installatieprocedure kan soms even duren, maar het resultaat mag er zeker zijn. Je zult merken dat je toestel sneller werkt en beter presteert.

Video: Windows 10 opnieuw installeren/opschonen

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *