Een kijkje in de community van game-ontwikkelaars in Birmingham: hoofdrolspelers, projecten + hoe je kunt meedoen

Heb je je ooit afgevraagd wat er achter het scherm van je game gebeurt? Deze ontwikkelaars in Birmingham kunnen het je waarschijnlijk vertellen. Foto via Unsplash

Je kent de foodscene, de tech-scene en de barscene van Birmingham. Een groep die je misschien niet kent? Game-ontwikkelaars. Deze innovatieve individuen duwen onze Magische Stad op meer dan één manier vooruit. Ik heb er zes ingehaald om een ​​kijkje achter het scherm te krijgen – dit is wat ik heb geleerd, plus hoe je kunt meedoen.

Zes belangrijke spelers om te kennen in de game-ontwikkelaarsgemeenschap van Birmingham

We spraken met zes belangrijke spelers die betrokken zijn bij de game-ontwikkelaarsgemeenschap in Birmingham. Deze mensen zijn indrukwekkend en hun werk is divers. Van het publiceren van topgames tot het ontwikkelen van apparaten aan boord van de nieuwste vlucht van SpaceX, geen twee spelers zijn hetzelfde. Ze bevatten:

Dit is wat ik van hen heb geleerd:

1. De gemeenschap van game-ontwikkelaars in Birmingham is klein maar actief

De skyline van Birmingham blijft maar groeien. Foto via Nathan Watson voor Bham Now

Je zou het niet weten van een snelle Google-zoekopdracht, maar er is een groeiende groep game-ontwikkelaars in Birmingham. De groep bestaat uit artiesten, software-ingenieurs, muzikanten en meer en fungeert als een samenwerkingsruimte waar leden bronnen kunnen delen en elkaar kunnen helpen met verschillende projecten.

“De gemeenschap van game-ontwikkelaars in Birmingham is schaars maar gepassioneerd en bestaat uit getalenteerde, multidisciplinaire mensen. We zijn niet alleen codeerders. We hebben ook muzikanten en artiesten betrokken. “

Latt Vines, Oneindig zwart

Veel leden hebben andere primaire bronnen van inkomsten en streven de ontwikkeling van games na als een hobby. Maar de groep is hecht. Ze organiseren zelfs maandelijkse bijeenkomsten – nu virtueel dankzij COVID-19. Op een typische bijeenkomst kan een lid iets presenteren dat ze onlangs hebben geleerd, meestal gevolgd door een show-and-tell-sessie voor andere leden om projecten te delen waaraan ze de afgelopen maand hebben gewerkt.

Zoals voor alle game-uitgevers in de stad, we hebben er maar één gevonden:Willekeurige logische spellen.

Random Logic Games, opgericht in 2013 door UAB-afgestudeerden, Andrew Stone en Nick Sloan, is een uitgever van mobiele games die voornamelijk woord- en puzzelspellen maakt.

In de loop der jaren hebben ze behoorlijk wat succes gezien – tientallen miljoenen installaties. Een aantal van hun games zijn hitlijsten geweest. Ooit “Guess the Emoji” of “Infinite Word Search” gespeeld? Dat waren Random Logic-spellen!

“We gebruikten min of meer het weinige geld ($ 5000) dat we nodig hadden om een ​​ontwikkelaar op afstand in te huren om simpele apps en games te bouwen. Naarmate de tijd verstreek, werden we beter en beter, totdat de dingen eindelijk loskwamen. “

Andrew Stone, medeoprichter en CEO van Random Logic Games

Inmiddels heeft Random Logic een klein team in dienst en groeit voortdurend. Bekijk hun site voor meer informatie over hen en ontdek meer games die ze hebben gemaakt.

READ  Microsoft Edge Beta 91 is nu beschikbaar om te downloaden

2. Het ontwikkelen van games in Birmingham is niet alleen maar leuk en spelletjes

man VR-bril spelen
Virtual Reality neemt een vlucht en we hebben een aantal getalenteerde ontwikkelaars die deze nieuwe tool gebruiken om belangrijk werk te doen in Birmingham. Foto via Unsplash

Ik geef toe dat toen ik mijn onderzoek voor dit verhaal begon, ik een vooropgezet idee had van wat game-ontwikkeling was. Ik dacht meteen aan populaire mobiele games en videogames zoals Angry Birds of Fortnite. En hoewel er in Birmingham ontwikkelaars zijn die in een soortgelijk domein werken als dit soort games, is er hier een andere kant aan de ontwikkeling van games: een ‘serieuze’ benadering waarbij games voor educatieve doeleinden worden ontwikkeld.

Het werk dat wordt verricht bij Immersive Experience Laboratories LLC, een klein bedrijf gevestigd in Innovation Depot, valt vaak onder de categorie “serious game”.

Regisseur Corey Shum vertelde iets over hoe hun werk verschilt van typische game-ontwikkeling:

“Met veel van dezelfde technische en methodologische grondslagen als game-ontwikkeling, proberen we deelnemers te betrekken bij meeslepende ervaringen. Maar in plaats van entertainment of artistieke expressie als primair doel te hebben, proberen we les te geven, op te leiden, te verbeteren en te genezen. “

Corey Shum, directeur van Immersive Experience Laboratories LLC

Ze werken momenteel samen met UAB, VCU (Virginia Commonwealth University), UTMB (University of Texas Medical Branch) en UNSW (University of New South Wales, Sydney) aan verschillende gefinancierde projecten, waaronder:

 • COVID-19 PPE Virtual Reality-training: veilige herhaalde ervaringsgerichte training zonder gebruik van waardevolle PBM-benodigdheden
 • Beheer van neuropathische pijn bij para- en tetraplegische deelnemers met geavanceerde Virtual Reality first-person avatar-presentatie en feedback.
 • Situationele beslissingstraining voor medische assistenten
 • SUD RPG: een rollenspel om les te geven over stoornissen in het gebruik van middelen en empathie op te bouwen voor degenen die eraan lijden
 • Rehabilitatietools voor hersenletsel en beroerte
READ  Update PUBG Mobile 1.4: controleer het Godzilla vs Kong-thema, APK + OBB-downloadlinks voor wereldwijde gebruikers en meer
Birmingham, UAB School of Engineering, NASA, UAB
De Polar-eenheid, gebouwd door het EITD-team van UAB, is zichtbaar in afbeeldingen die worden gedeeld door NASA. Foto via Facebook-pagina van de UAB School of Engineering

We spraken ook met Mike Brascome, geboren in Birmingham en programmeur bij UAB. Na zijn afstuderen aan de UAB met een graad in informatica, werkte hij respectievelijk aan de School of Public Health van de UAB en de School of Engineering voor het schrijven van software en VR-trainingsapps. Daarna verhuisde hij naar zijn huidige rol in UAB’s Afdeling Engineering en Innovatieve Technologieontwikkeling in de School of Engineering.

Daar werkte hij aan een aantal behoorlijk verbazingwekkende projecten, zoals het bouwen van diepvriezers voor experimenten op het internationale ruimtestation ISS en het schrijven van applicaties waarmee hun team apparaten op het ISS kan besturen vanuit UAB’s Flight Operations Center. Ze hadden zelfs een paar van hun apparaten aan boord van de meest recente vlucht van SpaceX!

Hoewel Brascome in zijn professionele carrière geen games schrijft, zegt hij dat hij een groot deel van zijn succes te danken heeft aan de ontwikkeling van games.

“Het heeft me ertoe aangezet om softwareontwikkeling te leren. Het is ook wat me ertoe bracht het goed te doen in wiskunde. Toen ik op de middelbare school zat, was ik vreselijk in wiskunde. Ik zag er helemaal geen praktisch nut in. Toen ik met game-ontwikkeling begon, leerde ik dat een goed begrip van wiskunde essentieel was.

Ik wilde meeslepende 3D-omgevingen bouwen. Dat vereiste een goede praktische kennis van trigonale en lineaire algebra. Het toevoegen van natuurkunde aan de mix vereiste leerrekening. Het bleek dat de wiskunde die ik moest leren om 3D-games te bouwen sterk leek op de wiskunde die nodig was om machine learning-modellen te bouwen. “

3. Er is veel onbenut potentieel bij de ontwikkeling van games in Birmingham

Innovation Depot herbergt enkele van de beste techbedrijven in Birmingham. Foto via Innovatiedepot Facebook

Net als veel andere steden over de hele wereld breidt de tech-scene van Birmingham zich uit. Met organisaties als Innovatiedepot en Tech Birmingham Door tech-talent en ondernemers naar de stad te trekken, is Birmingham uitgegroeid tot een groeiende tech-hub. En voor degenen die betrokken zijn bij de game-ontwikkelaarsgemeenschap in Birmingham, is deze evolutie bemoedigend.

“Het was opwindend om Birmingham een ​​tech-scene te zien cultiveren en ik hoop echt dat dat zo doorgaat. Er is een verouderde reputatie in Alabama onder zijn techneuten dat Birmingham technische banen heeft met betrekking tot het bankwezen en dat Huntsville het contractwerk heeft dat verband houdt met het Redstone-arsenaal en dat zijn uw twee opties voor werk.

Ik denk dat dat de afgelopen jaren niet zo waar is. Birmingham begint echt te diversifiëren en er zijn veel coole startups die echt innovatief werk doen. “

Latt Vines, Developer bij Infinite Black

En met een groeiende tech-scene komen er meer groeimogelijkheden voor game-ontwikkeling.

“Birmingham heeft net genoeg mensen zodat iedereen in de techniek elkaar een beetje kent. Als je genoeg passie en gedrevenheid hebt, bereik je de gemeenschap en krijg je iets krachtigs op gang. “

Scott Wehby, Android-ontwikkelaar voor Help Lightning

Geïnteresseerd om lid te worden van de community van game-ontwikkelaars in Birmingham? U kunt als volgt meedoen:

 • Sluit je aan bij de Game Dev Slack Group of Facebook-groep
 • Benieuwd naar alles wat met technologie te maken heeft in Birmingham? Word lid van het Magic City Tech Slack-kanaal om op de hoogte te blijven van evenementen en technisch nieuws.
 • Neem deel aan Vulcan Jam, een virtueel evenement zoals een hackathon om in korte tijd een spel te maken met als thema de mythologie van de Romeinse god Vulcan. Het begint op 23 augustus, en dat kan krijg hier meer info.
READ  Download en print de pocketversie

Kent u meer individuen of bedrijven die golven maken in de technische scene van Birmingham en daarbuiten? Stuur ze onze kant op op sociaal op @BhamNow op Facebook en Instagram, of @Now_Bham op Twitter.

 • Hannah Chambley

  Hoogstwaarschijnlijk Instagrammin ‘de skyline van Birmingham, achter de camera foto’s maken of verhalen schrijven (met te veel woordspelingen) voor Bham Now.

Written By
More from Eda Greene

Met Microsoft Edge kunt u nu Office-bestanden bekijken zonder ze te downloaden

In een poging Edge-gebruikers de mogelijkheid te geven Office-bestanden te openen zonder...
Read More

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *