Tips voor Amerikanen van ver om het coronavirus dit vakantieweekend in toom te houden

Tips to stay safe this 4th of July

Nog maar een paar maanden geleden was de uitbraak van coronavirus in de VS ernstig, maar in Europa was het niet zo’n ander beeld. Nu de zwaar getroffen Europese landen zoals Italië, het VK, Frankrijk en Spanje hun uitbraken onder controle hebben, terwijl de situatie in de VS nog steeds grimmig is.

Er valt veel te leren van de getroffen landen die de zaken hebben weten te veranderen, en ook van de landen die zo snel en georganiseerd waren dat ze het virus bijna volledig hebben uitgeroeid.

Hier zijn enkele tips uit het buitenland over hoe Amerikanen vooruit kunnen gaan.

Feest niet zoals in 1999

Het kan verleidelijk zijn om de vierde juli door te brengen met tientallen vrienden in een bar, een zwembad of op een huisfeest. Maar van wat we weten over hoe het virus zich verspreidt, kan het gevaarlijk zijn om in grote groepen te vergaderen, vooral binnenshuis.

In Zuid-Korea, gevierd omdat het een modelreactie op het virus leverde, leidde de heropening van nachtclubs in de hoofdstad Seoul tot een piek in de zaken in mei. De stad moest kort daarna alle bars en clubs sluiten.

Het verschil is dat Zuid-Korea het virus zo goed onder controle had en zo’n goed geolied test-en-trace-systeem had, dat de autoriteiten in staat waren om contact op te nemen met de meest getroffen mensen en de cluster van zaken te bevatten.

In de VS is er een golf van gevallen waarin aantallen ook gedwongen shutdowns hebben veroorzaakt, maar in veel staten hebben niet genoeg contacttracers op zijn plaats om dezelfde insluiting te verzekeren.
We weten ook, zelfs uit de Amerikaanse ervaring, dat bars en nachtclubs een broedplaats kunnen zijn voor de verspreiding van het virus. Meer dan 150 gevallen zijn gekoppeld aan één balk in Michigan.

Plannen voor heropening verschillen van staat tot staat, maar over het algemeen is Amerika veel sneller heropend dan de getroffen landen in Europa. In het VK beginnen de pubs bijvoorbeeld pas op zaterdag, 15 weken nadat ze besteld waren, te heropenen, aangezien de curve van het VK duidelijk afvlakt. Dat kun je niet meer zeggen over de curve in de VS en bars in veel staten zijn al lang open.

Arizona sloot horecagelegenheden op 20 maart. Maar toen restaurants op 11 mei mochten heropenen, vonden veel barbezitters in metro Phoenix een maas in de wet door eten te serveren, zodat ze ook weer konden heropenen. In wezen was er slechts een sluiting van zeven weken daar, vergeleken met de 15 in het VK. Arizona heeft nu een van de meest dramatische pieken in gevallen.

Dus als u dit weekend een bezoek brengt aan overdekte locaties met een grote drukte, zal dit ongetwijfeld de verspreiding van het virus helpen voorkomen. In veel staten is het aantal bezoekers beperkt tot onder de 100, of 50, of zelfs tot 10, en sommige hebben de bars opnieuw gesloten.

READ  IHSAA reageert op veel gevechten in basketbalspellen

Draag dat masker

Er is veel gemengde berichtgeving over het feit of het dragen van een masker je beschermt tegen het uitzenden of vangen van de Covid-19, waarbij de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) aanvankelijk het gebruik van gezichtsbedekkingen niet aanbeveelt. In de VS is de kwestie ook gepolitiseerd – president Trump wordt nooit gefotografeerd terwijl hij er een draagt ​​en hij is terughoudend om de Amerikanen te zeggen dit te doen.

Maar het tij keert. Gezondheidsdeskundigen zijn het er nu grotendeels over eens dat maskers nuttig zijn, vooral wanneer een virus wijdverbreid is in gemeenschappen. De WHO en de Amerikaanse centra voor ziektebestrijding en -preventie (CDC) bevelen nu maskergebruik in openbare ruimtes aan.

Verschillende onderzoeken tonen aan dat het dragen van gezichtsbedekkingen effectief is, maar deze moeten nog door vakgenoten worden beoordeeld en er zijn eenvoudigweg geen bestaande gegevens over hoe succesvol ze zijn geweest in deze pandemie.

Desalniettemin is er steeds weer op gewezen dat sommigen Aziatische landen zijn meer gewend om te reageren tot infectieuze luchtwegaandoeningen hebben wijdverbreid gebruik van maskers in hun populaties, een praktijk die studies tonen aan dat de overdracht werd voorkomen tijdens de SARS-uitbraak in 2003. SARS is een aandoening van de luchtwegen ook veroorzaakt door een type coronavirus.

Buiten Azië was Duitsland een van de snelste landen die verplicht was om landelijk een masker te dragen, terwijl een groot deel van de wereld nog steeds debatteerde over de werkzaamheid ervan. Er zijn veel redenen voor het succes van Duitsland om het sterftecijfer laag te houden en de infecties te vertragen, maar in ieder geval wordt een deel van het succes toegeschreven aan het dragen van gezichtsbedekkingen.

READ  Valve zegt dat Steam Deck's 'stick drift' een bug was en al is verzonden

Zelfs de meest loyale supporters van Trump, waaronder vice-president Mike Pence, beginnen gezichtsbedekkingen te dragen. De gouverneur van Texas, Greg Abbott, heeft donderdag de meeste mensen in de staat bevolen zich in het openbaar te maskeren, aangezien de staat een van de ergste stijgingen van het aantal infecties in het land is. Andere staten, zoals Californië, hebben ook aankondigingen van openbare diensten gedaan waarin mensen worden aangemoedigd ze te dragen.

Zelfs als uw staat het dragen van maskers niet verplicht heeft gesteld, kunt u er toch een dragen als u weet dat er gevallen in uw gemeenschap zijn. Er zijn zelfs makkelijke manieren om ze zelf te maken.

Laat je testen als je denkt dat je dat zou moeten doen

Aan het begin van de uitbraak was het vrijwel onmogelijk om in de VS getest te worden, tenzij u in het ziekenhuis was opgenomen. Dat is veranderd en hoewel er obstakels kunnen zijn, zijn tests toegankelijker dan ze ooit waren.

President Trump heeft het ontkrachte argument aangevoerd dat het land het testen moet verminderen om het aantal gevallen laag te houden. De WHO heeft herhaald dat testen essentieel is om het virus onder controle te houden. Plaatsen met enkele van de meest succesvolle reacties – onder andere Zuid-Korea, Duitsland, IJsland, Nieuw-Zeeland en Australië – zijn allemaal in hoog tempo getest.

Het CDC-advies is dat als u symptomen heeft, u uw arts moet bellen en vragen of testen wordt geadviseerd. Zelfs sommige asymptomatische mensen moeten in bepaalde specifieke omstandigheden worden getest.

Zoals gevallen in de piek in Florida bijvoorbeeld, drong de coördinator van het Witte Huis coronavirus Dr. Deborah Birx er bij alle Floridianen die de afgelopen vier weken naar massabijeenkomsten waren geweest aan om getest te worden, zelfs als ze geen symptomen vertonen.

READ  Iedereen gebruikt Steam Deck zoals Nintendo Switch beter

In quarantaine plaatsen wanneer u daarom wordt gevraagd (en soms zelfs wanneer u dat niet bent)

Wijdverbreide testen gaan hand in hand met effectieve traceer-, volg- en quarantainesystemen.

Het idee is dat iedereen die recent in contact is geweest met een geïnfecteerde persoon, door de autoriteiten op de hoogte wordt gebracht en wordt gevraagd om in quarantaine te gaan, meestal gedurende 14 dagen. Dat betekent dat als u besmet bent, zelfs als u geen symptomen heeft, u het waarschijnlijk niet aan iemand buiten uw huis zult doorgeven.

Hoe vier je vier juli thuis?

De VS als geheel worstelt om voldoende contacttracers te krijgen om een ​​effectief systeem operationeel te krijgen, net als sommige andere landen, waaronder het VK. De CDC streefde naar 30 contacttracers voor elke 100.000 mensen in het land.

Volgens Nephron Research, een onafhankelijk onderzoeksbureau voor de gezondheidszorg dat de tracering van contacten in alle staten volgt, hebben slechts zes staten en het District of Columbia die drempel overschreden. Dit zijn: Utah (37), South Dakota (39), New York (49), North Dakota (46), Nebraska (38), Massachusetts (36) en District of Columbia (42). Elke andere staat is onvoldoende bediend, wat betekent dat gevallen waarschijnlijk onopgemerkt blijven.

Dat is met name zorgwekkend voor acht staten die hotspots zijn voor Covid-19: Nevada (13), Florida (7), Arizona (5), Idaho (14), Texas (11), Tennessee (9), Georgia (2) en Zuid Carolina (8).

Als uw staat nog geen effectief contactopsporingssysteem heeft opgezet, is er geen reden waarom u geen test kunt aanvragen als u vermoedt dat u mogelijk in contact bent gekomen met een geïnfecteerde persoon.

In de tussentijd is het misschien logisch om uw plannen voor Fourth of July bescheiden te houden en sociale afstand te blijven beoefenen totdat de VS het virus onder controle heeft.

Jacqueline Howard en Natalie Croker van CNN hebben bijgedragen aan dit rapport.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *