Uitgelegd: Wat is een anonieme beoordelingsregeling, uitsluitingen die Modi heeft geïntroduceerd om eerlijke belastingbetalers te belonen

#HonoringtheHonest Faceless Scheme for Taxpayers in India

Premier Narendra Modi lanceerde vandaag via videoconferenties het platform “Transparante belastingheffing – Eerbiediging van de eerlijkheid”, dat bedoeld is om de hervormingen van de directe belastingen in het land te bevorderen. Het Faceless Assessment and Taxpayers Charter dat vandaag door de premier is gelanceerd, treedt op 25 september in werking.

Het lanceringsevenement werd bijgewoond door de minister van Financiën en Bedrijfszaken van de Unie, Nirmala Sitharaman, Staatsminister van Financiën en Bedrijfszaken, Shri Anurag Singh Thakur, leden van de Kamers van Koophandel, verenigingen van registeraccountants, handelsverenigingen en functionarissen en functionarissen van Afdeling inkomstenbelasting.

#HonoringtheHonest Faceless Scheme voor belastingbetalers in IndiaMinisterie van Financiën – op Twitter

In de afgelopen jaren zijn er verschillende grote belastinghervormingen in de directe belastingen doorgevoerd door de Centrale Raad van Directe Belastingen (CBDT) met afschaffing van dividenduitkeringsbelasting, verlaging van de vennootschapsbelastingtarieven van 30 procent naar 22 procent en verlaagd tot 15 procent. voor nieuwe productie-eenheden.

“De focus van de belastinghervormingen lag op verlaging van de belastingtarieven en op vereenvoudiging van de wetgeving op het gebied van directe belastingen. De CBDT heeft verschillende initiatieven genomen om de werking van de IT-afdeling efficiënter en transparanter te maken. officiële communicatie via het nieuw geïntroduceerde Document Identification Number (DIN) waarin elke communicatie van de afdeling een door de computer gegenereerd uniek documentidentificatienummer zou bevatten, “de persbericht verklaarde.

Om het naleven voor belastingbetalers te vergroten, is de IT-afdeling verder gegaan met het indienen van aangiften inkomstenbelasting om naleving gemakkelijker te maken voor individuele belastingbetalers. De nalevingsnormen voor startups zijn ook vereenvoudigd.

De IT-afdeling zet zich in om de initiatieven voort te zetten en heeft zich ook ingespannen om de naleving voor belastingbetalers tijdens de Covid-tijden te vergemakkelijken door de wettelijke tijdigheid voor het indienen van aangiften te verlengen en ook snel restituties vrij te geven om de liquiditeit in de handen van de belastingbetaler te vergroten.

Door hervormingen door te voeren, zoals de anonieme beoordeling, anonieme oproep en het charter van de belastingbetaler, is het Transparant-platform bedoeld om het belastingstelsel van de natie verder te versterken.

Wat houdt het schema Faceless Assessment in?

Deze regeling is bedoeld om de menselijke interface tussen de belastingplichtige en de inkomstenbelastingdienst te elimineren. “De overheid richt zich er nu op om het betalen van belastingen naadloos, pijnloos en gezichtsloos te maken. Anoniem, want het maakt niet uit wie belasting betaalt en wie belastingambtenaar is. Belastingbetalers krijgen nu het respect dat ze verdienen. De belastingbetaler zal nu worden vertrouwd. , niet met twijfel bekeken. De belastingdienst zal de stappen en processen op een tijdgebonden manier moeten uitvoeren, “zei PM Modi.

“De afgelopen zes jaar is de regering gefocust gebleven op het bankieren van banken zonder bank, het beveiligen van de niet-gedekte personen en het financieren van niet-gefinancierde personen. In zekere zin markeert de lancering van vandaag een nieuw begin in deze richting”, voegde de premier eraan toe. “Tot nu toe worden alle belastinggerelateerde zaken in een stad afgehandeld door de afdeling Inkomstenbelasting van die stad. Nu zal met behulp van technologie de controle worden uitgevoerd door een willekeurig gekozen IT-medewerker overal in het land.”

Faceless Assessment en Faceless Appeal Centres in India

Faceless Assessment en Faceless Appeal Centres in IndiaMinisterie van Financiën – op Twitter

Hoe werkt Faceless-beroep? De stappen zijn zoals hieronder beschreven:

  1. De belastingbetaler wordt door het systeem geselecteerd met behulp van data-analyse en AI.
  2. De territoriale jurisdictie van de belastingbetaler wordt afgeschaft, wat betekent dat de belastingbetaler tot één stad kan behoren, maar de ITR kan in een andere stad worden beoordeeld door willekeurige selectie door het computersysteem.
  3. Willekeurige toewijzing van zaken wordt geautomatiseerd en de centrale uitgifte van kennisgevingen met documentidentificatienummer (DNI) wordt op de hoogte gebracht.
  4. Er zal geen fysieke interface zijn en de belastingbetaler hoeft het belastingkantoor niet te bezoeken. De beroepen worden willekeurig toegewezen aan elke functionaris in het land en de identiteit van de officier die het beroep beslist, blijft onbekend.
  5. Er zullen teamgebaseerde beoordelingen en herziening zijn, wat betekent dat de ontwerpopdracht voor de beoordeling in de ene stad zal worden uitgevoerd, de herziening in een andere stad en de afronding van de inkomstenbelasting in de derde stad.

Dit betekent dat er in heel India anonieme teams zijn die IT-aangiften controleren en klachten aanpakken. De afdeling Inkomstenbelasting zal een ’taxpayer charter’ aannemen waarin de rechten en plichten van zowel de belastingambtenaren als de belastingplichtigen worden geschetst.

Anurag Thakur, minister van Financiën en Bedrijfszaken, legt de Faceless-regeling uitTwitter

Faceless Assessment Scheme is de manier van de overheid #HonoringTheHonest. Met dynamische jurisdictie en teamgebaseerde beoordeling kunt u online op de kennisgeving van onderzoek reageren. Belastingbetalers hoeven niet naar het IT-kantoor te gaan of een lokale IT-medewerker te ontmoeten. Een snelle afronding van zaken is een ander kenmerk van de regeling.

CBDT, u / s 119 van de IT-wet heeft leiding gegeven aan functionarissen in Directorates of Investigation (Investigation Wing) & Commissionerates of TDS, alleen en exclusief zal optreden als (Income Tax Authority) voor de doeleinden van onderzoeksbevoegdheid u / s 133A van IT Handelen.

Hierna heeft artikel 119 van de IT-wet bepaald dat alle beoordelingsopdrachten door het National e-Assessment Centre moeten worden goedgekeurd via het Faceless Assessment Scheme 2019. Er zal geen inbraak of inmenging zijn van veldfunctionarissen, alleen de onderzoeksafdeling en de TDS-vleugel kan de zaak onderzoeken na goedkeuring van officieren van het niveau van hoofdcommissaris.

Wat zijn de uitzonderingen of uitsluitingen van de regeling?

PM Modi dringt er bij de belastingbetalers op aan om op tijd belasting te betalen als hun verantwoordelijkheid jegens de overheid en de samenleving, en gedetailleerde uitsluitingen van de Faceless Assessment-regeling – deze omvatten internationale belastingen, grote belastingontduiking, ernstige fraude en Black Money Act & Benami Property.

Minister van Financiën, Nirmala Sitharaman, twitterde over Faceless Scheme and Taxpayers CharterTwitter

Minister van Financiën, Nirmala Sitharaman tweette: “Elke communicatie van de Inkomstenbelastingafdeling zonder een computer-gegenereerde DIN, of het nu gaat om een ​​kennisgeving, brief, bevel of dagvaarding of enige andere correspondentie, zal ongeldig zijn en zal in de ogen van wet.”

Te midden van al deze inspanningen is het aantal mensen dat aangifte inkomstenbelasting indient de afgelopen zes tot zeven jaar met ongeveer tweeënhalf crores gestegen. Maar het is ook waar dat het in een land van 130 crores nog steeds veel minder is.

READ  Ryan Tibera heeft drie wedstrijden geschorst

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *