Thomas Bach is van plan om een ​​tweede termijn als IOC-president te lopen

Bach as IOC president

IANS-foto’s

Thomas Bach zei dat hij bereid is voor een tweede termijn te lopen als voorzitter van het Internationaal Olympisch Comité (IOC). Bach zei tijdens de IOC-sessie op donderdag dat hij klaar is voor een tweede ambtsperiode en zijn aankondiging werd gevolgd door unanieme lof van de rest van de IOC-leden, waardoor de kans groter werd dat hij de verkiezingen volgend jaar zou winnen met weinig tot geen geen oppositie.

Bach over een mogelijk tweede semester

“Als jij, de IOC-leden willen, ben ik klaar voor een tweede termijn als IOC-president, en om jou en deze Olympische beweging waar we allemaal zo dol op zijn, te blijven dienen”, zei Bach in de sessie die als eerste virtueel worden gehouden vanwege de pandemie van het Coronavirus.

De sessie werd live gestreamd op het YouTube-kanaal van het IOC.

Bach werd op 10 september 2013 tijdens de 125e IOC-sessie verkozen. Hij volgde Jacques Rogge op tijdens de sessie in Buenos Aires, Argentinië.

Olympische Spelen Parijs 2024

Dossierfoto van de burgemeester van Los Angeles, Eric Garcetti (L), de Duitse president van het Internationaal Olympisch Comité (IOC), de Duitse Thomas Bach en de burgemeester van Parijs, Anne Hidalgo (R).FABRICE COFFRINI / AFP / Getty Images

Dat maakte hij bekend tijdens zijn openingsspeech op de IOC Session. Daarvoor zei hij dat verschillende leden hem naar zijn plannen voor de verkiezingen hadden gevraagd.

‘De afgelopen weken hebben een aantal van u mij benaderd met betrekking tot de presidentsverkiezingen volgend jaar. Ik ben dankbaar en diep geraakt door alle vele woorden van aanmoediging en vertrouwen. Ik wilde u dit antwoord geven aan iedereen op tegelijkertijd met dezelfde woorden ‘, zei de Duitser.

READ  UCLA stelt mannen hoepelspel een tweede keer uit

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *