Trump verlaat kort de persbriefing na het fotograferen in de buurt van het Witte Huis

Trump verlaat kort de persbriefing na het fotograferen in de buurt van het Witte Huis

Trump keerde enkele minuten later terug naar de briefingruimte en bevestigde een schietpartij.

“Er was een schietpartij buiten het Witte Huis en die lijkt goed onder controle te zijn. Ik wil de geheime dienst bedanken voor hun altijd snelle en zeer effectieve werk”, zei Trump toen hij terugkeerde.

Nadat hij op het podium was teruggekeerd, tweette de Amerikaanse geheime dienst: “De geheime dienst kan bevestigen dat er een officier betrokken was bij het fotograferen op 17th Street en Pennsylvania Ave. Er zijn wetshandhavers ter plaatse.”

Een hoge ambtenaar zei dat er een actieve schutter was in de buurt van het Witte Huis en dat die schutter in hechtenis zit.

Het incident vond plaats net buiten het terrein van het Witte Huis, dicht bij Lafayette Square, zei de ambtenaar.

Trump was tijdens de eerste poging tot een briefing halverwege een veroordeling geweest toen de beveiliging de kamer binnenkwam en hem vroeg het gebied te verlaten.

“Pardon?” Vroeg Trump toen de beveiliging naderde.

‘Stap naar buiten,’ zei de agent.

‘O,’ zei Trump voordat hij de kamer verliet.

Toen Trump terugkeerde naar de briefingruimte, zei hij dat hij naar het Oval Office was gebracht toen hij werd geëvacueerd.

“Ik voel me heel veilig bij de geheime dienst. Het zijn fantastische mensen. Ze zijn de beste van het beste. Ze zijn goed opgeleid”, zei Trump tegen verslaggevers toen hij terugkeerde. ‘Ze wilden gewoon dat ik een tijdje opzij ging zitten om er zeker van te zijn dat alles buiten helder was.’

Trump zei dat hij had gevraagd of de faciliteiten van het Witte Huis waren geschonden.

READ  The Lord of the Rings: Gollum Studio demonstreert 'onbeperkte' audio-DLC

‘Ik denk niet dat de persoon iets heeft geschonden,’ voegde hij eraan toe. ‘Ik geloof niet dat er iets is geschonden. Ik heb die vraag gesteld.’

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *