Trump prijst oprichters, militairen op 4 juli

Trump prijst oprichters, militairen op 4 juli

President Trump stond zaterdag op het podium voor een tweede nacht om de verjaardag van Amerika te vieren en de eerstehulpverleners, het leger en de vooruitzichten van het land te prijzen.

‘Ons land is in uitstekende staat’, vertelde de president aan een publiek vol soldaten en medische hulpverleners op de South Lawn of the White House.

‘Ons leger is nog nooit zo sterk geweest’, zei hij, veelbelovend, ‘Volgend jaar wordt een van de beste jaren die we ooit hebben gehad.’

Net als zijn toespraak op Mount Rushmore op vrijdagavond, prees Trump de Founding Fathers van het land in het licht van onrust tegen de politie en ontheiliging van standbeelden als gevolg van de moord op George Floyd door de politie.

‘De patriotten die onze landen hebben gebouwd, waren geen schurken; het waren helden wiens moedige daden de aarde onmetelijk verbeterden, ‘zei Trump terwijl squadrons van Amerikaanse militaire vliegtuigen boven hun hoofd brulden.

“Als je in gerechtigheid gelooft, als je in vrijheid gelooft, als je in vrede gelooft, dan moet je de principes van onze oprichting koesteren”, voegde hij eraan toe.

Trump ging verder met het aanvallen van de media “die hun tegenstanders vals en consistent ‘racistisch’ noemden.”

‘We willen een duidelijke en getrouwe verdediging van de Amerikaanse geschiedenis’, voegde de president eraan toe en beschuldigde journalisten van ‘laster’.

‘Als je deze valse beschuldigingen aan de kaak stelt, laster je me niet alleen; u lastert niet alleen het Amerikaanse volk, maar u lastert generaties helden die hun leven voor Amerika hebben gegeven, ‘zei Trump.

READ  Nadruk op Gandhi in nieuwe benadering door Sachin Pilot, Congress

De Amerikaanse luchtmacht Thunderbirds en de US Navy Blue Angels maakten een langeafstandsvlucht over steden die een rol speelden in de Amerikaanse revolutie – van Boston en New York tot Philadelphia en Baltimore – als onderdeel van het “Salute to America” ​​-programma van de federale overheid voordat ze verschenen boven de hoofdstad van het land.

Een vuurwerkshow van 35 minuten met meer dan 10.000 raketten en sterretjes volgde toen de duisternis viel.

Het Amerikaanse ministerie van Binnenlandse Zaken beloofde 300.000 gezichtsmaskers bij de hand te hebben om uit te delen aan kijkers in een rond de National Mall om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen – na burgemeester Muriel Bowser van DC bekritiseerde de partijplannen.

Trump lanceerde de Independence Day-festiviteiten door vrijdagavond zijn eigen retorische brandbommen te ontketenen op Mount Rushmore in South Dakota, met een toespraak die een ‘linkse culturele revolutie’ in vuur en vlam zette en zich richtte op Amerika’s historische figuren.

‘We zullen onze helden niet gooien. We zullen ze eren en we zullen hun offer waardig blijken te zijn ‘, zei hij zaterdag.

Written By
More from Max Mcgee
Botswana: meer dan 360 olifanten sterven door mysterieuze oorzaken
Sommige karkassen werden geclusterd rond waterpoelen gevonden, terwijl andere lijken te zijn...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *