Tweeledige steun in VS groeit voor India tegen Chinese agressie in Ladakh

Tweeledige steun in VS groeit voor India tegen Chinese agressie in Ladakh

India kreeg een sterke tweeledige steun in het Amerikaanse Congres vanwege de Chinese agressie in Ladakh

Washington:

India heeft een sterke tweeledige steun gekregen van leden van het Amerikaanse Congres tegen de recente Chinese militaire agressie in Ladakh.

Indiase en Chinese troepen zitten sinds 5 mei vast in verschillende gebieden langs de Line of Actual Control (LAC) in het oosten van Ladakh. De situatie verslechterde na de botsingen van 15 juni in de Galwan-vallei, waarbij 20 Indiase legerpersoneel werd gedood en een onbevestigd aantal Chinese soldaten stierf.

In de afgelopen weken hebben tientallen wetgevers, verspreid over het gangpad, zowel op de vloer van het Huis van Afgevaardigden en de Senaat als buiten het Capitool, India geprezen omdat het sterk staat tegen de Chinese inspanningen om Indiase gebieden te veroveren.

“Ik roep China op om zijn militaire agressie te beëindigen. Dit conflict mag alleen met vreedzame middelen worden beslecht”, zei congreslid Frank Pallone, een van de hoogste democratische wetgevers, op de vloer van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden en voegde zich bij andere wetgevers in het veroordelen van de recente Chinese agressie langs het LAC in de regio Ladakh in India.

Een sterke voorstander van de relatie tussen India en de VS, de heer Pallone, oprichter en covoorzitter van de Congressional Caucus on India and Indian-Americans, is sinds 1988 lid van het Amerikaanse congres.

In een tijd waarin er een bittere politieke kloof is in Washington DC, hebben invloedrijke wetgevers van zowel de GOP als de Democratische Partij de Indiase standpunten tegen China ondersteund.

READ  Het lijkt erop dat Diablo Immortal in slechts twee weken meer dan $ 24 miljoen heeft verdiend

“In de maanden die tot deze botsing leidden, verzamelde het leger van de Volksrepubliek China (de Volksrepubliek China) naar verluidt 5000 soldaten langs deze grens en dat was duidelijk bedoeld om de lang gevestigde hervestigde grenzen met geweld en agressie opnieuw te tekenen”, beweerde Pallone.

Steun aan India tegen China is gekomen in de vorm van tweets, openbare toespraken, het Huis en de Senaat, brieven aan premier Narendra Modi en de Indiase ambassadeur bij de VS, Taranjit Singh Sandhu en resoluties van het Congres.

Verschillende wetgevers hebben de heer Sandhu ook opgeroepen om hun verontwaardiging over China te uiten.

Een dag eerder ontving de heer Sandhu een telefoontje van de Republikeinse senator Cory Gardner uit Colorado om zijn medeleven te betuigen met het verlies van levens van Indiase soldaten bij het LAC.

“De relatie tussen de VS en India is breed, diep en groeit – en we bespraken hoe belangrijk de samenwerking tussen onze landen is om gemeenschappelijke uitdagingen en agressie in de regio aan te pakken en een op regels gebaseerde internationale orde in de Indo-Pacific te handhaven”, zei Cory Gardner, die ook de voorzitter is van de Senaats Subcommissie Buitenlandse Betrekkingen Oost-Azië.

De heer Sandhu, die vrijwel dagelijks top Amerikaanse wetgevers heeft ontmoet, heeft meerdere congresleden en senatoren ontvangen die hun krachtige steun aan India tegen China uitten.

‘India heeft duidelijk gemaakt dat Peking niet zal worden gepest’, zei senator Marco Rubio
na zijn gesprek met de heer Sandhu.

Senator Rick Scott schreef weken geleden een brief aan premier Modi om zijn strijd tegen de Chinese agressie te prijzen.

READ  Congres MLA beweert Vasundhara Raje Link naar "Horse Trading Agent"

“Terwijl u sterk blijft staan ​​tegen het communistische China en de secretaris-generaal van de communistische partij Xi, wil ik op elke mogelijke manier hulp bieden aan de Republiek India, ’s werelds grootste democratie en onze bondgenoot. De VS zullen onze bondgenoten altijd verdedigen en degenen die voor vrijheid vechten. Aarzel niet om contact op te nemen als je iets nodig hebt in deze strijd, “zei de heer Scott.

Congresleden George Holding en Brad Sherman, co-voorzitters van de Congressional Caucus on India and Indian-Americans, samen met verschillende andere wetgevers, waaronder het Indiaas-Amerikaanse congreslid Pramila Jayapal en het Indisch-Amerikaanse congreslid Ro Khanna, schreef een brief aan de heer Sandhu om extreme teleurstelling te uiten over de gebeurtenissen die plaatsvonden in de Galwan-vallei.

Ze zeiden dat de Chinese autoriteiten de afgelopen maanden ongestraft hebben gehandeld en hebben geprobeerd de LAC te overtreden.

‘We zijn teleurgesteld dat China in strijd met hun overeenkomsten met India heeft gehandeld in hun poging de status-quo te veranderen en Indiase troepen aan de grens uit te dagen’, schreven de congresleden.

Onder leiding van het Indiaas-Amerikaanse congreslid Raja Krishnamoorthi en mede gesponsord door verschillende anderen, waaronder Ro Khanna, Frank Pallone, Tom Suozzi, Ted Yoho, George Holding, Sheila Jackson-Lee, Haley Stevens en Steve Chabot, heeft het Huis van Afgevaardigden een amendement aangenomen aan de National Defense Authorization Act (NDAA), die zegt dat China moet werken aan de-escalatie van de situatie langs de LAC met India door middel van bestaande diplomatieke mechanismen en niet door geweld.

Een ander NDAA-amendement, ingediend door congreslid Chabot, samen met de Indiaans-Amerikaanse wetgever Ami Bera, zei dat India en China moeten werken aan de-escalatie van de situatie langs de LAC. Het amendement geeft uiting aan zijn bezorgdheid over de toenemende territoriale assertiviteit van China.

READ  WayForward's "Clock Tower" Switch-poort ontvangt geweldige fysieke releases

Leider van de meerderheid van de senaat Mitch McConnell op de Senaatsvloer beweerde dat het People’s Liberation Army (PLA) omwille van het veroveren van het grondgebied de meest gewelddadige botsing tussen China en India lijkt te hebben veroorzaakt sinds die naties in 1962 oorlog voerden.

‘Ik maak me grote zorgen over de aanhoudende Chinese agressie langs de LAC’, zei congreslid Eliot Engel, voorzitter van de House Committee on Foreign Affairs.

“China toont nogmaals aan dat het bereid is zijn buren te pesten in plaats van conflicten op te lossen volgens het internationaal recht”, zei hij.

“China heeft de indringers van onderzeeërs in de aangrenzende Japanse zones hervat en dodelijke gevechten met India op grote hoogte uitgevochten”, beweerde senator Tom Cotton.

(Behalve de kop, dit verhaal is niet bewerkt door NDTV-medewerkers en wordt gepubliceerd vanuit een syndicated feed.)

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *