Starlink Download Races naar 200 Mbps tijdens het reizen met 100 km/u!

De Starlink-satelliet-internetgroep van Space Exploration Technologies Corporation (SpaceX) was in staat om extreem hoge downloadsnelheden te behalen terwijl ze met 100 kilometer per uur op een snelweg reden. Starlink, die een Low Earth Orbit (LEO)-satellietschotel gebruikt om verbinding te maken met internet, is getest door een Twitter-gebruiker in Australië, waarbij de schotel op een Tesla Model X is geplaatst. De downloadsnelheidstest is een van de weinige die probeert te meten Prestaties van internetservice terwijl Schakel het apparaat in. Starlink vergrendelt momenteel stations op het door de gebruiker opgegeven adres en zodra de schotel buiten dit gebied komt, wordt internetdekking erdoor onmogelijk.

Starlink beperkt de dekking zodra het gerecht zich binnen 40 kilometer van het geregistreerde adres bevindt Detecteert de Australische gebruiker

De snelheidstest van vandaag werd gedaan door een gebruiker in Perth, Australië, die besloot zijn schotel op zijn Tesla Model X te monteren en hem vervolgens op een snelweg te testen. Volg de gebruiker, door @harald_murphy op Twitter, en post de resultaten van zijn tests op het socialemediaplatform. Ze onthulden dat ondanks het reizen met hoge snelheid, de schotel van de Starlink-gebruiker soepel lijkt te werken en hoge downloadsnelheden biedt.

Starlink pre-order levertijden kunnen worden verkort, wat aangeeft dat het onderzoeksbedrijf het chiptekort aan het verminderen is

als Voor Harold kon een Starlink-schotel van de eerste generatie een downloadsnelheid van 200 Mbps halen terwijl zijn auto 100 kilometer per uur reed. Om ervoor te zorgen dat de gebruikersterminal niet beschadigd raakt of verloren gaat tijdens het reizen met zulke hoge snelheid, hebben ze ervoor gezorgd dat deze stevig aan de Model X is bevestigd via een speciale boutbevestiging aan de achterkant van het voertuig.

READ  Download iOS 15 CarPlay-achtergronden in hoge kwaliteit voor elk apparaat

De Australische gebruiker kon ook het maximale bereik van zijn laag testen. Aangezien er een beperkt aantal satellieten in een baan om de aarde zijn, “vergrendelt” Starlink momenteel de internetverbinding in het gebied rond het geregistreerde adres van de gebruiker. Hierdoor kan de service op elk moment overbelasting van zijn satellieten voorkomen en kan hij ook de dekking tijdens de vroege fase van de uitrol bewaken.

Uit deze test bleek dat de prestaties van de internetdienst op het standaardniveau of “[r]ock Solid” zoals Harald het in zijn tweet beschreef terwijl hij maximaal 30 kilometer van zijn huis verwijderd was. Na 30 km begonnen de prestaties echter af te nemen, aangezien uit tests bleek dat de auto nog 10 km zou rijden voordat de Starlink-schotel niet meer werkte.

Naast de downloadsnelheid van 200 Mbps, die Dish relatief snel bereikte en gedurende de hele run kon behouden terwijl de Model X met 100 km/u reed, kon Starlink ook een indrukwekkende uploadsnelheid van 17 Mbps publiceren. Resultaten van de responstijd, de tijd die nodig is om een ​​informatiepakket van en naar de gebruiker te reizen, waren niet beschikbaar.

Verschillende factoren zijn van invloed op de prestaties van Starlink, zoals het aantal satellieten dat een gebied bedient, het aantal gebruikers in een shell en de locatie van de gebruiker. De test van vandaag volgt op een test die we eerder deze maand hebben uitgevoerd en die aantoonde dat de internetdienst van SpaceX een indrukwekkende downloadsnelheid van 370 Mbps kon leveren op 9.300 voet in de Rocky Mountains in Colorado.

READ  Er zijn enkele trucjes als je Windows 11 niet wilt downloaden

Starlink is van plan om niet alleen in landelijke gebieden internetconnectiviteit te bieden, maar ook voor voertuigen zoals schepen en luchtvaartmaatschappijen. Hiervoor ontwikkelt het bedrijf nieuwe terminals, waarvan sommige ook stralingsgevaarwaarschuwingen zullen dragen en door een specialist moeten worden geïnstalleerd.

Written By
More from Eda Greene
Gratis download: GW16 Premier League Insights-rapporten – Gegevens en statistieken
Goedenavond/morgen/avond, waar ter wereld u ook bent, u krijgt de analyseoplossing van...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *